1. روش ساده تهیه بامیه و زولبیا
تهیه بامیه و زولبیا با استفاده از روشی ساده و آسان، برای بسیاری از افراد که در آشپزی مبتدی هستند، دشوار به نظر میرسد. اما در واقع، این دو غذای خوشمزه و سنتی میتوانند با استفاده از مواد سادهای که در دسترس هستند، به راحتی تهیه شوند.
برای تهیه بامیه، ابتدا باید بامیهها را از پوست خارج کرده و آنها را در آب به مدت چند ساعت بخیسانید تا خشکی آنها کاهش یابد. سپس بامیهها را در روغن تفت دهید و آنها را به صورت پاکتی آماده کنید. برای طعم دار کردن بامیهها، میتوانید از سیر، فلفل، نمک و فلفل قرمز استفاده کنید.
برای تهیه زولبیا، باید ابتدا زولبیاها را خرد کنید و در یک قابلمه با آب، گوجه فرنگی، پیاز و سیر به مدت حدود ۳۰ دقیقه بپزید. سپس زیره، زردچوبه و فلفل قرمز به آن اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه دیگر بپزید. در نهایت، دهنه زولبیا را به خورشت اضافه کنید و آن را برای حدود ۱۵ دیققه دیگر بپزید تا غذا بهتر و خوشمزهتر شود.
بامیه و زولبیا دو غذای خوشمزه و سنتی ایرانی هستند که معمولاً به عنوان غذای حاشیهای سرو میشوند. با استفاده از این روش ساده، شما میتوانید با تهیه این دو غذا، برای خانواده و مهمانان خود، طعمی خوشمزه از غذای سنتی ایرانی به نمایش بگذارید.
2. طرز تهیه بامیه و زولبیا با مرغ
امروزه، غذایی که با مرغ همراه میشود و حاوی بامیه و زولبیا است، جزء غذاهایی است که در تمامی نقاط ایران مورد استقبال و علاقه قرار گرفته است. این غذای سنتی باعث افزایش آرامش شما و تحریک حسابرسی دهانهای مردم میشود. برای طرز تهیه این غذا باید ابتدا مواد لازم را آماده کنیم.
برای طبخ این غذای سنتی ابتدا باید مرغ را با کمی نمک، فلفل سیاه، زرده تخم مرغ و روغن ماسک دهیم و آن را کباب کنیم. بعد از کباب کردن مرغ، باید با ظرفیت مناسب و با خواص نگهداری گرم کردن آن، بامیه و زولبیا را پخت کنیم.
برای پختن بامیه و زولبیا باید آن ها را به میزان دو لیوان یا ۳۰۰ گرم در آب منجمد بریزید و برای چند دقیقه در قابلمه قرار دهید تا نرم شوند. بهتر است از این روش برای پختن بامیه و زولبیا استفاده کنیم تا خودمان بتوانیم چربی آنها را کم کنیم.
سپس بعد از غلظت دادن سرخ کردن پیاز و به آن مربا اضافه کردن آن، بامیه و زولبیا را به این مواد اضافه و برای چند دقیقه بیشتر بپزید تا رنگ آنها تغییر کند و ظاهر جذابی برای غذای شما به وجود آید. پس از آماده کردن همه چیز، مرغ کباب شده را روی نان ها چیده و سپس بامیه و زولبیا را در کنار آن قرار دهید. حالا آماده است که این دستور پخت را اجرا کنید و در کمترین زمان ممکن به یکی از بهترین غذاها در میان دوستان و خانواده تبدیل شوید.
3. تهیه بامیه و زولبیا با گوشت قرمز
تهیه بامیه و زولبیا با گوشت قرمز دوست داشتنی و خوشمزه است. بامیه و زولبیا دو نوع سبزیجات گرمسیری هستند که در ایران نیز بسیار محبوب هستند. با ترکیب این دو سبزیجات با گوشت قرمز، غذایی سرشار از پروتئین و فیبر در اختیار خواهیم داشت.
برای شروع تهیه این غذا، بامیه و زولبیا را با چاقو از دو طرف خرد کرده و با آب ولرم بشویید تا مواد مضر آنها برداشته شوند. سپس یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و با یک قاشق روغن، گوشت قرمز را تفت دهید تا رنگش تغییر کند. به همین ترتیب، با تفت دادن پیاز رنگ طلایی بدست میآوریم. سپس، سبزیجات را اضافه کرده و آنها را تفت دهید تا تمام شوند.
سپس، به آن مقداری نمک و فلفل به طعم شما اضافه کنید و یک استکان آب گرم ریخته و قابلمه را با درب در سینک قرار دهید تا غذا آهسته پخت شود. بعد از یک ساعت، غذا آماده سرو شدن خواهد بود. با سرو کردن درون ظرفهای چینی و تزیین با نعنات خشک، میتوانید این غذا را سرو کنید.
