تهیه ی مرغ بریان در فر به روش سنتی
تهیه ی مرغ بریان در فر به روش سنتی یکی از غذاهای پرطرفدار در جوامع مختلف است. این غذا در تمامی مناطق ایران پخته میشود و به دلیل طعم عالی و ویژگیهای سالم بودن، مورد استقبال خانوادهها و میهمانان قرار میگیرد.
برای تهیه ی مرغ بریان در فر به روش سنتی، ابتدا باید مرغ را بشویید و تمام قسمت های آن را تمیز بکنید. سپس مرغ را برش دهید و روی کبابپز قرار داده و به مدت حدود 3 ساعت در آن بگذارید. بهتر است به ازای هر کیلوی مرغ، حداقل 500 گرم پیاز رنده شده، 2 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی، 4 قاشق غذا خوری روغن، 1 قاشق چایخوری زعفران، 1 قاشق چایخوری زنجبیل، 1 قاشق چایخوری قرمز چیلی، 1 قاشق چایخوری فلفل سیاه، نمک و آب کافی استفاده کنید.
مرغ را از کبابپز خارج کرده و در دیگ دیگری قرار داده و با پیاز، رب گوجه فرنگی، روغن و تمام ادویهها به خوبی مخلوط کنید. سپس مرغ بریان را در دیگ بریزید و به مدت حدود 2 ساعت در فر قرار دهید تا غذا پخته شود. پس از آن قاشقهایی از طعم دلخواه خود (مثلاً لیمو عمانی، خیارشور، ادویه جات خشک شده و غیره) را به غذا اضافه کنید و غذای فوق العاده خود را به همراه نان خشک یا پلو با دوستانتان و خانوادتان به اشتراک بگذارید.
طرز تهیه ی مرغ بریان با اربعین
تهیه ی مرغ بریان با اربعین یکی از غذاهایی است که خیلی از خانواده های ایرانی به عنوان یک غذای پرطرفدار و مرغوب شناخته می شود. این غذا با استفاده از مواد اصلی مانند مرغ، اربعین، پیاز، روغن، ادویه جات و چند ماده دیگر تهیه می شود.
برای شروع، ابتدا مرغ را با آب بشویید و درون قابلمه قرار دهید. سپس اربعین ها را به داخل قابلمه بریزید، پیاز را به صورت داغ داغ خرد کنید و به آن اضافه کنید. سپس روغن را به قابلمه اضافه کنید و کمی بریزید تا ملایم شود.
حالا نوبت به اضافه کردن ادویه ها رسیده است. بهتر است برای تهیه ی مرغ بریان با اربعین از مخلوط ادویه های آماده استفاده کنید. با این حال، شما می توانید از موادی مانند زرچوبه، فلفل سیاه، دارچین، هل، فلفل قرمز و سایر ادویه ها استفاده کنید.
حالا با در نظر گرفتن اینکه تمامی مواد را به صورت واحد درون قابلمه یا دیگ دیگر خود دارید، پوشش قابلمه را به دقت ببندید تا بخار در داخل غذا حبس شود و مرغ بریان با اربعین به درستی پخته شود. پس از حدود یک ساعت، غذا آماده ی سرو در میز شماست و شما می توانید با خانواده و دوستان خود لذت ببرید.
مرغ بریان شده با قارچ و زعفران
ابتدا باید گفت که مرغ بریان شده با قارچ و زعفران یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است. در این غذا، بخش قابل توجهی از دسر، زعفران تازه استفاده شده که طعم و رنگ مطلوبی را به دسته میکند و به دلیل اینکه برای تهیه آن، نیاز به زمان و حوصله داریم، این غذا به عنوان یک غذای خاص و محبوب شناخته شده است. همچنین میتوانید از قارچِ همیشه خوشمزه در این غذا استفاده کنید.
این غذا به روش خشک کردن زعفران و پخت آن با مرغ به دست میآید و در نتیجه طعم و عطر بسیار خوبی به دست میآید. همچنین، اضافه کردن ادویههایی همچون دارچین، هویج، پیاز و سیر به این غذا، طعم بسیار خوبی به دست میآورد. از آنجایی که در تهیه این غذا، به خوردن خوشبوکننده های طبیعی همچون دارچین، سیر و زنجبیل نیز اشاره کرد، به صحت بدن بسیار کمک میکند.
مرغ بریان شده با قارچ و زعفران، به راحتی در مراسم ها و جشن ها مورد استقبال قرار میگیرد. با توجه به کیفیت و مزه بسیار مطلوبی که دارد، میتوان این غذا را در موزه ها، رستوران ها، جلسات مجلسی و کلیه مراسمی که برای خانوادهها در نظر گرفته میشود، سرو کرد.
با تهیه و پخت این غذا، عبفیه و رنگ خاصی به دست میآید. لذا در تهیه این غذا، باید خیلی دقت کرد و رعایت نکاتی چون کیفیت مرغ، تزیین و حتی زمینههای سرو غذا (مثل شستن بشقاب، خالی کردن پایه های سرو غذا و...) دارد. از این رو، تزیین صحیح این غذا و نگهداری آن مهمترین اصولی به شمار میآید که وجود دارد.
