طرز تهیه آش برنج با گوشت و لپه به سبک سنتی
آش برنج با گوشت و لپه یکی از غذاهای محبوب در سبد غذایی مردم ایران است. این غذا به سبک سنتی تهیه میشود و با طعم لذیذ گوشت و لپه، همچنین عطر و طعم دلچسب زعفران، برنج و سایر مواد غذایی تشکیل شده است. برای تهیه این غذا، موادی مانند گوشت بره، لپه، برنج، پیاز، روغن، نمک، زعفران و آب مورد نیاز است.
برای شروع تهیه آش برنج با گوشت و لپه، گوشت بره را که از پیش خرد شده است، با پیاز و روغن در حدود 10-15 دقیقه سرخ کرده و لپه را به آن اضافه میکنیم. سپس آن را به مدتی برای دم کردن روی حرارت ملایم گذاشته و با اضافه کردن آب به آن، سبکی گوشت را چک خواهیم کرد. در این مرحله، بهتر است طعم گوشت را با نمک و فلفل تنظیم کنیم.
وقتی گوشت کاملاً آماده شد، برنج را در آب نمکدار به مدت 10 دقیقه پخته و آن را بعد از ریختن آب، در قابلمه حاوی گوشت و لپه قرار میدهیم. سپس به این مواد آبی درجه دوم اضافه میکنیم و آش را به مدت 30 دقیقه به کبابی حالت دهیم تا حالت آشی را بگیرد. در نهایت، با اضافه کردن زعفران به آش برنج کاملاً تهیه شده، آن را آماده سرو و پذیرایی میکنیم.
آموزش تهیه آش برنج با گوشت و لپه در منزل
تهیه آش یکی از غذاهای سنتی و محبوب در ایران است که با استفاده از مواد اولیه ساده و در دسترس، میتوان آن را در منزل تهیه کرد. آش برنج با گوشت و لپه نوعی آش سنتی ایرانی است که معمولاً در میان خانوادههای ایرانی سرو میشود.
برای شروع تهیه آش برنج با گوشت و لپه، ابتدا باید گوشت را در یک قابلمه به همراه پیاز ریز شده و روغن داغ کرده، تفت داده و تا حدی که گوشت به رنگ قهوهای تغییر پیدا کند، سرخ کرد. سپس باید آب را به قابلمه اضافه کرده و آش را به جوش آمدن درآورد.
بعد از اینکه آش جوشید، باید آرد را با آب مخلوط کرده و به آش اضافه کرد و بعد از کمی هم زدن، آن را به مدت حداقل سی دقیقه روی حرارت کم بپزید تا آرد کاملاً بپزد و آش ضخیم شود.
بعد از اینکه آش ضخیم شد، لپه را به سایز دلخواه شما خرد کرده و به آش اضافه کنید و به مدت ده دقیقه دیگر بپزید. در نهایت، برنج را داخل قابلمه له کنید و به آش اضافه کنید.
لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است برای تهیه آش برنج با گوشت و لپه، نیاز به تنظیم تعداد مواد و زمان پخت داشته باشید تا به نتیجه مطلوب برسید. با تکرار تهیه آش، میتوانید به بهبود روش و به دست آوردن وصف مناسب طعم و ظاهر پرداخت.
طرز تهیه آش برنج با گوشت و لپه با استفاده از ابزار آشپزخانه
آش یکی از غذاهای پرطرفدار مردم ایران است که در اکثر مناطق کشور تهیه میشود. چند نوع مختلف از آش وجود دارد که هر کدام دارای طعم و مزه متفاوتی هستند. یکی از این انواع آش آش برنج با گوشت و لپه است که در ادامه به توضیح طرز تهیه آن با استفاده از ابزار آشپزخانه میپردازیم.
ابتدا باید برنج را با آب سرد شسته و سپس برای یک ساعت در آب خیساند. بعد از آبکشی برنج، آن را در قابلمه بریزید و آبی که برای خیس کردن برنج استفاده کردهاید را به آن بیافزایید و مقدار مورد نیاز اب برای پخت آش را نیز اضافه کنید. سپس مواد دیگری مانند گوشت چرخ کرده و لپه را با توجه به سلیقه خود بیافزایید. بهتر است که گوشت چرخ کرده را ابتدا با فلفل و نمک و سپس با خیارشور و پیاز درست کنید و سپس اضافه کنید.
بعد از اینکه همه مواد را به قابلمه اضافه کردید، آن را روی حرارت بگذارید و بعد از چند دقیقه، زیر آن را کم کنید تا غذای شما نسوزد. برای تهیه آش، نیاز به رقیق کردن یک قاشق غذاخوری آرد با آب سرد دارید و این مخلوط را به غذا اضافه کنید و هم خوب هم بزنید. حال غذا را به مدت یک ساعت روی حرارت شعله ملایم بپزید تا بوی و طعم خوشابه خود را به خوبی بیرون بدهد.
در این آش میتوانید از مواد اضافی مانند نعناع، لیمو عمانی، گشنیز و پیاز داغ برای تزئین استفاده کنید. بهترین روش برای سرو آش برنج با گوشت و لپه، این است که در ظرف شیشهای سرو شود و برای هر فرد یک قاشق غذاخوری فلفل سیاه و نعناع تازه روی آن بریزید. همچنین، میتوانید یک قاشق غذاخوری اسفناج نیز به آش اضافه کنید تا طعم غذا دلپذیر تر شود. همچنین، در پایان بهتر است که آش را با یک تکه نان تازه سرو کنید.
