1- تهیه رشته آش: اولین قدم در تهیه آش رشته، آماده کردن رشتهها است.
تهیه آش رشته یکی از غذاهای محبوب در فرهنگ و مردم ایران است. اولین قدم در تهیه این غذا، آماده کردن رشتهها میباشد. رشتههای آش از جنس آرد و آب تهیه میشوند. برای صفحهبندی بهدست آوردن رشتههای تهیهشده، از دستگاه رشتهساز استفاده میگردد.
از دلایل مهم در اهمیت روشنی بخشیدن به اینکه چگونه میتوان رشته درست تهیه کرد، آن بحث است که رشتهها باید به درستی جداسازی شوند. برای جداشدن درست رشتهها، بهتر است از فرآیند صفحهبندی صحیح استفاده کرد. در فرآیند صفحهبندی، رشتهها بهصورت نازک و صاف صفحهبندی میشوند.
پس از صفحهبندی رشتهها، بهتناسب نیاز در دستههایی جدا میشوند و برای استفاده در آش یا غذاهای دیگر، بستهبندی میشوند. برای خشک نشدن رشتهها، از دستگاههای بستهبندی مخصوص استفاده میشود تا رطوبت رشتهها بهطور مستقیم در داخل بسته نگهداشته شود.
بهعنوان یک ترکیب درست از اجزای آش، باید بهدقت رشته را تهیه و درطی فرآیند آمادهسازی آش، آنها را با دیگر مواد آش مخلوط کرد. با رعایت این کارگردانیها، میتوانید آش لذیذ و خوشطعم خود را با رشتههای آماده کنید.
2- تهیه پیاز و گوشت: پیاز و گوشت را ریز خرد کرده و با هم تفت دهید تا سبک شوند.
با توجه به مهمیت و مصرف عمومی پیاز و گوشت به عنوان دو مواد اولیه در تهیه غذا، تهیه و استفاده درست از این دو مورد بسیار مهم است. یکی از روش هایی که می توان برای تهیه پیاز و گوشت به کار برد، ریز خرد کردن و تفت دادن آن ها با هم می باشد.
برای شروع، پیاز را پوست کنید و به صورت ریز خرد کنید و سپس گوشت را نیز به تکه های ریز خرد کرده و هردو را در یک تابه یا قابلمه در حدود یک سانتی متر به طول و عرض در روغن یا نباتی سبک برای فرایند تفت بگذارید.
بعد از قرار دادن پیاز و گوشت ریز خرد شده در تابه، با حرارت ملایم شروع به تفت دادن کنید. با وجود اینکه پیاز و گوشت به طور جداگانه افزوده شده اند، آن ها با هم ترکیب می شوند تا عطر و طعم خوشمزه ای بهمراه داشته باشند.
در طی فرایند تفت دادن، پیاز به صورت شفاف شده و گوشت نیز قهوه ای رنگ و پخته می شود. پس از تفت دادن پیاز و گوشت در فریشن های دیگری مانند سبزیجات، ادویه جات، سس یا آبلیمو، می توان از آن ها برای تهیه غذاهای مختلف استفاده کرد.
اهمیت رعایت درست تهیه پیاز و گوشت در هر غذایی که تصور می کنید سبب خواهد شد که مواد اولیه استفاده شده از نظر دیداری و عطر و طعم ایجاد شده در شکل گیری طعم غذا، بسیار بیشتر و کیفیت غذای شما را بهبود خواهد بخشید.
به طور خلاصه، تهیه پیاز و گوشت با روش ریز خرد کردن و تفت دادن به روشی عالی برای ساختن دو ماده اصلی یک غذای فوق العاده است که می تواند شرایط مختلف دما، زمان و ادویه های مختلف را مراعات کرده و هرگاه از آنها به عنوان مواد اولیه استفاده کنید، در پایان، غذای خود را با طعم و عطر خوشمزه تر به دست خواهید آورد.
3- قلیان آماده کنید: یک قلیان آماده کنید و روی حرارت قرار دهید.
قلیان یکی از محبوبترین سرگرمیهای بسیاری از کشورها محسوب میشود. مردم از قدیم تر از یک قلیان استفاده کردهاند، چرا که واقعاً این مورد یکی از شیوههایی است که میتوان از آن برای استراحت و لذت بردن از زمانی با کیفیت استفاده کرد.
برای آماده کردن یک قلیان باید اولاً آن را به طور کامل تمیز کرد. پس از این کار شما میتوانید یک جراب یا نیمه اغلفه بر روی قلمو قرار دهید. پس از آن، هنگام استفاده از آن، باید نوک جراب را به آب داغ، چای، دمنوش و یا مایع دیگری که ترجیح میدهید، فرو کنید.
حالا مرحله بعد رویاندن قلیان میباشد. شما نیاز به گرم کردن زغالهای شمعی درون قلمو دارید. یک زغال شمعی را در نوک قلمو قرار داده و دو شمع را به سمت قلمو نزدیک قرار دهید و سپس آن را به دوردسته حرارتی میل کنید تا به گرمای مطلوب برسد. حالا شما میتوانید توتون را در جرابی که قرار دارد بگذارید و در کنار آن یک کم از معطره مورد علاقه خود را نیز اضافه کنید. بعد از روشن شدن زغال شمعی، توتون را بر روی نوک جراب قرار داده و بهروی قلیان چرخانده، سپس نگه دارید تا بخارهای معطره خود را به دور اتاق بگسترانید.
