طرز تهیه کیک اسفنجی نرم و لطیف بدون استفاده از فر
تهیه کیک اسفنجی بدون استفاده از فر، یکی از دغدغههای افرادی است که به دلایل مختلفی از جمله نداشتن فر یا تمایل به استفاده از روشهای سنتی، به دنبال راهحلی ساده و کاربردی هستند. در این روش کیک اسفنجی با استفاده از مصالح سادهی موجود در آشپزخانه و به کمک یک قابلمه و یا تابه، تهیه میشود.
ابتدا برای تهیه کیک اسفنجی بدون استفاده از فر، 3 تخممرغ و یک پیمانه شکر را در یک میکسر قرار دهید و با سرعت بالا به مدت 5 دقیقه زمان دهید تا تخم مرغها کاملاً روغنی شوند و حجم تراکم دار که نیاز داریم ایجاد شود.
سپس یک پیمانه آرد با کمی پودر کاکائو و نصف پیمانه روغن را با هم ترکیب کنید و به مرحلهی بعد بروید. به مواد خمیر اورژانسی شما پیمانه شیر کم چرب و یک قاشق چایخوری بیکینگپودر اضافه کنید و آنها را بازههای کوچکی به مواد خمیر اضافه کنید.
در مرحله بعد قابلمه و یا تابه خود را بر روی اجاق فشار قرار دهید و به مدت 5 دقیقه داغ کنید تا کمی گرم بشود. حال مواد خمیری را به قابلمه و یا تابه داغ اضافه کنید و آن را برای 30 دقیقه با حرارت پایین پخته و بعد با نویس شدن پایین تر، از روی حرارت برداشته و روی یک سطح صاف و رو به پایین قرار دهید.
با اعمال دقیق این مراحل، کیک اسفنجی نرم و لطیفتان را با کمترین زحمت و بدون نیاز به فر، تهیه کنید. توجه داشته باشید که وقتی با مواد خمیری کار میکنید، دقت و جدیت در اعمال و مراحل و همچنین دگرگونی در صورت نیاز از اهمیت زیادی برخوردارند.
راههای ساده برای تهیه کیک اسفنجی در خانه بدون استفاده از فر
تهیه کیک اسفنجی یکی از روشهایی است که ممکن است در برخی از مواقع احساس نیاز به آن داشته باشید. ولی برای تهیه کیک اسفنجی نیاز به فر نیست و با استفاده از برخی ابزار و مواد ساده، در کمترین زمان ممکن میتوانید کیک اسفنجی خوشمزهای در خانه بسازید.
برخی از مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی عبارتند از: تخم مرغ، بیکینگ پودر، شکر، پودر کاکائو، کره، و نوشابه. ابتدا تخم مرغ را در یک ظرف خمیرزنی میشکنیم و با دستگاه خمیرزن مدت کافی میزنیم تا حجم آن به دو برابر بیشتر شود. سپس شکر را به تدریج به ترتیب با تخم مرغ اضافه میکنیم و همزمان با آن خمیر را به شکل حلقه بهدور ظرف برنده و صاف میکنیم.
پس از اینکه خمیر شکل مناسبی بگیرد، نوشابه را به آن اضافه کرده و دوباره آن را به مدت چند دقیقه و با سرعت کم خمیر میزنیم. در ادامه، بیکینگ پودر، پودر کاکائو و کره را به تدریج به خمیر اضافه میکنیم و همزمان با آن با دستگاه خمیرزن خمیر را مخلوط میکنیم.
حالا با استفاده از یک قابلمه، آرد را بهصورت کامل رویکرد با توجه به قطر قابلمه تخت کرده و خمیر را بر روی آن میریزیم. پس از اینکه خمیر روی آرد را پوشانده، غطاس قابلمه را تنظیم کنید و قابلمه را با دقت روی شعله نیمه بلند گذاشته و تا 50 دقیقه اجازه دهید کیک پخته شود.
با این روش ساده، شما میتوانید بدون نیاز به فر، کیک اسفنجی شیرین و خوشمزهای را در خانه بپزید. آن را با ترکیبات دلخواه و میوههای مختلف تزئین کنید و لذت ببرید!
نکات مهم در تهیه کیک اسفنجی با پخت در قابلمه
تهیه کیک اسفنجی با پخت در قابلمه فرایندی است که با توجه به نکات مهم، میتواند به راحتی و با کیفیتی عالی انجام شود.
نکته اول در تهیه کیک اسفنجی، ترکیب دقیق و جوانی تخم مرغ است. برای داشتن کیکی با بافتی خوب و حجم مناسب، بهتر است از تخم مرغهای با سنین بالا استفاده نشود و ترکیب دقیقی از تخم مرغ، شکر و آرد را با توجه به نسبت مناسب در اسفنجی خود انتخاب کنید.
