1. آمادهسازی مواد لازم برای کیک اسفنجی ساده خانگی
کیک اسفنجی ساده خانگی یکی از پرطرفدارترین دسرهای خانگی است که می توان به راحتی با مواد اولیه ساده در خانه تهیه کرد. برای آماده سازی این کیک، ابتدا باید از مواد لازم آگاه شویم. مواد اساسی کیک اسفنجی شامل تخم مرغ، بدون چربی، نمک، شکر، و پودر خمیر است.
در نخستین مرحله باید تخم مرغ را از سفید و زرد آن جدا کنیم. سپس سفید تخم مرغ را در یک کاسه با یک قاشق غذاخوری شکر قرار داده و با استفاده از میکسر، تا زمانی که تخم مرغ شفاف و حجیم شود، با هوا مخلوط کنیم. پس از این کار، زرد تخم مرغ را با شکر در کاسه دیگری همانند روش سفید تخم مرغ، با این تفاوت که با چند قطره عصاره وانیل نیز مخلوط می کنیم.
مرحله بعدی در آماده سازی مواد لازم برای کیک اسفنجی ساده خانگی، اضافه کردن پودر خمیر به مواد مخلوط شده است. در این مرحله، با استفاده از یک سیف، پودر خمیر را کم کم به مواد تخم مرغی که در گام قبلی آماده کردیم، اضافه می کنیم. سپس با استفاده از یک قاشق، تمام مواد را باهم مخلوط کرده تا ترکیبی یکنواخت حاصل شود.
در پایان، لازم است یک قابلمه را با کاغذ آشپزی پوشش دهید و مخلوط را در قابلمه ریخته و در فر گرم شده تازه خود برای حدود 30 دقیقه پخته شود. پس از گذشت زمان، کیک اسفنجی خانگی شما آماده سرو کردن است. می توانید آن را با خامه، میوه های تازه یا شکلات روی آن بپوشانید و این دسر خانگی محبوب را برای استفاده به عنوان دسر در مهمانی ها، تولد و جشن های شاد تهیه کنید.
2. تهیه خمیر کیک اسفنجی ساده
تهیه خمیر کیک اسفنجی ساده فرآیندی بسیار ساده و روان است که همه میتوانند آن را انجام دهند. در ابتدا، برای تهیه خمیر کیک اسفنجی نیاز به موادی مانند تخممرغ، شکر، آرد، پودر کاکائو، بیکینگپودر و شیر خواهید داشت.
ابتدا، دو تخم مرغ را در یک کاسه بزرگ شکسته و روی آن شکر را به میزان مناسبی اضافه کنید و آن را با هم خوب ترکیب کنید تا بافت کیک طراوت بیشتری پیدا کند. سپس، به آنها پودر کاکائو و آرد را اضافه کنید و مجدداً خوب با هم مخلوط کنید. سپس، به ترتیب بیکینگپودر و شیر را به این مخلوط اضافه کنید و آن را به خوبی ترکیب کنید تا خمیر کیک اسفنجی آماده شود.
حال به دست شما خوراکیی نرم و پف کننده درست شده است که میتوانید آن را درون قالب کیک خود بریزید و در یک فر پیشگرم شده در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه پخت کنید و به آرامی از فر بیرون بیاورید.
در نهایت، خامه، مربای میوه، زغالآتشی یا کره می تواند برای تزیین به کار رود و کیک شما را به شکلی جذاب ترین کند. با استفاده از این دستور، میتوانید در محیط خانگی خود به راحتی یک کیک اسفنجی خوشمزه و مورد علاقه خود را تهیه کنید.
3. ریختن خمیر کیک در قالب و پختن آن
برای پختن یک کیک ابتدا باید قالب مناسبی انتخاب کرد. قالب میتواند مسطح باشد، یا شامل حفرههایی درونی باشد که به شکل گل به نظر برسد. برخی از قالبها از فلز ساخته شدهاند و برخی دیگر از سیلیکون. در انتخاب قالب، لازم است توجه داشته باشید که فضای داخلی قالب، به اندازه کافی بزرگ باشد تا خمیر کیک با دمای طبیعی و در حال خیسیدن نتواند از آن خارج شود.
برای تهیه خمیر کیک، با ترکیب کردن تخم مرغ و شکر، از یک مایع اولیه سفت درست میشود. سپس، به این مخلوط، کره نرم و کمی وانیل اضافه میشود. سپس، با به کار بردن تکه به تکه آرد، خمیر کیک ساخته میشود. برای کمک به ترکیب خمیر، میتوان تخم مرغ، کره و شکر را به صورت جداگانه هم زد. بعد از ترکیب همهی مواد، خمیر کیک به صورت یک خمیر سفت تبدیل میشود.
حالا سری به پختن کیک است. ابتدا فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد آماده میکنیم و قالب را چرب میکنیم. سپس خمیر را به قالب اضافه کرده و قالب را به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه در فر قرار میدهیم. چک کردن کیک برای تمام شدن پخت آن بسیار مهم است. برای این منظور، از یک قلم چوبی استفاده کنید و آن را در کیک فرو ببرید. اگر قلم خشک بود به معنی آن است که کیک پخته است. سپس کیک را از فر خارج میکنیم و به مدت چند دقیقه در قالب خنک میکنیم، و بعد کیک را از قالب خارج کرده و روی پایهی کیک قرار میدهیم. میتوانید برای تزئین آن از شکلات ترش یا قند ریز استفاده کنید. این کیک میتواند به همراه چای یا قهوه لذیذی باشد.