تهیه ی مرغ بریان با مزه خارق العاده
تهیهی مرغ بریان با مزه خارق العاده، یکی از صمیمیترین و پرطرفدارترین غذاهای جنوب آسیا است که در ایران نیز بسیار محبوب است. این غذا ساده، سریع و کاملاً مغذی است که به شما اجازه میدهد تا از مزههای مختلفی استفاده کنید و برای خانواده و مهمانانتان یک وعده غذایی لذیذ و دلچسب آماده کنید.
برای تهیهی مرغ بریان با مزه خارق العاده، نیاز دارید که چند ماده اولیه اساسی را همچون مرغ، پیاز، کره، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویههایی مانند دارچین، هل و برگ بنفشه آماده کنید. این غذا با جوانههای نخود، آلو یا خرما، صحنهی خود را افزایش میدهد و برای طعم دهی بیشتر، میتوانید با پودری روی آن پخش شده یا از لیمو عمانی استفاده کنید.
برای آماده کردن این غذا، مرغ را با پیاز و دارچین در هم آمیزید و آن را در کره تفت دهید. سپس ادویههای مانند زردچوبه، هل و برگ بنفشه به آن اضافه کنید و آن را در آب روان یا آب سبک پخت کرده و روی آن برگ نعنا خشک شده، آلو یا خرما و جوانههای نخود را پخش کنید. این غذا میتواند همراه با برنج سفید، نان فرنی و یا نان لواش سرو شود و همچنین با رب یا چاشنی کنی گیاهی تقدیم شود.
مرغ بریان با مزه خارق العاده، یکی از غذاهایی است که بویژه در مجالس و جشنهای خانوادگی مورد علاقه و تقدیر قرار میگیرد و میتواند برای تبدیل کردن یک جمع خانوادگی به یک مهمانی فراموش نشدنی کمک شایانی بکند.
طرز تهیه ی مرغ بریان با میوه خشک
طرز تهیهی مرغ بریان با میوههای خشک یکی از غذاهای محبوب و معروف در فرهنگ غذایی ایرانی است. بریان به معنی سرخ کردن به فارسی می باشد و در این غذا، مرغ با نوارهای نارنجی، انگور خشک و زرشک سرخ شده و با یکدیگر ترکیب میشوند تا عطر و طعم خاصی به این غذا بخشیده شود.
برای تهیه مرغ بریان با میوههای خشک ابتدا مرغ را برش بدهید و در قابلمه با روغن سرخ کنید. سپس پیاز را تکه تکه کرده و به مرغ اضافه کنید و برای مدتی تفت دهید.
سپس نوارهای نارنجی، انگور خشک و زرشک را به مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس به ترتیب فلفل، زردچوبه، زنجبیل و دارچین را اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس آب کمی به این مخلوط افزوده و قابلمه را بر روی حرارت کم بگذارید تا غذا به مدت یک ساعت بجوشد.
در پایان، مرغ بریان با میوههای خشک را میتوان با نان تازه یا برنج سفید سرو کرد. این غذا به دلیل عطر وطعم خاصی که به آن بخشیده میتواند در میان سفرههای هفتگانه، جشنها و محافل خانوادگی مورد پسند قرار گیرد.
مرغ بریان با سس سیری و مخلوط سبزیجات
مرغ بریان با سس سیری و مخلوط سبزیجات غذایی معروف و خوشمزه است که در بسیاری از مناطق کشورمان تهیه و مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه این غذا که معمولاً جزو غذاهای سنتی ایران محسوب میشود، نیاز به مواد اولیهای همچون مرغ، سیر، سبزیجات تازه و ادویهجات داریم.
طرز تهیه این غذا به این شکل است که ابتدا مرغ را به قطعات کوچک تقسیم میکنیم و بعد از پخت کردن آن به همراه سبزیجات تازه، به ترکیبی از سس سیری و ادویهجات درست شده، اضافه میکنیم. سرخ کردن سیر و سبزیجات به سبک سنتی میتواند به دل غذا تداعی از عطر و طعم خاصی دهد. علاوه بر این میتوان برخی از سبزیجات همچون نعناع و تره فرنگی را به غذا اضافه کرد تا به طعم آن افزوده شود.
این غذا به عنوان یک غذای سنتی و خوشمزه معروف است و شامل موادی است که از نظر تغذیهای برای بدن مناسب هستند. مرغ دارای پروتئین بالا و انواع ویتامینها است و سبزیجات تازه همچنین به دلیل حاوی انواع ویتامینهای مختلف، مفید برای سلامت بدن انسان هستند.
با توجه به طعم خوشمزه و مفید بودن مواد تشکیلدهنده این غذا، آن را میتوان در میان غذاهای روزانهای که در برخی مناسبتها و مراسم خانوادگی سرو میشود، قرار داد. همچنین این غذا در رستورانهای ایرانی نیز به دلایل طعم خوشمزه و مواد تشکیلدهنده مفید، پرطرفدار است.