حبوبات لازم برای تهیه ازبک پلو
تهیه ازبک پلو، یکی از غذاهای محبوب در کشورهای آسیای مرکزی و خاورمیانه است که از حبوبات، برنج و گوشت تهیه میشود. در این غذا، حبوبات از نوع لوبیا چشم بلبلی، نخود یا لوبیا سفید استفاده میشود. این حبوبات قبل از استفاده، بعد از شستشو، به مدت چند ساعت در آب خیسانده میشوند تا سریعتر پخته شوند.
برای تهیه ازبک پلو، علاوه بر حبوبات، برنج نیز به میزان مساوی استفاده میشود. برای سفید شدن برنج، برای مدت چند ساعت در آب خیسانده شده و سپس در کتری با حجم مناسب و با آب کاملا جوشانده پخته میشود. سپس به کمک دمکردی، برنج آماده میشود.
در تهیه ازبک پلو، طبق معمول از گوشت گوسفند یا گاو استفاده میشود که بعد از خرد شدن و سرخ کردن، به آن حسابی نمک و فلفل اضافه میشود و سپس به همراه حبوبات به برنج اضافه میشود.
در این غذا از همچنین از مواد دیگری همچون روغن، پیاز، سیر و دارچین استفاده میشود که برای افزایش طعم غذا و بهبود هضم غذای مصرفی، بسیار حائز اهمیت هستند. با توجه به زغال مصرفی و کتری مورد استفاده، از مدتی برای تهیه ازبک پلو طولانی نیز نمیگیرد.
روش درست کردن برنج ازبکی
برنج ازبکی یکی از خوراکیهای محبوب ازبکستان است که در ایران نیز مورد توجه قرار گرفته است. در این روش درست کردن برنج ازبکی نیاز به چند مواد اصلی داریم که شامل برنج، باقلوا و روغن است.
ابتدا برنج را بشویید و در آب خیسانده و در حدودی ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس آب را پس زده و برنج را دوباره با آب خیسانده در حالتی که برای هر پیمانه برنج حدودی ۱.۵ پیمانه باقلوا ریخته شده و با کمی نمک مخلوط کنید. توصیه می شود که باقلوا را پیش از استفاده در آب جوش بیاندازید تا به زمان کوتاهتری پخته شود.
بعد از این کار، برنج و باقلوا را به همراه حدود ۳ پیمانه آب یکجا در قابلمه می ریزیم و روی حرارتی ملایم قرار می دهیم و در حدودی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه می پزیم تا برنج و باقلوا کاملا پخته شوند. در پایان، روغن را به قابلمه اضافه کرده و برنج و باقلوا را با هم مخلوط کنید تا روغن به تمام برنج هم توزیع شود.
در نهایت برنج ازبکی آماده تقدیم شدن به خانواده شماست.این غذا را بهتر است با سوپ دستساز، گوشتهای چند رنگ استفاده شده در ششلیک، یا حتی سالادهای خانگی سرو کنید.
روش تهیه گوشت برای پلو
تهیه گوشت برای پلو در طبقات مختلف جامعه مورد استفاده قرار میگیرد و روش تهیه آن هم ممکن است در هر منطقه و مناسبت با تفاوت یکسان نباشد. با این حال روشی ساده و موثر برای تهیه گوشت برای پلو میتواند رعایت چند موضوع باشد.
در ابتدا باید گوشت را به طور کامل شستشو داد و از باز (شبیه به سفیدی کنار گوشت) خالی کرد. پیش از پخت گوشت باید آن را به دو پاره تقسیم کنید و سپس آن را به همراه نمک و فلفل سیاه و سیر رنده شده، داخل قابلمهای بریزید و به همراه نصف لیوان آب بر روی حرارت بالای شعله قرار دهید تا به طور کامل بپزد. سپس حرارت را بر روی شعله ملایم تنظیم کرده و بعد از حدود ۴۰ دقیقه پخت، گوشت شما آماده مصرف خواهد بود.
روش دیگری که برای تهیه گوشت برای پلو میتوان به کار گرفت، شامل انتخاب نوعی گوشت مرغ قرمز میباشد که در حالت عادی از فروشگاههای ذبح مرغ تهیه شده و پاک شده است. ابتدا باید گوشت را به صورت کامل برش دهید و سپس آن را در قابلمهای بریزید و به همراه نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز، روغن نبات و سیر رنده شده به مدت حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت بالا بپزید. پس از آمادهسازی گوشت مرغ، میتوانید پلو خود را با استفاده از این گوشت روغنی تهیه کنید.
لازم به ذکر است که بسته به نوع گوشت و همچنین نیاز شخصی، ممکن است این روشهای تهیه گوشت برای پلو تغییر کنند. همچنین رعایت بهداشت در انتخاب و تهیه گوشت و نوشیدن آب توصیه میشود.
