مرحله اول: آماده کردن مواد
آماده کردن مواد، مرحله اولیه در هر نوع کار پخت و پز است که باید به آن توجه ویژهای شود. در این مرحله، مواد اصلی موردنیاز برای پخت و پز غذا به دقت انتخاب میشوند و به صورت لازم، تمیز و آماده برای بکار گیری در آماده کردن غذا میشوند.
در این مرحله، ابتدا باید از کیفیت مواد اطمینان حاصل شود. وجود آسیبدیدگی، خرابی یا بافت خرده یا در صورت لازم، پوست و پوستک در مواد را کنترل کرده و برداشتن آنها را در صورت نیاز برای تمیزکردن و آماده کردن آنها انجام دهید.
در ادامه پس از پاک کردن مواد از هر گونه آسیب دیدگی و خرابی، آنها را آمادهی بکار میگیریم. برای آمادهکردن گوشت و مرغ، آنها را از پوست و پوستک خارج کرده و سپس آنها را به قطعات تقسیم میکنیم. برای آماده کردن سبزیجات و میوهها، آنها را با آبکشی دقیق و نکات درست و بهداشتی شسته و پاک میکنیم.
همچنین در این مرحله، باید به استفاده از ابزارهای مناسب نیز توجه شود. ظرفها، دیگها و سایر ابزارهای مورد نیاز برای پخت و پز باید پاک و سالم باشند و در اختیار شما قرار داده شوند. در نتیجه، آماده کردن مواد اولیه با توجه به نگرانیهای بهداشتی ایجاد خواهد شد و پاسخی خواهد بود به سلامت خودمان و دیگران.
مرحله دوم: تهیه تخم مرغ و شکر
در مرحله دوم از تهیه کیک، باید تخم مرغ و شکر را در یک ظرف مناسب با هم ترکیب کرد. این مرحله پایهای است و به عنوان شروعی برای تهیه پایه کیک محسوب میشود. تخم مرغ باعث تغییر قوام و بافت دهی کیک میشود و همچنین به عنوان عاملی برای درجه حرارت بالا مورد نیاز در پخت کیک عمل میکند.
برای تهیه تخم مرغ و شکر، میتوانید از میکسر، مخلوط کن یا همزن استفاده کنید. در این مرحله باید تخم مرغ را یک به یک با شکر ترکیب کنید و آنها را به طور خوبی با هم ترکیب کنید تا تازه شده و ترکیب آنها به حداکثر رسیده باشد. این روش باعث به دست آمدن تخم مرغ و شکر پفکی میشود که میتواند بهترین پایه برای تهیه کیک شود.
در این مرحله باید به آرامی و دورانیک تخم مرغ و شکر را با هم ترکیب کنید. هنگامی که تخم مرغ و شکر به شکل فرفورژه و یکدستی تبدیل شد، آن را کنار بگذارید. با ترکیب تخم مرغ و شکر به صورت مناسب، پایه کیک را بهترین ساختار ممکن خواهد داشت و در نتیجه کیک نرم و بادوام و با همان عطر و طعم لذیذ به دست خواهید آورد.
مرحله سوم: اضافه کردن کره و وانیل
مرحله سوم در تهیه دسر، اضافه کردن کره و وانیل به مخلوط مواد پایه است. این مرحله نقش بسیار مهمی در تداوم رسیدن به طعم مناسب دسر دارد. در ادامه با بررسی جزئیات بیشتر در مورد این مرحله آشنا خواهیم شد.
در ابتدا، باید بدانید کره یا روغن دامی از موادی است که در تهیه دسر بسیار مهم است و می تواند اختلاف قابل توجهی در طعم و کیفیت دسر ایجاد کند. کره باید تا حدی که احساس شود که به مخلوط مواد پایه اضافه شده است، نرم شود. بهتر است از کره نرم استفاده کنید تا به راحتی کاملاً با مواد ترکیب شود.
وانیل نیز یکی دیگر از مواد مهم در تهیه دسر است که به طعم دسر اضافه می شود. عصاره وانیل دارای آرامبخشی طبیعی است که با ترکیب با سایر مواد، عطر و طعم منحصر به فرد دسر را به وجود می آورد. برای افزایش طعم دسر می توانید از قطعات وانیل نیز استفاده کنید.
در مرحله اضافه کردن کره و وانیل، باید ابتدا کره را نرم کرده و به مخلوط مواد پایه اضافه کنید. سپس دقیقاً به مواد تزئینی خود، مانند کیک خرد شده، شیره قند یا سبزیجات، اضافه کنید. در طی مرحله اضافه کردن کره و وانیل، باید با مواد بسیار دقیق و دقیق عمل کنید تا به بهترین نتیجه برسید.
بنابراین، اضافه کردن کره و وانیل به دسر یکی از مهمترین مراحل تهیه دسر است که نقش بسیار مهمی در حفظ طعم و عطر مناسب دسر دارد. نکاتی که در این مرحله گفته شد، به افزایش کیفیت و طعم دسر شما کمک می کند. به همین دلیل، در صورت انجام دقیق تمام مراحل، خوشمزه ترین و لذیذ ترین دسر را به دست خواهید آورد.
مرحله چهارم: اضافه کردن آرد و کاکائو
در مرحله چهارم از تهیه شیرینی شکلاتی، باید به مواد خام قبلی شامل شیر، شکر و نمک آرد و کاکائو را اضافه کنید. برای این کار از یک ظرف مناسب استفاده کنید که دارای پوشش محکم باشد. در این مرحله، شما میتوانید از کاکائوی طبیعی با کیفیت بالا استفاده کنید تا شیرینی شما علاوه بر طعم شیرین، دارای طعم شکلاتی و مزهای خاص باشد.
