1. طرز تهیه باقالی پلو با گوشت مجلسی خوشمزه
باقالی پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب کشورمان میباشد که با استفاده از گوشت یا مرغ و باقالی و برنج تهیه میشود.
برای تهیه باقالی پلو با گوشت مجلسی خوشمزه، بهتر است ابتدا گوشت را با استفاده از یک قاشق نسکافه از زود پز با آب جوش بپوشانید و در قابلمهای مناسب به مدت یک ساعت پخته شود. سپس با استفاده از دستگاه گوشت، گوشت را ریز کنید.
در مرحله بعد، در یک قابلمه، پیاز را با روغن تفت داده و گوشت را به همراه زعفران و ادویههای مورد نظر به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه با حرارت ملایم، تفت دهید.
سپس باقالی را که قبلاً برای حدود ۸ ساعت خیس کردهاید، همراه با برنج به قابلمه بیفزایید و با حرارت بالا تفت دهید تا برنج طلایی و شیرین شود. در انتها، با استفاده از پارچه، قابلمه را به مدت ۴۵ دقیقه بر روی حرارت خیلی خنک قرار داده تا درجه حرارت صحیح باشد و باقالی پلو شما آماده سرو شدن است.
تزئین باقالی پلو را میتوانید با نخود فرنگی سرخشده، برگ کنگر و گیاهان تزیینی دیگر انجام دهید. باقالی پلو با گوشت مجلسی خوشمزه میباشد و با سالاد شیرازی و ماست سفید خوشمزه میشود.
2. باقالی پلو با گوشت مجلسی به روش سنتی
باقالی پلو یکی از غذاهای پرطرفدار در ایران است که به شکل سنتی در تعداد زیادی از مجالس ایرانی سرو میشود. این غذای خوشمزه شامل باقالی یا لوبیا سفید و برنج مخلوط میشود و با گوشت قرمز یا مرغ به همراه پیاز، روغن، زعفران و ادویهجات تهیه میشود.
برای تهیه باقالی پلو با گوشت مجلسی، در ابتدا باید باقالی را با چندین بار شستشوی داده و سپس برای حداقل چهار ساعت خیساند تا برای پخت بهتر آماده شود. سپس گوشت مجلسی را به قطعات کوچک تقطیع کرده و در ماهیتابه با روغن سرخ کرده و پیاز را داغ کنید. سپس گوشت، نمک، فلفل و ادویه جات را به مخلوط پیاز اضافه کنید و همه را با هم ترکیب کنید تا گوشت نرم شود.
برای تهیه برنج پلو نیز باید برنج را با زرده تخم مرغ و نمک در آب جوش بریزید تا پخته شود. سپس به آن زعفران رنگین کمان اضافه کنید و همه را با هم ترکیب کنید تا برنج زرد و عطری شود. سپس باقالی سفیدی را که خیس شده است به برنج اضافه کرده و همه را با هم ترکیب کنید.
در نهایت برای سرو باید ظرف حاوی برنج و باقالی پلو را درست کنید و روی آن گوشت سرخ شده را قرار دهید. این غذای سنتی ایرانی را با میرزاقاسمی، ترشی، خیار شور و لواشک سرو کنید و لذت ببرید.
3. روش ساده تهیه باقالی پلو با گوشت مجلسی
تهیه باقالی پلو با گوشت مجلسی یکی از غذاهای ایرانی محبوب است که در مناسبات خاص مانند عید نوروز و عروسی به عنوان غذای اصلی سرو میشود. در ادامه روش ساده تهیه این غذا را بیان میکنیم:
- مرحله اول: پیشتهیه مواد اولیه. بهتر است ۲ پیمانه برنج (۴۵۰ گرم) با قاشق چوبی به همراه نمک و ۳ لیوان آب (۷۰۰ میلیلیتر) و برای گوشت مجلسی یک کیلو گوشت را خرد کنید و با یک عدد پیاز خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و با ۳ لیوان آب برای ۴۰-۵۰ دقیقه بپزید.
- مرحله دوم: تهیه باقالی. بسته به میزان غذایی که میخواهید بسازید، ۱/۲ یا ۱ پیمانه باقالی خشک (۱۵۰ یا ۳۰۰ گرم) را با آب گرم سه ساعت قبل از پخت به نحوی خیس کرده، به صورت ملایم پخته و آبکشی کنید.
- مرحله سوم: آماده کردن برنج. برنج را در آب شور تقریبا به مدت دو ساعت خیس کرده و پس از آبکشی، با دستتان آن را به زور خرد کنید و در قابلمهای با آب و نمک به مدت ۷-۸ دقیقه پخته شود.
- مرحله چهارم: ترکیب باقالی، گوشت و برنج. پس از پخته شدن برنج، با سه پیمانه آب، باقالی پخته شده، گوشت مجلسی پخته شده و نمک به میزان لازم، در قابلمهی بزرگی ترکیب شود که دارای درجهٔ بالایی از حرارت باشد. از روی حرارت را کم کرده و قابلمه را با یک پارچ پوشانده و به مدت ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه در دمای کمترین درجه حرارت به صورت کاملا یکدست آماده شود.
- مرحله پنجم: سرو و تزئین. غذایی را در ظرف مخصوص سرو قرار داده و روی آن باختراقهای کوچکی از کرهٔ گیاهی پوشانده و در نهایت با انبهٔ خردشدهٔ نمکین کارشده، سرو میکنیم.
با توجه به سادگی و روش سریع تهیه باقالی پلو با گوشت مجلسی، میتوانید با لذت و خوشمزهی این غذا، مهمانان خود را در جشنهای خود شگفتزده کنید.