طرز تهیه سبزیجات مورد نیاز
سبزیجات، به عنوان یکی از مهمترین خوراکیهایی که برای سلامتی بدن بسیار حائز اهمیت هستند، به عنوان یک ماده غذایی کامل شناخته شدهاند. سبزیجات شامل گیاهانی هستند که در دسته گیاهان خوراکی قرار میگیرند. این گیاهان شامل انواع مختلفی از سبزیجات مانند اسفناج، کرفس، هویج، انجیر، بادمجان، فلفل دلمهای، پیاز و غیره میباشند.
برای تهیه سبزیجات ابتدا بهتر است خود سبزیجات را از مزرعههای محلی با کیفیت بالا بخرید. سپس باید آنها را با دقت شستشو دهید و به شکل دلخواه خودتان برش دهید. بعضی از سبزیجات مانند اسفناج، کرفس، هویج و شلغم بهتر است به شکل ریز خرد شوند و برای سایر سبزیجات مانند فلفل، گوجه فرنگی و بادمجان بهتر است به صورت خوابیده و برش داده شوند.
سبزیجات بعد از شستشو و برش دادن، با روشهای مختلفی مانند بخارپز، سرخ کردن و یا سوخاری کردن به شکل آماده برای مصرف درست میشوند. با توجه به نوع سبزیجات و روش تهیه شان، میتوانید مواد مورد نیاز را به آنها اضافه کنید. برای مثال، اگر میخواهید اسفناجهای خود را بپزید، میتوانید ابی که سبزیجات را شستید به همراه یک قاشق روغن و نمک اضافه کرده و اسفناجها را اضافه کنید.
برای نگهداری سبزیجات نیز بهتر است آنها را در یخچال در قالب یک بسته کاملاً بسته شده نگه دارید. ضمن اینکه باید در نظر داشته باشید، سبزیجات همراه با سایر مواد غذایی مانند گوشت و غذای چرب، اکسیژن زیادی میگیرند که میتواند باعث خرابی زود هنگام آنها شود. بنابراین بهتر است به تعداد لازم سبزیجات را خریداری کنید و آنها را در زمان مناسبی مصرف کنید.
نکات مهم در تهیه آلبالوی ازبکی
تهیه آلبالوی ازبکی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه در آشپزی ازبکستان است. این غذا از آلبالوها و سایر موادی مانند شکر، آب، فلفل سیاه، دارچین و نعناع تهیه میشود.
ابتدا آلبالوها شسته و از هستههای آن خالی شده و به همراه شکر در قابلمهای قرار داده میشوند و آب همراه دیگر مواد به آن اضافه میشود. سپس محتویات قابلمه بر روی حرارت قرار داده میشود تا به جوش بیاید و سپس حرارت آن پایین آورده میشود تا آلبالوها به آرامی بپزند.
در این فرآیند دارچین و فلفل سیاه به محتویات آلبالوها اضافه میشوند تا طعم و مزه خوشمزهای به غذا داده شود. همچنین قبل از سرو برگهای نعناع به آن اضافه میشود تا غذای شما بوی خوشی بگیرد.
در نهایت غذای خوشمزه و لذیذ آلبالوی ازبکی آماده خوردن است. این غذا میتواند به عنوان دسر یا به عنوان غذایی کنار غذای اصلی سرو شود. همچنین این غذا با دمنوش زنجبیل و لیمو تلخ میتواند برای هضم بهتر غذا مصرف شود.
روش درست کردن غوره
غوره یکی از غذاهای معروف در سراسر ایران است که از برنج، لوبیا، عدس و اردک یا مرغ تهیه میشود. این غذا در بسیاری از سفرههای خانوادگی و رستورانها به عنوان پیش غذا سرو میشود. در ادامه به شرح روش درست کردن این غذا میپردازیم.
مواد لازم:
- یک پیمانه برنج پلویی
- یک پیمانه لوبیا چیتی
- یک پیمانه عدس
- یک عدد مرغ یا اردک
- روغن، نمک، فلفل، زعفران به مقدار کافی
طرز تهیه:
ابتدا برنج را در آب شسته و به همراه مقداری نمک و روغن در قابلمه ریخته و آن را روی حرارت کم به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه بجوشانید تا آب آن کاملا جذب شود.
بعد از آن مرغ یا اردک را بصورت تکه تکه شده در یک دیگ دیگر به همراه مقداری نمک، فلفل و روغن بپزید تا کاملا پخته شود.
سپس لوبیا و عدس را جداگانه در دو قابلمه جدا برای پخت آورده و همراه با مقداری نمک تا حداکثر ۲۵ دقیقه بپزید.
در آخر یک قاشق غذا خوری زعفران را در مقداری آب گرم حل کرده و به برنج اضافه کنید تا غذای شما دارای رنگ زردانه شود.
بعد از آن همه مواد پخته را با هم مخلوط کنید و در صورت نیاز به مقداری نمک و فلفل بیشتر اضافه کنید تا طعم غوره دلچسب تر بشود.
در نهایت غذای تهیه شده را در ظروف مناسب سرو کنید. بهتر است حین سروغذا با ترشی، ماست، پیاز و نعناع تزئین شود.