اولین مرحله در اضافه کردن آرد و کاکائو به مواد خام، جداسازی نمودن آرد و کاکائو از یکدیگر و مخلوط کردن آنها با یکدیگر است. برای این کار میتوانید از یک ظرف جداگانه استفاده کنید یا آنها را در مقدار مورد نیاز در کیسهای جداگانه باهم مخلوط کنید. سپس این ترکیب آرد و کاکائو را به ظرف دیگری که مواد خام در آن قرار دارد، اضافه کنید.
در همین مرحله، شما میتوانید از قاشق یا میکسر مخصوص آشپزی برای مخلوط کردن مواد خام و آرد و کاکائو استفاده کنید. با هم مخلوط کردن این مواد، شما میتوانید از شیرینی شکلاتی با ترکیبی یکنواخت و پخت یکنواختی برخوردار شوید.
در نهایت، پس از اضافه کردن آرد و کاکائو به مواد خام، باید مخلوط بسیار خوبی از تمام مواد داشته باشید. بهتر است قبل از اضافه کردن ترکیب آرد و کاکائو، مواد خام را به مدت بیشتری هم بزنید تا مخلوط برای پخت بهتر باشد. در نهایت، میتوانید آماده پخت شیرینی شکلاتی خود باشید.
مرحله پنجم: اضافه کردن پودر ژلاتین
در مرحله پنجم از تهیه ژله، پودر ژلاتین به مواد مخلوط شده قبلی، افزوده میشود. پودر ژلاتین یک پودر شفاف است که بیشتر از استخوان های حیوانات تولید میشود و به دلیل دارا بودن خواص ترموگلریک، به خوبی در ایجاد یک ساختار چسبنده و ژلهای در مواد غذایی عمل میکند.
برای اضافه کردن پودر ژلاتین، ابتدا باید آن را در آب سرد حل کنید. برای هر پارچه ژله، معمولاً یک قاشق غذایی پودر ژلاتین و دو قاشق غذایی آب سرد مورد نیاز است. پس از اضافه کردن آب سرد، پودر ژلاتین را با چند قاشق چوبی یا مخلوط کن بزرگ، ترکیب کنید تا کاملاً حل شود. سپس، آن را به مواد مخلوط شده قبلی اضافه کنید و با هم آن را مخلوط کنید.
میتوانید پودر ژلاتین را در آب گرم نیز حل کنید، اما مواظب باشید که آب خیلی گرم نباشد؛ زیرا ژلاتین زودتر به آب گرم وابسته میشود و باعث میشود که دچار تودهای شود که نمیتواند به آمیخته و گلوها بچسبد. برعکس، اگر آب خیلی سرد باشد، پودر ژلاتین بهدرستی حل نمیشود، بلکه تودهای مرطوب و خمیری شکل میدهد.
در مرحله پنجم، برای به دست آوردن یک ژله قوی و چسبنده، نیاز است که پودر ژلاتین تا به اندازه کافی حل شود. پس از اضافه کردن پودر ژلاتین، بهتر است مواد را چند دقیقه اضافه بیشتر مخلوط کنید تا مطمئن شوید که ژله به درستی ترکیب شده است. با این کار تطمین حاصل میشود که ژله در آینده نمیتواند در برابر دمای اتاق جدا شود.
مرحله ششم: ترکیب کردن تمام مواد
در مرحله ششم فرآیند آشپزی، پس از پختن تمام مواد، نوبت به ترکیب کردن آنها رسیده است. ترکیب کردن مواد بسیار مهم است و باید به دقت انجام شود تا طعم و مزه صحیح و مطلوبی به غذا داده شود.
اولین موضوعی که باید در نظر گرفته شود، این است که چه موادی بهتر است با هم ترکیب شوند. در برخی غذاها، موادی مانند گوجه فرنگی، پیاز و فلفل دلمه با هم ترکیب میشوند تا طعم و مزه مطلوبی به غذا داده شود. در غذاهای دیگر مانند قرمه سبزی، از چندین نوع سبزیجات استفاده میشود که با هم ترکیب شده و پس از پخت، طعم و مزه خوبی به غذا داده میشود.
در مرحله ترکیب مواد، همچنین چگونگی ترکیب آنها نیز بسیار مهم است. برای مثال، در برخی غذاها، مواد از پیش برش داده شده به همراه سس و ادویههای مختلف درون یک قابلمه و یا تابه انداخته میشوند و پس از مخلوط کردن، روی حرارت زنده گردانده میشوند.
نکته دیگری که در مرحله ترکیب مواد باید در نظر گرفته شود، دمای پایین و یا زیاد برای ترکیب مواد است. برای مثال، در برخی غذاها، مواد با دمای کمی با هم ترکیب میشوند تا غذا خاموش و نرم شود، در صورتی که در برخی غذاهای دیگر، مواد با دمای زیادی با هم ترکیب میشوند تا درست بپزند و طعم مطلوبی به غذا داده شوند.
در مجموع، ترکیب کردن تمام مواد در مرحله ششم فرآیند آشپزی، به دقت و با توجه به نکاتی که بیان شد، انجام میشود تا غذا دارای طعم و مزه مطلوبی باشد.