4. طریقه تهیه باقالی پلو با گوشت مجلسی در قابلمه
تمامی مراحل تهیه باقالی پلو با گوشت مجلسی در قابلمه به شرح زیر است:
- ابتدا باقالی را باید خیس کرد. برای این کار باقالی را در ظرفی با آب سرد بگذارید و حداقل به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.
- بعد از اینکه باقالی خیس شد، آن را به صورت ملایم درون قابلمه با حداقل مقدار آب برای پخت گذاشته و روی حرارت قرار دهید. بهتر است به هنگام پخت باقالی حرارت را پایین نگه دارید تا باقالی سفت نشود و بافت آن نرم و خوشمزه بماند.
- بعد از پخت باقالی در قابلمه، گوشت را با نمک و فلفل به مدت ۲ الی ۳ دقیقه سرخ کنید. سپس آن را از قابلمه درآورده و در ظرف دیگری نگهداری کنید.
- در قابلمه، پیاز را با یک قاشق روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس چند حبه سیر را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید تا بوی خوشمزهای به غذا ببخشد.
- سپس چند حبه گوجه فرنگی را خرد کرده و به تفت داده شدهی پیاز اضافه کنید. پیاز، سیر و گوجهفرنگی را تا زمانی که نرم شوند تفت دهید.
- بعد از تفت دادن پیاز، روی آن مقداری زردچوبه و فلفل تلخ بریزید و همه را با هم مخلوط کنید.
- حالا باقالی را به مخلوط پیاز و گوجهفرنگی که در قابلمه تفت دادهاید موکوب کنید و آن را بازهم تفت دهید تا ورقهورقه نشود و همه به هم مرتب بماند.
- حالا باقالیها را به گوشت افزوده و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
- بعد از اینکه مواد با یکدیگر آمیختند، برنج را بشویید و دو برابر حجم آن را در قابلمه با حداقل مقدار آب برای پخت گذاشته و روی حرارت قرار دهید. بهتر است به هنگام پخت برنج، از حرارت ملایم استفاده کنید تا برنج سفت نشود و همهی دانههای آن به صورت یکنواخت پخته شده باشند.
- پس از پخت برنج، باقالیها و گوشت افزوده شده به آن را به روی برنج قرار دهید و همه مواد را با یکدیگر آمیخته و طعم و مزهی آن را چک کنید.
- آخرین مرحله، استقرار باقالی پلو در بشقاب مناسب و سرو آن با لیمو، ترشی، پیاز سرخ کرده و پیازچه است.
پس از تهیه بهتر است باقیماندهی باقالی پلو را در یخچال نگهداری کنید.
5. گوشت مجلسی باقالی پلو : طعم دلپذیری در دهان شما
گوشت مجلسی باقالی پلو به عنوان یکی از غذاهای محبوب در مناطق مختلف ایران شناخته شده است. این غذا از ترکیب برنج، باقالی و گوشت تهیه میشود و در فرآیند پخت با استفاده از مواد گیاهی و ادویههای مختلف به طعم و ارمغان شگفت انگیزی میرسد.
خوردن گوشت مجلسی باقالی پلو، تجربهای لذیذ برای هر آدمی است که به دنبال یک غذای سنتی و شگفتانگیز است. در این غذا، گوشت مجلسی در کنار باقالی و برنج پخته میشود که ترکیبی خوشمزه از طعمهای مختلف به وجود میآورد.
گوشت مجلسی، یکی از بهترین انواع گوشت جهت پختن باقالی پلو میباشد. ساختار نرم این گوشت باعث میشود که در هنگام پختن با مواد دیگر، مزه و عطر بیشتری به خود اختصاص دهد. همچنین باقالی و گوشت در کنار هم به عنوان یک ترکیب عالی، رطوبت و مقویکننده برای بدن شما میباشد.
در نتیجه، گوشت مجلسی باقالی پلو یکی از خوشمزهترین و محبوبترین غذاهای سنتی ایرانی است که نهتنها به دلسترد شما، بلکه به دلِ همه مهمانان شما نیز خوش میآید. اگر به دنبال یک غذای سنتی با طعم عالی هستید، گوشت مجلسی باقالی پلو را به شما توصیه میکنیم.
6. باقالی پلو با گوشت مجلسی به سبک شبه شرقی
باقالی پلو یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که در تقریبا همه مناطق این کشور طرفدار دارد. اما اینبار قصد داریم یک نوع خاص از باقالی پلو را به سبک شبه شرقی معرفی کنیم که شامل گوشت مجلسی نیز میشود.
ابتدا باید بگوییم که باقالی پلو با گوشت مجلسی در شبه شرقی به دلیل نزدیکی به کشورهای همسایه و تاثیر آذربایجانیها به خوبی شناخته شده است و در این مناطق به صورت پراستفاده و محبوبی تهیه میشود. برای تهیه این غذا میتوان از تنها باقالی یا با قرار دادن یک دسته سبزی درون پلو، طعم آن را بیشتر کرد.
برای تهیه باقالی پلو با گوشت مجلسی میتوان از روش سنتی استفاده کرد که شامل پخت گوشت تا برسد به حالت لطیف، اضافه کردن پیاز و سایر ادویههای مورد نیاز و پخت باقالی به همراه برنج است. همچنین میتوان از روش سریعتر استفاده کرد که شامل استفاده از برگه روشنکننده کباب یا ادویه اندازهگیری شده مخصوص باقالی پلو است.
پارهای از عوارض این غذا در صورت مصرف به گلو دردهای شدید و درد شکمی باهمراه دارد؛ بنابراین میتوان از مقداری خفیف تر باقالی در طبق خود استفاده کرد. همچنین در صورت مشکلات مشروبات باهمراه با قورمه زرشکی به خصوص برای نوازش عوارض دارید.