راهنمایی کامل برای پخت مرغ زرشک پلو
راهنمایی کامل برای پخت مرغ زرشک پلو
مرغ زرشک پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که بسیار محبوب است. این غذا با استفاده از چند مواد ساده موجود در هر خانه قابل طبخ است و در مراسم های مختلف نیز سرو می شود. در ادامه به روش طبخ این غذا پرداخته می شود:
مواد لازم:
- مرغ: یک عدد
- برنج: دو پیمانه
- زرشک: نصف پیمانه
- پیاز: دو عدد
- نمک، فلفل، زعفران و روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. برنج را شسته و در حالی که در حال جوش است به دسته هایی بریده و با نمک و روغن در بخشی از ظرف پلو بریزید و بگذارید ظرف را روی حرارت قرار دهید تا ابتدایی پخت شود.
2. پیازها را رنده کرده و در روغن سرخ کرده و بعد مرغ را به آن اضافه کنید. پس از سرخ شدن مرغ، زردچوبه، فلفل و نمک را به آن اضافه کنید و بگذارید تا مرغ کاملاً پخته شود.
3. زرشک را با حدود یک قاشق غذاخوری شکر در حدی که شیرین شود، در آب جوش بریزید و بعد آن را در ظرفی روی حرارت قرار دهید تا خشک شود.
4. در آخر با استفاده از آب های گرفته شده از مرغ، زرشک و زعفران، برنج را بر دوباره روی حرارت قرار دهید و آن را به خوبی با هم مخلوط کنید.
5. سپس، مرغ پخته و سرخ شده را روی بالای پلو قرار دهید و زرشک خشک شده را از بالای پلو روی آن بریزید.
6. روی ظرف را با کاغذ آلومینیومی گلاسه بپوشانید و آن را روی حرارت قرار دهید تا به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه پخته شود.
با توجه به روش فوق، شما می توانید غذای مرغ زرشک پلو را به راحتی در خانه خود پخته و تمام لذت را ببرید.
طرز تهیه مرغ زرشک پلو با مرغ تازه و تند
جهت تهیه مرغ زرشک پلو، ابتدا باید برای مرغ های تازه، مرغ ها را با نمک و فلفل پاشیده و به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید. سپس مرغ ها را در قابلمه ای به همراه روغن داغی که در قبل در آن پیاز رنده شده را سرخ کرده اید، سرخ کنید تا کاملا نیم پخت شوند.
سپس به چند قطعه تفکیک شده زرشک را در قابلمه اضافه کنید و به مدت چند دقیقه روی حرارت نیمه قوی، بگذارید تا زرشک ها سبک سبک شوند.
سپس به یک قابلمه جداگانه که یک صفحه چدنی دارد، با روغن سرخ کن با وسعت مناسب، روغن داغ کنید و یک پیاز رنده شده را اضافه کنید. سپس از دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و یک قاشق چای خوری زعفران برای تزئین استفاده کنید و زعفران را قبل از استفاده در آب خیس کنید.
سپس به پنجاه گرم باقالی چند لقمه ماهیچه کامل گوشت مرغ اضافه کنید، سپس چاشنی هایی چون زردچوبه، پودر پیاز، نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
سپس پنجاه گرم نخود فرنگی پشتی را همراه با پنجاه گرم بادمجان نیمه پخته شده، اضافه کنید. سپس پرتقال سرخ را نیز به مجموعه زرشک های خنک اضافه کرده و یک معجون مناسب را به دست آورید.
سپس با قاشق چوبی موضوع بالا را مخلوط کنید، اگر باقالی و نخود فرنگی و قارچ لازم دارید، به مجموعه بالا اضافه کنید.
سپس با استفاده از محکم کردن کامل قابلمه به پیشین رکورد دسترسی خواهید داشت.
که بازترین و هنوز هم گرم ترین درجه را برای پلو در خانه روی اجاق گاز به دست خواهید آورد. محبوب هم دارخواهی فارسی همیشه در فصل سرد و دمای پایین است.
راهنمایی جامع برای پخت پلوی مرغ زرشک با روشهای مختلف
پلو یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است. پلوی مرغ زرشک نیز یکی از پرطرفدارترین پلوهای ایرانی است که بهشکل طی بسیاری از جشنها و تا مراسم خانوادگی سرو میشود. پلوی مرغ زرشک با طعم خاص مرغ، شیرینی زرشک و ادویههای مختلف، علاوه بر طعم خوب، مقوی و سرشار از انرژی است.
برای پخت پلوی مرغ زرشک، ابتدا مرغ را به قطعاتی کوچک در آورده و با ادویههایی مانند زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل سیاه مزه داده میشود. زرشک هم یکی از مهمترین مواد در تهیه این پلو است، زرشک باید پیشتر با آبکشی خوبی شسته و سپس با شیرینی کافی آماده شود.
روش پخت پلوی مرغ زرشک ممکن است در هر منطقه ایران کمی تفاوت داشته باشد، این غذا به دو صورت سنتی و جدید پخته میشود، که این دو روش با توجه به کیفیت غذا و زمان پخت ممکن است تفاوت داشته باشند. در روش سنتی، پلو با استفاده از روش دیمکردن و آبزیانبری پخته میشود که نتیجه آن یک پلوی خوشمزه و شیرین با زرشک و مرغ چرخشده است. در روش جدید، پلو با استفاده از دستگاه کتری، تهیه میشود که یکی از شیوههای سریع و راحت در تهیه این پلو است.
