1. طرز تهیه باقلوا گردویی با خمیر اماده
تهیه باقلوای گردویی با خمیر آماده از دستورهای آسان و سریعی است که بسیاری از خانوادهها از آن برای تهیه شیرینیهایی خوشمزه استفاده میکنند. برای تهیه باقلوا گردویی با خمیر آماده، موادی مانند خمیر فیلو، گردو، شکر و روغن طبیعی لازم است.
ابتدا گردوها را با دقت خرد کرده و به صورت تفت داده شده در یک پنیر گریل یا تابه آهکی خشک کنید تا این ماده روغنی و خوشمزه، کاملاً خشک شود. پس از خشک کردن گردو، به مقداری شکر اضافه کرده وبا هم مخلوط کنید.
سپس، خمیر فیلو را به صورت رول شده و سپس بهوسیله چاقو یا مینی کاتر به تکههای مناسب خرد کنید. سپس روی هر تکه خمیر آماده لیتی از مواد تفت داده شده خردشده قرار دهید و برای درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون فر بگذارید.
باقلوای گردویی با خمیر آماده آماده شد. میتوان با اندکی دقت در چیدن آن، شکلی خوشمزه و زیبا بهوجود آورد. با استفاده از این دستور، میتوانید شیرینیهای خوشمزه ویژه را با کمترین هزینه و زمان لازم بسازید و خانواده خود را با تهیه و ارائه این دسر خوشبخت کنید.
2. مواد لازم برای تهیه باقلوا گردویی
برای تهیه باقلوا گردویی چندین ماده لازم است که باید به دقت و با نسبت های مشخص در نظر گرفته شود. مواد اصلی برای تهیه باقلوا گردویی شامل سمنو، گردو، شکر، روغن و نمک است.
اولین ماده لازم برای تهیه باقلوا گردویی، سمنو است. سمنو به عنوان زیره سبز هم شناخته می شود و برای طعم دهی و افزایش عطر و طعم غذا به کار می رود. همچنین سمنو فعالیت گوارشی را هم تسهیل می کند.
دومین ماده لازم گردو است. گردوی پوست خارجی خود را پس انداز می کند و فقط مغز آن را برای تهیه باقلوا گردویی به کار می بریم. مغز گردویی که معمولاً آجیل ها و مغزیجات را تزیین می کند، در این دسر برای تبدیل به باقلوا گردویی استفاده می شود.
ماده دیگری که جهت تهیه باقلوا گردویی لازم است، شکر است. شکر برای تلطیف کردن باقلوا گردویی، به عنوان یک ماده شیرین کننده استفاده می شود.
همچنین برای پخت باقلوا گردویی، روغن یا کره هم مورد استفاده قرار می گیرد. بهتر است از روغن گیاهی یا کره گیاهی برای سلامتی بیشتر استفاده شود.
در نهایت، نمک نیز برای ترکیب درست مزه ها و تعادل دادن طعم ها مورد استفاده قرار می گیرد. باید به اندازه کافی نمک استفاده شود که ترکیب خوبی از جنس شیرین، تلخ و نمکی به دست آید.
3. طرز تهیه خمیر اماده برای باقلوا گردویی
تهیه خمیر اماده برای باقلوا گردویی، یکی از روشهای رایج در آشپزی ایرانی است که معمولاً برای تهیه شیرینیهای سنتی یا کیکها به کار میرود. خمیر اماده برای باقلوا گردویی، با استفاده از چند مواد ساده و قابل دسترس، به راحتی در خانه قابل تهیه است.
مواد لازم برای تهیه خمیر اماده برای باقلوا گردویی عبارتاند از: آرد، شکر، پودر پنیر، کره، زعفران، یک تخم مرغ و برخی مواد مثل عسل و گردو. برای تهیه این خمیر، ابتدا آرد، پودر پنیر، شکر و زعفران را باهم مخلوط میکنیم. سپس کره را به مواد ترکیب شده اضافه کرده و با استفاده از دستگاه میکسر یا همزن برقی، تمام مواد را با یکدیگر مخلوط میکنیم تا تبدیل به یک خمیر نرم و انعطاف پذیر شود.
بعد از اینکه خمیر آماده شد، تخم مرغ را به آن اضافه کرده و دوباره خمیر را میزنیم تا تخم مرغ به خوبی درون خمیر ترکیب شود. سپس خمیر را روی ظرف ریخته و به مدت چند ساعت در یخچال قرار میدهیم تا خمیر به خوبی استحکام بگیرد. بعد از گذشت زمان، خمیر را از یخچال بیرون میآوریم و به شکل دلخواه قرار میدهیم. در این مرحله میتوانیم گردوهای خرد شده را به خمیر اضافه کنیم تا باقلوا بهترین عطر و طعم را پیدا کند.
در انتها با استفاده از دمای 180 درجه سانتیگراد، باقلوا را برای 20 دقیقه درون فر میگذاریم تا کاملاً پخته شود. پس از اتمام پخت، باقلوا را از فر بیرون میآوریم و بعد از خنک شدن، با استفاده از عسل بر روی سطح آن تزئین میکنیم. این خمیر اماده برای باقلوا گردویی، به عنوان یک خوراکی خوشمزه، علاوه بر استفاده در هفت سین، در مهمانیها هم بسیار مورد استفاده و محبوب است.
