1. طرز تهیه بورانی بادمجان کبابی با ماست
برای تهیه بورانی بادمجان کبابی با ماست، نیاز به دستگاه کباب پز یا روشی برای پختن بادمجان همگار با دیگر مواد است. این غذای سنتی ایرانی با داشتن طراوت بادمجان و لطافت ماست، طعم بسیار خوشایندی دارد که برای افرادی که به طعم غذاهای سنتی علاقه دارند، بسیار جذاب است.
برای تهیه این غذا، مواد زیر مورد نیاز است:
- بادمجان (۲ عدد)
- گوشت چرخ کرده (۳۰۰ گرم)
- پیاز (۲ عدد)
- سیر (۲ حبه)
- نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری (به میزان لازم)
- روغن زیتون (۴ قاشق سوپخوری)
- ماست (۲ لیوان)
- سبزیجات تازه برای تزیین
اولین مرحله در تهیه بورانی بادمجان کبابی، شستن و خرد کردن بادمجان و بعداز پخت و خنک شدن آن، پوست آنها را پوست کرده و چوبی کرده و آنها را به مدت ۷۰ دقیقه در دستگاه کباب پز میپزیم. در این مدت، میتوان به سبزیجات و پیاز نیز روی آتش آب شده و سرخ کرده و در کنار بادمجان گرم سرو کنیم.
در مرحله بعدی، پیاز و سیر را خرد و با همراه گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل، ادویه کاری و زردچوبه مخلوط کرده و آماده کباب کردن به روش دلخواه میشود. پس از پخت کامل این مواد، میتوان آنها را به میزان لازم در تهیه شده بادمجان قرار داد و همراه با ماست سرد سرو کنیم. برای تزیین این غذا از سبزیجات تازه مثل ریحان، کاهو، خیار، نعناع و... استفاده میشود.
با توجه به قیمت مناسب بادمجان و ماست، این غذای سنتی و خوشمزه، یک گزینه عالی برای وعدههای ناهار و شام است. طعم متفاوت این غذا، میتواند یک گزینه شگفت انگیز برای افرادی باشد که به دنبال طعمهای جدیدی هستند و با تنوع در تهیه غذاهای خود علاقه مندند.
2. بورانی با ماست چگونه کبابی تر و خوشمزه ساخته شود؟
برای ساخت کباب بورانی با ماست باید به مراحل مختلف آن توجه کرد. در ابتدا باید گوشت چرخ کرده را با ادویههای مورد نظر مانند زنجبیل، فلفل سیاه و آرد پوست گرفته و خوب با هم مخلوط کرد. سپس بهتر است گوشت را تا حدممکن نازک کنید تا پخت آن سادهتر شود.
بعد از آماده کردن گوشت، باید به سرعت درون این گوشت شش عدد چوب موزارت را قرار داده و آن را در ظرفی برای حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید. در این مدت زمان، گوشت میتواند به خوبی برای پخت به خود بدهد.
سپس باید ماست به موادی مانند نمک، فلفل سیاه و سیر رنده شده اضافه کرده و همهچیز را خوب با هم مخلوط کنید. برای پخت گوشت، آن را بر روی شومینهی چند دقیقه به هر طرفی پخت دهید.
بعد از پخت گوشت، میتوانید آن را به کنار خود گذاشته و روی گریل را با دوستان و خانوادهتان سرو کنید. برای سرو کردن، میتوانید لیمو را خرد کنید و روی گوشت بریزید. سپس با استفاده از نان مخصوص کباب یا نان توست، خود را عالیتر کنید.
در کل، ساخت کباب بورانی با ماست نسبتاً ساده است، اما به علت استفاده از مواد خوشمزه و ادویههای طبیعی، میتوانید با طعم و مزهای فوقالعاده، کبابی بسیار خوشمزه و بورانی ساخته، و لذت غذایی خود را به همراه خانواده و دوستانتان دو چندان کنید.
3. دستور تهیه بورانی بادمجان کبابی در منزل
برای تهیه بورانی بادمجان کبابی در منزل ابتدا باید بادمجان ها را بشویید و به شکل رنده شده در قلم آب بریزید و با نمک و یک قاشق سرکه همراه کنید تا تلخی آنها کاهش یابد. پس از چند دقیقه این عمل، بهتر است آب رنده شده را با الک اندازی کنید و آنرا در قالب های کوچک با درجه حرارت متوسط سرخ کنید تا تمام قسمت های آن نیمه پخته شود.
پس از کاملاً خنک شدن بورانی، می توانید آنرا به شکل روکش برای کباب به کار ببرید. در این مرحله، باید تهیه کباب را به صورت سلیقه شما انجام دهید. می توانید از گوشت قرمز یا مرغ در ساخت کباب استفاده کنید. قبل از اینکه کباب را به شکل برهای ریز کنید، باید آنرا به خوبی از طرفین نمک کنید و سپس برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا آنرا در بشقاب طبیعیش رها کنید.