نکته دوم، استفاده از قابلمه به عنوان ظرف پخت کیک اسفنجی است. این روش، در مناطقی که فر ندارند یا نیاز به پخت کیک کمتر است، بسیار مناسب میباشد. تهیه کیک اسفنجی با استفاده از قابلمه به دلایل متعددی مانند سرعت بیشتر، قیمت مناسبتر و نتیجه کیک اسفنجی با بافت خوبتر دارای شدغات ویژهای است که در روش پخت معمول مانند حرارت توزیع شده به صورت عمودی در کیک و اصطکاک بیشتر ظرف و خود کیک، کیکی همچون فر it که در پخت معمول استفاده میشود فراهم نمیکند.
نکته سوم، تنظیم وسیله پخت. در صورتی که هیچ کدام از نقاط پخت کیک (مخصوصاً وسط کیک) به دستگاه آزمایش پخت کیک به نام “Toothpick Test” پاسخ بدند، بهتر است منبع حرارت را از زیر کیک برداشته و کمی صبر کنید تا کیک پنج دقیقه در قابلمه خاموش شده تا برای بیشتر پخته شدن استراحت کند، پس این باعث میشود تا کیک درون پخته شده و در عین حال ریزپوستی نشود.
نکته چهارم، استفاده از نوع مناسب ظرف برای پخت کیک است. برای پخت کیک اسفنجی با قابلمه باید از ظروفی استفاده کرد که به آن دائری و صاف است و توری زیرینی آن شکل خم کار را دارد. در ظروف دیگر نمیتوان کیکهای مطلوبی مانند کیک اسفنجی با داشتن بافت یکپارچه و مناسب تهیه کرد.
در نهایت برای تهیه کیک اسفنجی با پخت در قابلمه باید به نکات مهمی مانند بافت مناسب کیک، استفاده از قابلمه به عنوان ظرف پخت، تنظیم وسیله پخت، و استفاده از ظرف مناسب برای پخت کیک توجه کرد. این نکات با اجرای صحیح و دقیق آماده سازی میتوانند به شما در تهیه کیک با بافتی لطیف و عالی کمک کنند.
کیک اسفنجی با پخت در تابه: طریقه روان و راحت
کیک اسفنجی با پخت در تابه یکی از پرطرفدارترین و سادهترین دسرها است که با کمترین تجهیزات و به سادگی میتوانید آن را در منزل تهیه کنید. این نوع کیک، به دلیل بافت نرم و پفکی و همچنین ترکیب رنگی شیرین و پوشیدنی، علاوه بر مزه خوب، بسیار زیبا و جذاب به نظر میرسد.
در این روش، برای پخت کیک از تابه استفاده میشود که باعث میشود که کیک سریعتر و بهتر پخته شود. با این روش، کیک اسفنجی در حین پخت از پایین به بالا پف میکند و نرم و گرم درونی آن حفظ میشود. همچنین، کیک به صورت یک پوست خارجی که کرمی و خوشمزه میباشد، به دست میآید.
برای تهیه این کیک، ابتدا به میزان لازم تخم مرغ و شکر را خوب تکان دهید تا شیرین و حجیم شوند. سپس، به آنها کره نرم و وانیل اضافه کرده و با میله ایمیکسر یا مخلوطکن خوب مخلوط کنید. در مرحله بعد، آرد و بکینگ پودر را به مخلوط اضافه کنید و صاف کنید.
حال در تابه، روغن را بریزید و آن را گرم کنید. سپس ترکیبی را که تهیه کردهاید، درون تابه بریزید و حرارت را به حداقلی برسانید. در حالی که کیک در حال پختن است، هیچگاه در حین پخت تابه را باز نکنید و همچنین توصیه میشود جهت رعایت بهتر کیفیت کیک، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. در نهایت، بعد از پخت چک کردن کیک با دستورالعملی که دارید، آن را از روی حرارت خارج کرده و آن را تزئین کنید و سرو کنید. بهتر است جهت تهیهی بهتر کیک، مقدار شیرینی را از نصف فرض بر آنچه مشخص شده بگیرید.
تهیه کیک اسفنجی با استفاده از تابه در منزل
تهیه کیک اسفنجی یکی از شیرینیهای پرطرفدار در همه جای دنیاست. این کیک به دلیل طعم خوشایندش و همچنین آسان بودن تهیه آن، دوست داشتنی است. برای تهیه کیک اسفنجی در منزل میتوانید از تابه استفاده کنید. این روش به شما این امکان را میدهد که یک کیک با شکل زیبا و خوشمزه در کمترین زمان ممکن تهیه کنید.