ترکیب بامیه و زولبیا با گوشت قرمز میتواند به عنوان یکی از سبزیجات غذایی شما پیشنهاد شود. با تقطیع سبزیجات و گوشت قرمز، غذایی ساده ولی خوشمزه و خوشرنگ دارید که میتواند به همراه نان ترد شده یا برنج سفید سرو شود. این غذا برای سرو در میهمانی ها و سفرههای شما در تمام فصول بسیار مناسب است.
4. طرز تهیه بامیه و زولبیا با ماهی
در این مقاله به طرز تهیه دو غذای سنتی ایرانی، یعنی بامیه و زولبیا با ماهی پرداخته خواهد شد. این دو غذا با ترکیبی از سبزیها، ادویهها و ماهی تهیه میشوند.
برای طرز تهیه بامیه با ماهی، ابتدا بامیه را با توجه به سلیقه، خرد میکنیم و در ماهیتابه با روغن داغ سرخ میکنیم. سپس ماهی تمیز شده را اضافه کرده و به مدت چند دقیقه تفت میدهیم. در ادامه ادویههایی مانند زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و گلاب اضافه میکنیم و همگی را با هم مخلوط میکنیم. در نهایت، غذا را با برنج سفید سرو میکنیم.
در طرز تهیه زولبیا با ماهی نیز ابتدا زولبیا را خرد میکنیم و با توجه به سلیقه، مقداری روغن به آن میافزاییم و روی حرارت خفیف قرار میدهیم تا زولبیا نرم شود. سپس ماهی را تمیز و پوستنیز شده، به همراه آرد، نمک و فلفل، به دلخواه خرد کرده و به زولبیا اضافه کرده و همراه آن را تفت میدهیم. بهتر است اگر ماهی را به جای خرد کردن، به صورت تکههای کوچک اضافه کرد و در موقع سرو، برنج سفید روی آن ریخته شود.
در نهایت با هر دو غذا میتوانید لیموتو در قابلمه در حدیل خلق بکنید تا طعم شیرین و ترش خاص خود را به غذاهایتان اضافه کنید.
5. روش سریع تهیه بامیه و زولبیا در فر
روش سریع تهیه بامیه و زولبیا در فر روشی است که خیلی ساده و راحت است و در مدت زمان کوتاهی می توانید غذایی کاملاً سالم و خوشمزه برای خودتان و خانواده خودتان تهیه کنید.
اولین مرحله برای تهیه این غذا، شستن و خشک کردن بامیه و زولبیا است. سپس برش های کوچکی از آنها درست کرده و در تابه مورد نظر ریخته و کمی روغن روغن روی آنها بریزید.
بعد از آن، تابه را در دمای 220 درجه سانتیگراد جا دهید و مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید. سپس تابه را از فر دربیاورید و می توانید با اضافه کردن نمک و فلفل چاشنی های خود را به خوراک اضافه کنید. در نهایت، می توانید غذای خود را با اضافه کردن تره فرنگی و پارمزان آماده کرده و سرو کنید. کافی است که غذای شما بین 25 تا 30 دقیقه حتی کمتر نیز در دست شما خواهد بود.
اما بهتر است دقت داشت که قبل از شروع به پختن، بهتر است ابتدا یکی از بامیه های پیاز را یا خودتان را در حالت مخلوط کنده آسیاب گردانید تا از تورفتگی آن خلاص شوید. سپس همان روشی که بیان کرده شد، از کشیدن سر و دم بامیه ها خودداری کنید.
6. طرز تهیه بامیه و زولبیا با نخود
ترکیب بامیه و زولبیا با نخود یکی از غذاهای پرمصرف و محبوب در غرب آسیا محسوب میشود. بامیه و زولبیا دو نوع سبزیجات هستند که در ایران و کشورهای اطراف به عنوان سبزیجات مصرفی ارزشمند شناخته میشوند. در این غذا، نخود ریخته شده به عنوان پروتئین و غنیساز وعدههای غذایی به کار میرود.
برای تهیه این غذا بهتر است از بامیههای کوچک و تازه استفاده کرده و آنها را پوست نزدیک به سر خودشان را برداریم. نخود را پس از خیساندن به همراه یک سیر و فلفل سیاه بمدت ۷۰ تا ۹۰ دقیقه بپزیم و آب آنرا نگهداری کنیم. در قدم بعد، بامیهها را به همراه یکی دو قاشقغذاخوری روغن مایع سرخ میکنیم تا حداقل ۳ الی ۵ دقیقه روی آتش قرار داده شوند.
حالا بهتر است که زولبیاها را نیمی شونده و یک نیم خط یا یک خط کوچک روی آن قرار دهیم. سپس بامیهها را به همراه زولبیا و نخود به یک کاسه اضافه کنیم و روی آن سسی را که از یک قاشق سوپجوش و یک قاشق روغن زیتون به همراه نمک و فلفل سیاه تهیه کردهایم را بریزیم. حال میتوانیم آنها را همراه با نان تازه یا سبزیجات تزئینی سرو کنیم.
غذای بامیه و زولبیا با نخود فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد، همچنین این غذا با طعم لذیذ و متفاوت خود میتواند در مناسبتها و خوراکیهای پارتی مناسبی باشد.