آشپزی آسان آش برنج با گوشت و لپه در کوتاهترین زمان ممکن
برای پخت آش، ابتدا باید گوشت را با زعفران، پیاز و ادویههای دلخواهتان، ۲-۳ ساعت قبل از شروع پخت آماده کنید تا خوب نرم شود. برای پخت لپه هم میتوانید از لپه خشک مصرفی استفاده کنید که با یک شیمیپاک کن بشویید تا روغن لپه زیادی کم شود. یا اگر از لپه تازه استفاده میکنید، باید آن را به مدت یک ساعت در آب خیسانده و بعد با تیشه چوبی نرم کنید.
پس از آماده کردن گوشت و لپه، برای پخت آش، ابتدا باید برنج را در آب جوشانده و روی حرارت کم به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا نیم پخت شود. بهتر است برای آش استفاده نکنید.
سپس به مواد دیگری که میخواهید در آش خود داشته باشید، مانند نخود، لوبیا، سبزیجات و گوجه فرنگی اضافه کنید و برای ۱۵ دقیقه بگذارید تا کاملا بپزند.
در نهایت گوشت و لپه را به آش خود اضافه کنید و برای ۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت کم بگذارید تا آش تماما در قالبی یکپارچه و خوشمزه در بیاید. در صورت تمایل میتوانید از نمک و فلفل به میزان لازم استفاده کنید و آش خود را با نمک و فلفل به خوبی تنظیم کنید.
در نهایت آش خود را با خمیر نان سیرترش و سبزی فرنگی تزئین کنید و میتوانید با دوستان و خانواده خود لذت ببرید. آشپزی آسان آش برنج با گوشت و لپه در کوتاهترین زمان ممکن بسیار خوشمزه و لذیذ است و به راحتی میتوانید از آن لذت ببرید.
راهنمای تهیه آش برنج با گوشت و لپه برای مبتدیان
آش برنج با گوشت و لپه یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با توجه به تنوع مواد تشکیل دهندهاش، طعم و مزهای بسیار عالی دارد و برای دم کردن در روزهای سرد زمستان بسیار مناسب است. در این مقاله به شما نحوه تهیه آش برنج با گوشت و لپه را به صورت کامل و آسان آموزش میدهیم.
مواد لازم:
برنج، گوشت چرخ کرده، لپه، پیاز، روغن، نمک، زعفران، آویشن، تخم مرغ
نحوه تهیه:
1.ابتدا برنج را شسته و بخار پز کنید تا نصف آماده شود. سپس آن را در دو لایه الوار پهن کرده و رویش تخم مرغ بزنید و سپس برنج را با گرمابه جمع کرده و به مدت یک ساعت در دمای ملایم پخته شود.
2.در قابلمه یا کاسه بزرگی پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
3.گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و با اضافه کردن نمک و فلفل سیاه چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
4.لپه را به گوشت اضافه کرده و همه را تفت دهید تا لپه کاملاً رنگ خود را بگیرد.
5.فرآیند پختن برنج با گرمابه و تخم مرغ را تمام کرده و تو خالی کنید. سپس آن را به گوشت و لپه اضافه کرده و با هم تفت دهید.
6.یک قاشق چایخوری زعفران را در دهانه یک پیاله شیر ریخته و دو قاشق آب گرم روی زعفران بریزید، مواد را با هم مخلوط کرده و به غذا اضافه کرده و دوباره همه را با هم مخلوط کنید.
7.آویشن را با یک ظرف قابل نگهداری با آرایشافزودن به آش برنج با گوشت و لپه اضافه کنید.
آش برنج با گوشت و لپه آماده سرو شد. این غذای سنتی ایرانی را با برنج خوراکی تزیین کرده و به همراه سبزیجات تازه و دوغ سرو کنید و از طعم خوشمزهای که این غذا دارد، لذت ببرید.
افزودن ادویه ها و مواد خوشمزه به آش برنج با گوشت و لپه
آش برنج با گوشت و لپه یکی از غذاهای پرطرفدار در جوامع مختلف جهان است. این غذا با افزودن انواع مختلف ادویه ها و مواد خوشمزه، میتواند طعم و مزه خاصی داشته باشد. در ادامه به بررسی انواع ادویه ها و مواد خوشمزه برای تهیه آش برنج با گوشت و لپه پرداخته خواهد شد.
از جمله ادویه هایی که معمولا در تهیه آش برنج با گوشت و لپه به کار میروند، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و کمی ادویه خورشت است. این ادویه ها به غذا طعم و مزه خاصی میبخشند و باعث میشوند غذا بسیار خوشمزه و کامل شود.
همچنین، میتوان به آش برنج با گوشت و لپه ادویه های دیگری مانند زرشک، اسفناج و هویج اضافه کرد. این مواد به غذا رنگ و طعم اضافی میدهند و باعث میشوند غذا بهتر و خوشمزه تر باشد.
علاوه بر این، میتوان با افزودن گوجه فرنگی، نعناع و لیمو ترش نیز به آش برنج با گوشت و لپه مزه و طعم دلچسبی بخشید. این مواد میتوانند به صورت تازه یا خشک شده به غذا اضافه شوند و باعث میشوند غذای خوشمزه تر و بوی خوبی داشته باشد.
بنابراین، افزودن ادویه ها و مواد خوشمزه به آش برنج با گوشت و لپه میتواند طعم و مزه خاصی به غذا بدهد و باعث شود که غذا بسیار خوشمزه و کامل شود. بهتر است که ترکیب ادویه ها و مواد خوشمزه را به دوستان و خانواده خود بگویید تا همگی از آش برنج با گوشت و لپه خود لذت ببرند.