برای شروع، باید ابتدا مواد اولیه را آماده کنید. برای تهیه کیک اسفنجی به موادی مانند تخم مرغ، شکر، آرد، بکینگ پودر، وانیل و نمک نیاز دارید. برای تهیه این کیک با استفاده از تابه، باید ابتدا تابه را با روغن یا کره چرب کنید و به دور از حرارت بگذارید. در این میان، یک ظرف را آماده کرده و تخم مرغها را با شکر با تکان دادن مخلوط کنید.
بعد از اینکه مخلوط تخم مرغ و شکر خوب مخلوط شد، آرد، بکینگ پودر و نمک را بهتدریج اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید تا ترکیب شوند. سپس، وانیل را اضافه کنید و همه را به صورت خوبی مخلوط کنید.
هم اکنون، مواد خشک و مواد مرطوب را با هم ترکیب کردهاید. حال قرار است آنها را داخل تابه ریخته و آن را روی حرارت نصب کنید. حدود ۵ تا ۷ دقیقه صبر کنید تا کیک از زیر سرخ و طلایی شود و مواد اولیه درونش پخته شود.
بعد از اینکه کیک در زیر سرخ شد، با دقت کیک را برعکس کنید، بهگونهای که سمت پخته آن بهسمت پایین بیاید. سپس، به همین فرایند چند مرتبه دیگر ادامه دهید تا کیک بهطور کامل بپزد. بهعنوان یک راهنمایی، حدود ۱۵ دقیقه برای پختن یک کیک اسفنجی با استفاده از تابه کافیست. بعد از اینکه کیک پخته شد، آن را از تابه درآورده و آن را برای خنک شدن در روی یک سطح صاف قرار دهید.
با توجه به مراحل بالا، میتوانید به راحتی یک کیک اسفنجی لذیذ و خوشمزه با استفاده از تابه در منزل تهیه کنید. با دنبال کردن این مراحل، حتما موفق به تهیه یک دسر عالی خواهید شد که هرکسی از طعم یکتای آن لذت خواهد برد.
طرز تهیه کیک اسفنجی با استفاده از ماکروویو هنگام عدم دسترسی به فر
پخت کیک اسفنجی یکی از دغدغههای افرادی است که به دلیل عدم دسترسی به فر، دوست دارند آن را با استفاده از ماکروویو پخت کنند. در این مقاله میخواهیم روش تهیه کیک اسفنجی با استفاده از ماکروویو را برای شما توضیح دهیم.
برای تهیه کیک اسفنجی با ماکروویو، ابتدا باید چند وسیله را آماده کنید. اول از همه، قالب کیک مناسب برای ماکروویو و یک مخلوط کن برقی نیاز دارید. سپس مواد لازم برای طرز تهیه کیک را آماده کنید. برای پخت کیک اسفنجی، موادی مانند آرد، بیکربنات سودا، شکر، تخم مرغ، شیر، روغن و وانیل میتوانند استفاده شوند.
بعد از آماده کردن مواد، ابتدا تخم مرغ و شکر را در مخلوط کن برقی با هم مخلوط کرده و سپس برای جلوگیری از چسبیدن به قالب، به آن روغن اضافه کنید. سپس آرد و بیکربنات سودا را با یکدیگر مخلوط کرده و به مخلوط تخم مرغ، شکر و روغن اضافه کنید. در نهایت، به این مخلوط شیر و وانیل را اضافه کرده و تمامی مواد را با هم مخلوط کنید.
حالا، قالب کیک را با روغن پاشی کنید و مخلوط کیک را در آن بریزید. قالب را در مایکروویو قرار دهید و به مدت ۶ الی ۸ دقیقه در حرارت بالا (با دمای حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد) قرار دهید. بعد از گذشت زمان مقرر، از مایکروویو خارج کنید و با چوب یا قلم آزمایش کنید که کیک پخته است یا خیر.
اگر روی چوب خاموش کنید، باید بعید باشد که کیک پخته باشد. در این صورت، قالب را دوباره وارد مایکروویو کنید و همین عمل را برای ۱۰ ثانیه تکرار کنید و بررسی کنید. همچنین میتوانید قالب کیک را برای چند دقیقه در دمای پایین شیرینگ (دمای پایینتر از ۱۰۰ درجه سانتیگراد) قرار دهید تا کاملا خنک شود. سپس، کیک را از قالب خارج کرده و میتوانید از آن لذت ببرید.