مواد لازم برای پخت قورمه سبزی با گوشت قرمز
برای پختن قورمه سبزی با گوشت قرمز نیاز به چندین نوع مواد دارید. معمولا این غذا با برگهای مختلف سبزی، گوشت قرمز، پیاز، سیر، نمک، فلفل، زعفران، روغن و آب تهیه میشود.
برای شروع، باید انواع سبزیجات مورد نیاز برای پخت قورمه سبزی را آماده کنید. سبزیهایی مانند تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز و اسفناج که به آنها میگویند "ارغوانی"، باید به دقت شسته و خشک شوند. سپس آنها را روی تختهای خرد کنید تا پس از پخت شدن به شکل خوبی در غذا دیده شوند.
درمرحله بعدی، باید گوشت قرمز را تهیه کنید. بهتر است از گوشت قرمز چرخ کرده استفاده کنید. اما اگر امکان پخت قطعات گوشت برای شما مهیاست، میتوانید از آن نیز استفاده کنید. در هر صورت، گوشت را با پیاز و سیر تفت دهید تا بوی نامطبوع آن از بین برود و پس از رنگ گرفتن ازش روی حرارت کم بگذارید.
حالا باید به آماده کردن سس قورمه بپردازید. برای این کار، زعفران را در آب خیس کرده بگذارید تا رنگش استخراج شود. سپس یک قاشق روغن را به موادی که قبلا برای طبخ گوشت استفاده کردهاید اضافه کنید و مواد را با هم تفت دهید. سپس سس قورمه را با اضافه کردن زعفران به مواد تهیه شده تهیه کنید.
درمرحله اخر، باید مواد را با هم ترکیب کرده و پخت کنید. برای این کار، یک قاشق روغن در تابهای بزرگ بگذارید و با بالا آوردن روی با حرارت بالا آماده کنید. سپس سبزیجات خرد شدهی خود را به تفهیم مواد اضافه کنید و با هم روی حرارت بالا تفت دهید. در نهایت گوشتهای قرمز را به مواد پخته شده اضافه کنید و به مدت چند دقیقه بر روی حرارت پایین بگذارید تا تمامی مواد به هم نفوذ کنند. غذای شما حاضر شد.
نحوه پخت قورمه سبزی با گوشت قرمز
پخت قورمه سبزی با گوشت قرمز یک غذای خوشمزه و محبوب در فضای گرما و تابستان میباشد و دارای ارزش غذایی بالایی است. این غذا از ترکیب سبزیها و گوشت قرمز تهیه میشود و دارای ویتامینهای A و C و کلسیم و فسفر میباشد که به سلامتی و رشد سالم بدن کمک میکند.
برای پخت قورمه سبزی با گوشت قرمز ابتدا باید انواع سبزیها مانند ریحان، تره، گشنیز، جعفری، شوید و نعنا را با دقت شستشو داده و خرد کنید. سپس باید گوشت قرمز را در قیف پلاستیکی قرار داده و با چاقوی تیز تکههای کوچک و منظم برش دهید.
در قدم بعد باید پیاز را رنده کنید و در تابهای با روغن گرم بریزید تا طلایی شود. سپس گوشت قرمز را به این تابه اضافه کرده و با حرارت بالا تفت دهید تا گوشت برنگردد. بعد از آن شربت نگینی، فلفل، زیره، کمی نمک و رب گوجهفرنگی را به کشمش کرده و به تابه اضافه کنید؛ حال همهی اجزا را به خوبی با هم مخلوط کنید.
در مرحلهٔ بعد تابه را روی حرارت کم قرار داده و به مدت 10 دقیقه پخته شود. سپس به آن سبزیهای خرد شده را اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید. در آخر از روی حرارت برداشته و با نان لواش یا برنج سفید مزونی سرو کنید. با یک چنگال عمیق غذای دلپذیرتان را برداشته و از چشمان یکدیگر لذت ببرید.
انواع سبزی های استفاده شده در قورمه سبزی
قورمه سبزی یکی از غذاهایی است که در سراسر ایران مورد استفاده قرار میگیرد. از دیرباز مردم ایران با تولید و استفاده از انواع سبزیهای مختلف، به ارگانیک بودن این محصولات و عدم استفاده از مواد شیمیایی علاقهمند بودهاند. در قورمه سبزی انواعی از سبزیجات با هم ترکیب میشوند که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.
اولین سبزی که در قورمه سبزی مورد استفاده قرار میگیرد، شنبلیله است. این سبزی از خانواده بومادران است و در رنگهای سبز و بنفش عرضه میشود. شنبلیله سبزی باکرهای است که در دمای پایین و با آبزیاد رشد میکند. در قورمه سبزی بیشتر در نظر گرفته میشود.
سبزی دیگری که در قورمه سبزی استفاده میشود، پیازچه است. پیازچه در حقیقت نشاسته یا پودر پیاز است که از پیازهای سفید و بزرگ به دست میآید. این سبزی در قورمه سبزی به عنوان یکی از مهماننوازترین سبزیها محسوب میشود و به دلیل مزهای تلخ و اما مطبوعاش، به طعم و ترکیب قورمه سبزی کمک میکند.
سبزی دیگری که برای قورمه سبزی در نظر گرفته میشود، اسفناج است. این سبزی با رنگ سبز تیره و براق، با ساقههای ضخیم و بدون رگ و دستهای صاف، در سبد سبزیجات ما قرار میگیرد و در قورمه سبزی به دلیل خواص آرامبخش، استفاده میشود. اسفناج همچنین به دلیل ویتامینهای موجود در آن، به عنوان یکی از مهماننوازترین سبزیها شناخته میشود.