در نهایت، پلوی مرغ زرشک را به شکلی زیبا در بشقابهای سفره اماده میکنند. معمولاً در پایان افشارنامه (مجموعهای از غذاها در ایران)، پلوی مرغ زرشک قرار میگیرد و میتواند همراه با کباب، ماست و شیره ترش مصرف شود.
خوشمزهترین دستور مرغ زرشک پلو که همه آشپزها نیاز دارند
مرغ زرشک پلو یکی از غذاهای ایرانی بسیار خوشمزه و محبوب است که در تمامی نقاط کشور مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا در دستور غذایی خانوادههای ایرانی به خصوص در ماههای سرد سال بسیار محبوب است.
برای تهیه این دستور، ابتدا باید مرغ را پخته و بعد از تفت دادن پیاز، به همراه زرشک و ادویههای مورد نیاز خود را در دیگی ریخته و به مدت چند دقیقه دیگر بر روی حرارت کم پخته شود. بعد از آن، برنج با آبکشی و در اب جوش رفته و پس از روشن شدن آب مورد نظر داخل دیگی مرغ و زرشک ریخته شده و به مدت چند دقیقه دیگر روی حرارت کم پخته میشود.
این غذا با یک کف سالاد سرو میشود و میتواند یکی از مناسبترین گزینههای غذایی برای خانوادههای ایرانی باشد. همچنین، میتوان آن را در میان دوستان و خانواده به عنوان یکی از غذاهای خاص و خوشمزه سرو کرد و لذت بردید.
نکات ضروری درباره دستور پخت مرغ زرشک پلو که باید بدانید
دستور پخت مرغ زرشک پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است. این غذا از برنج، مرغ، زرشک، پیاز و ادویه تهیه میشود. در ادامه به چند نکته ضروری درباره دستور پخت این غذا میپردازیم.
1. نکته اول در این غذا، انتخاب مرغ مناسب است. بهتر است از مرغ های تازه و سالم استفاده کنید و آن را در قطعات کوچک تکه تکه کنید تا بهتر پخت شود.
2. برای پختن زرشک، بهتر است آن را با کمی نمک و آب جوش به مدت ۵ دقیقه بپزید و سپس از آبکشی کردن آن استفاده کنید.
3. برای طعم دلپذیر تر این غذا میتوانید از چند نوع ادویه مانند زردچوبه، کمون، زیره و ... استفاده کنید. البته باید توجه داشت که اضافه کردن ادویه های زیاد به غذا ممکن است باعث کاهش طعم خوشمزه مرغ زرشک پلو شود.
4. برای پخت برنج بهتر است ابتدا آن را برای ۳۰ دقیقه در آب نمک خیسان کنید و سپس آن را در آب جوش و نمک برای ۱۵-۲۰ دقیقه بپزید و بعد با آبکشی کردن آن آماده کردن غذا شوید.
5. بعد از این که مرغ و پیاز را ریز کرده و سرخ کرده اید، به روی آن زرشک و ادویه های شماره ۳ را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه فراموش نشود با مرغ همراه کنید و این مواد را با برنج مخلوط کنید.
6. در پایان میتوانید به همراه این غذا ماست، آبلیمو و پیاز ترش تقدیم کنید.
با این نکات ساده میتوانید یک پلو خوشمزه و عالی از مرغ و زرشک درست کنید. علاوه بر این، نکته مهم دیگری که باید در نظر داشته باشید، برای اینکه غذا بهتر طعم بگیرد باید با دقت و صبر درست شود و از تداخل اجزای غذا با یکدیگر جلوگیری کنید.
راهنمایی برای کسی که اولین بار است مرغ زرشک پلو می پزد
مرغ زرشک پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی میباشد که ترکیبی از برنج ، مرغ و زرشک است. در حالی که پختن این غذا به نظر ممکن است که ابتدا چالشبرانگیز باشد، اما اگر با توجه به چند ترفند ساده و راهنمایی بیشتر پشتیبانی شوید، می توانید مرغ زرشک پلو دلچسب و خوشمزه خود را با دقت بپزید.
اولین قدم برای پختن مرغ زرشک پلو، آماده سازی مواد اولیه میباشد. برای این منظور میتوانید مرغ را با چند قسمت به اندازه مناسب برش دهید و با تابهای که دارای درب باشد، همچنین برنج و زرشک را به صورت جداگانه برای پختن آماده کنید.
در نسخه سنتی این غذا، برای پختن آن از دو نوع برنج مختلف استفاده میشود. از یک طرف برنج عطری و کمی چسبنده و از یک طرف برنجی با دانههای آینهای که شبیه به تخممرغ میباشد. هر دو نوع برنج را قبل از پخت به مدهوش اندازه کافی آب بریزید تا با دمای اتاق مرطوب شود.
برای پختن مرغ زرشک پلو، ابتدا مرغ را با کمی نمک و فلفل سیاه در تابه با روغن سرخ کنید. پس از سرخ کردن مرغ، یک پیاز را به همراه زرشک در تابه به آن اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا زرشک خشک شود. بهتر است زرشک را پیش از خرد کردن داخل آب بجوشانید تا آن را نرم تر کنید.
بعد از خشک شدن زرشک، انواع برنج را به همراه آب اضافه کنید و آنها را به مدت چند دقیقه به آرامی پخته بفرمایید. سپس مرغ سرخ شده را در بین برنج و زرشک بگذارید و همه مواد را با هم تفت دهید تا مزههای خوشمزهای بیشتری به غذا اضافه شود. برای پایان، میتوانید برای دم کردن پلو از حرارت پایین استفاده کنید و آن را به مدت ۴۵ دقیقه حتی تا یک ساعت باز هم بگذارید تا برنج کاملاً پخته شود. پایان نوشتار.