4. طرز تزئین کیک اسفنجی ساده
تزئین کیک اسفنجی ساده یکی از روشهای ساده و سریع برای افزایش ظاهر کیک و جذابیت آن است. برای شروع، میتوانید کیک اسفنجی خود را با شیرینیپزی و با کمک استفاده از پایه یا کف شیشهای زیباییبخشی کنید. در این روش، شما میتوانید با استفاده از کرم، وانیل و ادویههای دیگر مانند دانههای شکلات، مکادامی رنگی و غیره، کیک خود را تزئین کنید.
در اینجا مراحل تزئین کیک اسفنجی ساده را بیان میکنیم:
1. استفاده از کرم تزئین کیک
2. تزئین کیک با فنجان برنجی و غیره
3. استفاده از میوههای تزئینی
4. تزئین کیک با شکلات و موز
5. استفاده از انواع پاستایی
یک روش ساده برای تزئین کیک با استفاده از کرم، استفاده از درزههای کرمی است. برای این منظور، یک لایه کرم را روی کیک خود قرار دهید و با استفاده از قاشق، یک درز کرمی در سمت لبه کیک بسازید. این روش به شما اجازه میدهد دکوراسیون بیشتری در کنار کیک ارائه دهید.
یک روش دیگر برای تزئین کیک، استفاده از میوههای تزئینی است. شما میتوانید با استفاده از توتفرنگی، موز، آلبالو، زیتون و سایر میوههای خود در خلیجهای طعمدار و زیباییبخش کیک برای ترفیع اجمالی کیک خود ایجاد کنید.
در نهایت، استفاده از انواع پاستایی، یکی دیگر از روشهای ارائه شده برای تزئین کیک اسفنجی است. شما میتوانید با استفاده از موادی مانند بادامزمینی، آب نبات، شیره عسل و برخی مزههای دیگر، پستاژهای سربسته را به کیک خود افزوده و با یک تم شاد و جذاب، کیک خود را تزئین کنید.
5. استفاده از شکلات برای تزئین کیک
شکلات یکی از پرکاربردترین مواد غذایی در تزئین کیک و دیگر دسرهاست. اعمال تزئینات مختلف با شکلات برای اضافه کردن جذابیت و زیبایی به دسرها و کیک ها مورد استفاده قرار می گیرد. شکلات می تواند در حالت خام و یا ذوب شده و مایع استفاده شود.
یکی از روش های استفاده از شکلات در تزئین کیک، استفاده از تزئینات از روی شکلات است. برای این کار می توان شکلات را در قالب تکه های کوچک و قابل حرکت به روی کیک وضع کرد. این روش بسیار ساده و در عین حال زیبا و شیک است که مخاطبان را شگفت زده خواهد کرد.
یکی دیگر از روش های تزئین کیک با شکلات، استفاده از مواد دیگری همچون شیرینی، کرم و فواکه است. در این روش، می توان شکلات را ذوب کرده و به عنوان تزئیناتی بر روی کیک و سایر دسرهای گرم و سرد مورد استفاده قرار داد. با استفاده از شکلات در تزئینات، دسرها می توانند برای مخاطبان نه تنها خوشمزه باشند، بلکه با محو شدن در دهان، زیباتر و شگفت انگیزتر هم می شوند.
در نهایت، استفاده از شکلات برای تزئین کیک ها و سایر دسرهای گرم و سرد، به خلاقیت شما بستگی دارد. می توانید با ترکیب رنگ ها و شکل های مختلف، تزئیناتی زیبا و جذاب روی دسرها ایجاد کنید که باعث شگفت زدگی مخاطبان شما خواهد شد. با تکرار تجربه و تلاش بیشتر، می توانید به یک استاد در تزئینات با شکلات تبدیل شوید.
6. استفاده از انواع مغز و خشکبار برای تزئین کیک
تزئین کیک با استفاده از انواع مغز و خشکبار یکی از روش هایی است که در جهت بهبود شکل و طعم کیک بسیار مؤثر است. انواع مغز و خشکباری که می توان در تزیین کیک ها استفاده کرد بسیار گسترده اند که این انواع شامل بادام، فندق، پسته، بادام زمینی، کشمش، آجیل و سایر خشکبار ها می باشد.
یکی از روش های کاربردی در تزئین کیک با مغز و خشکبار، پوشاندن سطح کیک با خمیری نرم که حاوی شیرین کننده مثل دانه های مختلف، بادام، فندق، پسته و آجیل ها یا ترکیبات مختلفی از این مواد است. این شکل تزئین، علاوه بر زیبایی و جذابیت، باعث افزایش مزه و عطر کیک نیز می شود.
راه دیگری که می توان از مغز و خشکبار برای تزئین کیک استفاده کرد، قرار دادن فرم های مختلف نظیر ستاره، قلب، دایره و موزاییک در بالای سطح کیک می باشد. در این صورت، خشکبار ها به رنگ های مختلفی ترکیب و قالب گرفته، بر روی کیک قرار می گیرند و شکل و طرح دلخواه را به خود می گیرند.
در نهایت، یکی از روش های دیگر تزئین کیک با مغز و خشکبار، استفاده از ترکیباتی از نوع روغن، عسل، شکر، نمک، وانیل و سایر ادویه جات است که این مواد را با مغز و خشکبار مختلف ترکیب کرد. با قرار دادن این مخلوط بر روی سطح کیک و اضافه کردن مغز و خشکبار در بالای آن، کیک شما طعم هیجان انگیزی را به خود می گیرد.