4. طرز تهیه مزه گردویی برای باقلوا
برای تهیه مزه گردویی برای باقلوا، مواد لازم عبارتند از گردو، پودر برگ کری و روغن زیتون. ابتدا گردوها را خرد کرده و در یک تابه به اندازه کافی روغن زیتون ریخته و آنها را تفت میدهیم تا کمی سرخ شوند و برای مدت ۳ دقیقه در حرارت ملایم بگذاریم.
سپس کمی پودر برگ کری به گردوها اضافه کرده و به آنها خوب مخلوط میکنیم تا مزه برگ کری را بگیرند. سپس باید در حال هم زدن مواد بمانیم تا گردوها کمی تلخ شود و بهترین مزه را به دست آوریم.
چون باقلوا با مزه های شیرین تر سرو میشود، میتوانید به مزه خاص گردویی تان یک کمی شیرینی اضافه کنید. برخی از مردم از شیرینی خود سکنجبین یا انگور و پرتقال استفاده می کنند، اما شما میتوانید از یک قاشق چای خوری شیر یا یک کمی عسل به غذا اضافه کنید.
هنگامی که مزه گردویی آماده شد، می توان آن را به همراه باقلوا سرو کرد. همچنین شما میتوانید از این مزه برای تزئین پیتزا، ساندویچ و یا سالاد استفاده کنید. این مزه غذایی خوشمزه و باارزش برای هر مناسبتی است.
5. روش طراحی و شکل دهی باقلوا گردویی
قلوا گردویی محصولی است که از برش های نازک چوب گردویی ساخته شده است و به دلیل ظاهر زیبا و مقاومت بالایی که دارد، در صنایع دکوراسیون و مبلمان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در روش طراحی و شکل دهی باقلوا گردویی نیاز به تجربه و مهارت زیادی است و برای تولید کنندگان آن امری ضروری محسوب می شود.
برای شکل دهی باقلوا گردویی، ابتدا باید تکه های چوب گردویی را در عرض های مختلف بریده و سپس آنها را به صورتی که چهارضلعی می شوند، به هم متصل کنید. در این مرحله، شکل نهایی محصول مشخص نمی شود و بر اساس نظر و سلیقه طراح، می توان با اصلاحات و رویه های مختلف شکل و طرح مورد نظر خود را ایجاد کرد.
روش های مختلفی برای شکل دهی باقلوا گردویی وجود دارد که بهترین روش آن استفاده از محصولاتی مانند قالب ها و مولفه های چوبی است که با توجه به شکل و طرح دلخواه، به آنها اختصاص داده می شود. همچنین استفاده از ابزارهایی مانند ماشین CNC نیز به طراحی بهتر و شکل دهی دقیق تربه قلوا گردویی کمک می کند.
نوع چسب مورد استفاده در شکل دهی باقلوا گردویی نیز در کیفیت نهایی محصول تأثیرگذار است. برای رسیدن به بهترین نتیجه، باید از چسب هایی که قدرت چسبندگی بالایی دارند و به طور نامحسوسی در محصول باقلوا گردویی خود دیده نشوند، استفاده کرد.
در شکل دهی باقلوا گردویی می توان از رنگ های مختلف و روش های پوشش دهی متنوعی استفاده کرد و از این طریق به ظاهری جذاب و هنری برای محصول دست یافت. این محصولات در صنایع مختلف از جمله دکوراسیون داخلی، تزئینات خانگی، مبلمان و هنرهای دستی به کار می روند و در خلق آثار هنری زیبا و متنوع بسیار موثر هستند.
6. مراحل پخت باقلوا گردویی با خمیر اماده
باقلوا یکی از شیرینیهای پرطرفدار در ایران است و در بسیاری از مناطق به عنوان تنقلات سنتی سرو میشود. باقلوا گردویی با خمیر اماده علاوه بر سادگی در تهیه، طعم فوق العادهای دارند و تنها با تنظیم شیرینی آن میتوان این طعم را درست کرد. در ادامه توضیح مراحل پخت باقلوا گردویی با خمیر اماده آورده شده است:
مواد لازم برای تهیه باقلوا گردویی با خمیر اماده شامل 2 قاشق سوپخوری آب لیمو، 2 تا 3 قاشق سوپخوری روغن گردو، 350 گرم پودر شیرینکننده، 400 گرم آرد، 150 گرم گردو هستند.
ابتدا آرد، پودر شیرینکننده و گردو در یک ظرف مخلوط میشوند. سپس با افزودن آب لیمو و روغن گردو، خمیر آماده خواهد شد. خمیر را به دو بخش تقسیم کرده و هر یک را با دست شکل داده و یکی را در قالب تخت کنده و مربعیشکل نیمسانتیمتری برش دارید.
بعد اینکه آن را در ظرفی کوچک مهرهای که نیمرطوبت دارد، گذاشتهاید و از بالای غلتک استفاده کرده و خمیر را به تهیهباقلوای خود فشرده کنید تا برش های خمیر تحت فشار استوار مانده و قالب باقلوا کامل شود.
در نهایت باقلوای تهیه شده را بر روی سینی فلزی ریخته و درون قرارداده شود. سینی را بر روی محفظه پخش قرار داده و آن را به مدت45 تا 50 دقیقه در دمای 170 درجه سانتیگراد پخش کنید. پس از مدت زمان مشخص شده، باقلوای گردویی با خمیر اماده آماده خواهد شده که برای سرو با چای، قهوه یا سایر نوشیدنی ها بسیار مناسب است.