در مرحله بعد، می توانید بورانی را به شکل کامل بر روی کباب بچینید و به همراه روغن، پیاز و فلفل سیاه به سبک ایرانی در قالب های مختلف درون فر یا روی آتش مستقیم گریل کنید. پس از چند دقیقه، می توانید این دستور تهیه مناسب را برداشته و آنرا بنوشید. با توجه به سلیقه شما، می توانید این دستور را با سس خاص یا غذای دیگر ترکیب کنید. قابل ذکر است که این دستور غذایی یکی از محبوبیت داشته و در تمامی رستوران های ایرانی به عنوان یک غذای اصلی در نظر گرفته می شود.
4. چگونه بورانی بادمجان کبابی را با ماست سفت و پفکی بسازیم؟
برای تهیه بورانی بادمجان کبابی با ماست سفت و پفکی ابتدا باید بادمجانها را برش داده و روی سینی قرار داده و به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت خوب پخته کنید تا بدون زدگیهای سطحی سفت شوند. سپس لتنی و نمک را با هم مخلوط کرده و به هر سمت برش داده شده از بادمجانها بمالید.
پس از آن، باید کبابهای مورد نظر را بر روی یک روکش یا ورق کبابی قرار داده و روی آنها روغن زد و به مدت ۱۵ دقیقه درون اجاق بپزید تا کاملا پخته شوند. سپس شمشیرهای کباب را از روی روکش بیرون بکشید و آماده سرویس به میز باشید.
سرانجام برای تهیه ماست سفت و پفکی، ماست پاک را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود. سپس آنرا با پفک و زعفران تزئین کرده و آماده سرویس با بورانی بادمجان کبابی خود باشید. این دو غذای لذیذ و خوشمزه را همراه با نان تازه میتوانید سرو کنید.
5. اسرار خلق بورانی بادمجان کبابی با ماست
اسرار خلق بورانی بادمجان کبابی با ماست
بورانی یکی از غذاهای سنتی ایران است که در انواع مختلفی مانند بورانی بادمجان، بورانی اسفناج و بورانی پوست کدو سرو شرقی سرو میشود. از این بین بورانی بادمجان با ماست یکی از محبوبترین انواع بورانی است که در سراسر ایران مورد استفاده و تقدیر قرار میگیرد. در این مطلب قصد داریم به اسرار خلق این غذا بپردازیم.
منشأ این غذا به دلیل استفاده از بادمجان، به نظر میرسد مربوط به مناطقی باشد که تولید بادمجان بسیار زیاد است. در این غذا، بادمجان ها ریز شده و در روغن تفت داده میشوند، سپس آن را با سبزیجات مختلف و خوراک گوشت مرغ یا گوشت گوسفند ترکیب میکنند، در نهایت با ماست سیر و نمک دلچسب و زیبایی این غذا افزوده میشود.
بعضی از افراد فکر میکنند راز خلق این غذا مختص قومی یا مناطق خاص است، اما از غذاهایی که منتشر شدهاند در مطبخهای ایرانی، به نظر میرسد تنها مربوط به یک منطقه باشد. نکته جالب این است که علاوه بر استفاده از سبزیجات مختلف مانند کرفس، شوید، فندق، ریحان و نعناع، در این غذای خوشمزه میتوان با مرغ از جمله سینه، شانه، بال و سر، یا گوشت گوسفند، استفاده کرد.
در نهایت نکته مهم در این غذا نوع ماست است. در بعضی از نواحی در بورانی بادمجان از ماست سرخ شده استفاده میشود که طعم غذا را به طور قابل ملاحظهای تغییر میدهد. به همین دلیل در بعضی از مناطق این غذا را با نام دیگری مثل بورانی سپیده یا بورانی سیاه نامیدهاند.
در کل بورانی بادمجان با ماست یک خوراک سنتی و خوشمزه است که شاید مرتبط با خط مرزهای جغرافیایی خاص نباشد، اما ترکیبات و نوع ماست مورد استفاده در این غذا در هر منطقه ممکن است تغییر کند و به نوعی این مسئله لذت بخشتر از خود غذا است.
6. طرز تهیه بورانی بادمجان کبابی با دستور پختی آسان
تهیه بورانی بادمجان کبابی یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که مخصوصاً در جشنها و مهمانیها ارائه میشود. این غذای سنتی با بادمجان، گوشت یا مرغ و ادویههای خوشبو و مزهده به تهیه میرسد و همچنین با سس دهن گشادهای کنار میآید که در برگهای خشک چاشنیهای خود را دارد.
برای تهیه بورانی بادمجان کبابی، باید ابتدا بادمجانها را برش داده و در نمک قرار داده تا آب آنها خارج شود. سپس درون آنها را با گوشت به همراه ادویههای طعمدهی مانند پیاز، زردچوبه، فلفل دلمهای، سیر و... پر کرده و برای کباب کردن در مشعل نهاده میشود. با این حال، اگر مایل باشید میتوانید آن را با فر نیز پخته و سپس درون نان تنوری گرم با سس خوشمزهای همراه کرده و سرو کنید.
زمان تهیه این غذا بسته به نوع آن و حجم آن میتواند متفاوت باشد، اما با توجه به آمادگی مواد غذایی و همچنین شرایط پخت، حدود ۳۰ تا ۵۰ دقیقه را برای تهیه بورانی بادمجان کبابی در نظر بگیرید. این غذا یک منبع عالی پروتئین، ویتامینها و املاح به شمار میرود و تاکنون همیشه در میان خانوادههای ایرانی مورد علاقه قرار گرفته است.