در نهایت، باید بگوییم که استفاده از قلیان به هیچ وجه بهداشتی نیست و نباید به آن معتاد شوید ولی برای لذتبردن در مواقع خاص میتوانید از آن استفاده کنید و این نکته را به یاد داشته باشید که توزیع دود قلیان به افراد دیگر ممکن است برایشان مضر باشد.
4- تهیه سس آش: سس آش را تهیه کنید، میتوانید از پودر آماده سس آش استفاده کنید یا سس آش خانگی تهیه کنید.
تهیه سس آش یکی از مهمترین مراحل در تهیه این غذای پرطرفدار و سنتی است. برای تهیه سس آش، شما میتوانید از پودر آماده سس آش یا سس آش خانگی استفاده کنید. استفاده از پودر آماده سس آش، روش سادهتری از تهیه سس آش است که نیازی به استفاده از مواد پایه و مخلوط کردن دقیق ندارد. شما میتوانید این پودر را از فروشگاههای مختلف تهیه کنید و طبق دستورالعمل بسته روی آشتی خود اضافه کنید.
اما برای تهیه سس آش خانگی، شما نیاز به استفاده از ترکیبی از چند مواد اولیه دارید. بهترین روش برای تهیه سس آش خانگی، استفاده از زردچوبه، پودر چیلی، آرد و روغن است. شما میتوانید این ترکیب را با کمی شیر یا آب مخلوط کنید تا تهیه سسی که با همان طعم و مزه سس آش آشنا هستید، انجام دهید.
بهبود طعم سس آش خانگی نیز به کمی سیب زمینی نیاز دارد. برای بهبود طعم، شما میتوانید سیب زمینی را به ترکیب سس خود اضافه کرده و ترکیب را با خوردن سس آش همراه کرده و طعم آن را بهبود بخشید. در نهایت، شما میتوانید سس آش خود را طوری تنظیم کنید که طعم دلخواه شما را داشته باشد. میزان موادی مانند نمک، فلفل سیاه و آب لیمو تفاوت طعم سس آشی خود را به شکل چشمگیری تاثیر خواهد داشت. لذا بر دقت در انجام این فرایند تاکید میشود.
5- تهیه مقداری آبگوشت: مقداری آب یا یونجه با آبگوشت مخلوط کنید.
تهیه مقداری آبگوشت به عنوان یک الکلی بسیار مهم در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد. آبگوشت همانطور که از نامش پیداست، از گوشت خوراکی بهدست میآید. این آب باعث افزایش مزه و عطر مواد غذایی میشود و در بعضی از غذاها به عنوان مکمل استفاده میشود.
تهیه آبگوشت بسیار آسان است. برای این کار، از گوشت قطعاتی با کمی چاقو بریده، مخلوط با آب در داخل قوری آشپزخانه یا دیگی، دم کرده و پس از جدا کردن گوشت از آب، آبگوشت تهیه شده است.
یونجه یا سایر گیاهان خشک هم میتوانند بهعنوان مکمل با آبگوشت استفاده شوند. این گیاهان علاوه بر بهبود عطر و طعم غذا، به ما کمک میکنند تا غذاهای پرچرب و سنگینتر را برای معده ما قابل هضمتر کنیم.
بهطور کلی، میتوان گفت که آبگوشت به عنوان یک مکمل غذایی بسیار مهم است که علاوه بر بهبود طعم و عطر غذا، میتواند برای سلامت ما هم مفید باشد. از اینرو به تهیه آن و استفاده از آن در غذاهای خود توصیه میشود.
6- تهیه خلال: خلال را ریز خرد کنید و روی آش بریزید.
تهیه خلال یکی از روشهای تزئینی و تخصصی در آشپزی است که برای تزیین غذاهای مختلف در دسترس است. در این روش، خلال یک ماده غذایی را ریز خرد کرده و سپس روی غذاها قرار میدهند تا ظاهری جذاب و خوشآیندی به غذا ببخشد. خلال به قسمتهای کوچکی از موادی مثل بادام، پسته، آجیلها، مربا، سبزیجات و میوهها گفته میشود.
برای تهیه خلال، ابتدا بهتر است مواد خوراکی را مهم کنید. سپس به کمک یک کارد، خلالهای ریز و ظریف را از مواد خوراکی برید. سپس، خلال را به نوعی قرار دهید که در ارتفاع از هم جدا شوند و از روی باده و یا غذای مدنظرتان بریزید. بهتر است در صورتی که میخواهید خلال را برای تزیین آش یا سوپ بهکار برید، خلال را در مویز سرد ریخته و سپس آن را درون ظرف آش مورد نظر قرار دهید.
روش تهیه خلال بسیار ساده و قابل اجرا است. با کمی تمرین و تلاش، میتوانید خلالهایی با طرح، شکل و رنگها مختلف برای تزیین غذاهای مختلف تهیه کنید. این مواد به عنوان یک تزیین جذاب و خوشآیندی در سفره و ظواهر غذایی آشپزی کاملا بهکار میرود.