به غیر از این سبزیها، در قورمه سبزی از شوید، گشنیز، ترشی، جعفری، سیر و زرشک هم استفاده میشود. همه این سبزیها با طعم خاص ویژهای در قورمه سبزی به کار میروند. مزهها و رنگهای مختلف سبزیها در این غذا تلفیق شده و برای خوردنی دلپذیری تولید میکنند. با ترکیب مناسب تمام این سبزیها، یک قورمه سبزی خوش عطر و طعم و با ارزش غذایی بالا ساخته میشود.
تزئین قورمه سبزی با گردو
تزئین قورمه سبزی با گردو یکی از دستورهای خوشمزه و آسان در پخت غذاهای خانگی است. گردو از جمله مواد غذایی با ارزش و با فواید بسیاری است که به تنهایی میتواند غذا را بهبود بخشد.
برای تزئین قورمهسبزی با گردو، میتوانید از دانههای گردوی تازه و خرد شده استفاده کنید. میتوانید آنها را روی قورمه سبزی تازه پختهشده صاف کنید و یا از آن بهعنوان تزئینات برای دیگر غذاهای خوشمزه هم استفاده کنید.
گردو تمام مواد غذایی موردنیاز برای بدن را به خود دارد، شامل پروتئین، چربی سالم، فیبر و کلسیم است. بنابراین، تزئین قورمه سبزی با گردو، علاوه بر بهبود ظاهر ظریف وزیبای غذا، برای حفظ سلامت بدن نیز مفید است.
در نهایت، اگر میخواهید در تزئین قورمه سبزی با گردو بهتر شوید، میتوانید با مطالعه دستور العملهای آشپزی و تکنیکهای مربوط به تزئینات غذایی خلاقانهتر عمل کنید و غذایتان را با استفاده از این تزئینات فوقالعاده، به یک اثر هنری تبدیل کنید.
قورمه سبزی با گوشت چرخ کرده
قورمه سبزی با گوشت چرخ کرده یکی از خوراکی های محبوب بین خانواده های ایرانی می باشد. این غذای خوشمزه دارای ترکیباتی از تره، جعفری، شوید، اسفناج و سایر سبزیجات است که با گوشت چرخ کرده و مزه دهنده سرخ کردن پیاز و ادویه های مختلف در کنار هم سرو می شود.
برای تهیه این غذا، ابتدا باید گوشت چرخ کرده را در یک ماهیتابه برای سرخ کردن قرار داد. سپس پیاز را نرم کرده و به آن ادویه های مختلفی مانند زرچوبه، فلفل سیاه و دارچین اضافه کرده و سرخ کردن پیاز را در ادامه انجام دهید. سپس سبزیجات عمیقاً شسته و خرد کرده و در کنار پیاز سرخ شده به آن اضافه کنید.
بعد از چند دقیقه، گوشت چرخ کرده را نیز به ترکیب سبزیجات و پیاز اضافه کرده و همه با هم به مدت زمانی دیگر سرخ شوند. در انتها نیز مقداری ترشی لیمو، نمک، فلفل سیاه و یا دیگر ادویه های مورد نظر را به آن اضافه کرده و همگی را با هم مخلوط کنید.
از این قورمه سبزی با گوشت چرخ کرده می توانید با نان تازه، رنگین کمان سیر، پیاز ترش و یا همراه با برنج یا کشمشسفید لذت ببرید. این غذا با داشتن مقدار زیادی سبزیجات و گوشت چرخ کرده، منبعی عالی از مواد مغذی و پروتئین برای بدن شما خواهد بود.
روش سفت کردن گوشت در قورمه سبزی
روش سفت کردن گوشت در قورمه سبزی یکی از روشهای رایج در آشپزی ایرانی است. این روش معمولاً برای گوشتهایی استفاده میشود که بسیار نرم میباشند و نیاز به آمادهسازی قبلی دارند تا در غذا سفت و پخت شوند. این روش علاوه بر ایجاد طعم و عطر ویژهای در غذا، باعث افزایش ماندگاری آن نیز میشود.
برای سفت کردن گوشت در قورمه سبزی، ابتدا گوشت را در داخل ظرفی قرار داده و به همراه سبزیجات و ادویههای لازم به آن اضافه کنید. سپس میتوانید از روشهای مختلفی برای سفت کردن گوشت استفاده کنید. یکی از روشها، استفاده از طبقاتی کردن گوشت است. برای این کار، گوشت را به صورت راستو رو میپزید و سپس آن را در لایهای از سبزیجات قرار میدهید و این فرایند را تا پایان قورمه ادامه میدهید.
یکی دیگر از روشهای سفت کردن گوشت در قورمه سبزی، استفاده از سرخ کردن گوشت است. برای این کار، گوشت را تا جایی که ممکن است سرخ میکنید و سپس آن را در لایهای از سبزیجات قرار میدهید. این روش معمولاً برای گوشتهایی استفاده میشود که برای پخت کامل نیاز به زمان طولانی دارند.
درنهایت، باید به این نکته توجه کنید که استفاده از روشهای سفت کردن گوشت در قورمه سبزی، باید به همراه تزیینات و اسپایسهای مناسب دیگر تکمیل شود تا غذای شما همچون یک شاهکار آشپزی شود.