آموزش تهیه نان برنجی خانگی ساده
برای تهیه نان برنجی خانگی ساده نیاز به چند خطای کلی داریم که باید رعایت شود. اولین خطا در انتخاب برنج است. برنج که کمی خشکتر و عاری از آب باشد بهتر است. برای آماده کردن مواد ابتدا برنج را میشوییم و برای چند ساعت در آب خیس میکنیم. سپس در یک قابلمه به همراه آب آشامیدنی و مقداری نمک به جوش میآوریم و به مدت دو ساعت در حرارت پایین و ملایم میپزیم.
بعد از پختن برنج آن را در یک میکسر قرار میدهیم و آن را خرد میکنیم تا تبدیل به یک خمیر نرم و چسبنده شود. بعد از مخلوط کردن مواد، سهمیههایی را با اندازهٔ یک پنجره نرمال(سانتیمتر) تهیه میکنیم. سپس این سهمیهها را داخل یک قابلمه قرار میدهیم و به مدت چند دقیقه پخته میکنیم تا سفت شود.
نان برنجی خانگی همانند نان های دیگر برای سرویس کردن بهتر است که گرم سرویس داده شود و میتوانید به صورت تکههای کوچک به همراه مربا، شیرینی و سپرریز خورده سرو کنید. به همین دلیل، ما توصیه میکنیم که قبل از پخت آن، نان برنجی را برای چند دقیقه درون فر گرم کنید تا داغ و نرم شود.
بنابراین با رعایت این چند کار و انجام مراحل فوق، شما میتوانید یک نان برنجی خانگی شیک و ساده درست کنید که برای صبحانه یا شام خودتان یا جشنی با دوستانتان میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
مواد لازم برای تهیه نان برنجی خانگی
برای تهیه نان برنجی خانگی مواد لازم شامل برنج، آرد، شیر، خمیر دونات، شکر، زردچوبه، نمک و روغن هستند.
در ابتدا لازم است برنج را خیس کرده و پس از آبگیری آن را در قابلمه یا دیگی با یک پیمانه آب و نمک به صورت نیمپز درآورید. سپس برنج را از آب جدا کرده و برای سرد شدن آن را در یک کاسه بازگذاری کنید.
در مرحله بعد شیر و شکر را در قابلمه قرار داده و آرد را نیز به آن اضافه کنید. سپس خمیر دونات را به مواد اضافه کنید و آنها را باهم مخلوط کنید تا خمیری یکنواخت و روانی بدست آید. بهتر است برای مخلوط کردن خمیر از یک میکسر یا نوعی دستگاه آزمایشگاهی استفاده کنید.
سپس برنج را با خمیر مخلوط کرده و به آن زردچوبه اضافه کنید تا به آن رنگ و طعم مرغوبی ببخشد. بهتر است قبل از هم زدن برنج و خمیر مخلوط را حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا بهتر متصل شوند.
بعد از گذشت زمان لازم، برای تهیه نانهای برنجی خانگی، میتوانید از دو روش پختن استفاده کنید. روش اول، پختن درون قابلمه و روش دوم، پختن در فر. برای پخت در قابلمه، قابلمه را با روغن چرب کرده و خمیر را در داخل آن قرار دهید. سپس قابلمه را درون ظرفی با آب و نمک بگذارید و با فراری خود را پختید. برای پختن در فر نیز، خمیر را در قالبی بریزید و به مدت 4 تا 5 دقیقه در فر با دمای ۲۲۰ درجه قرار دهید تا برنج نیز به صورت مناسب درون خمیر پخته شود.
پس از پخت نان برنجی خانگی را بهتر است بدرستی خنک کرده و سپس از آن برای صبحانه یا سفره غذای خود استفاده کنید.
طریقه تهیه دوغ برای نان برنجی
برای تهیه دوغ برای نان برنجی ابتدا باید یک لیوان دوغ را درون کاسه ای بریزید. سپس دو قاشق غذا خوری نان خشک شده را به دوغ اضافه کنید تا دوغ خمیری شود. در صورت تمایل می توانید یک قاشق غذا خوری زرده تخم مرغ و یک قاشق غذا خوری نعناع خشک نیز به دوغ بیفزایید.
در مرحله بعد، باید دوغ را به خوبی هم بزنید تا تمامی مواد خوب با هم مخلوط شوند. در صورتی که دوغ خمیری نشده باشد، می توانید کمی آب به آن اضافه کنید و دوباره به خوبی هم بزنید.
حالا می توانید دوغ را با نان برنجی سرو کنید. برای سرو دادن دوغ بهتر است آن را درون یک کاسه سرو کرده و نان برنجی را در کنار آن قرار دهید. می توانید به عنوان سس برای نان برنجی هم استفاده کنید.
در نهایت، برای طعم دهی به دوغ می توانید کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. همچنین می توانید از گیاهان خشک شده مثل ریحان و اوزو برای تزئین دوغ استفاده کنید.
روش آماده سازی نان برنجی قبل از پخت
نان برنجی یکی از محصولات خوشمزه و سنتی ایرانی است که در انواع مختلف در سراسر کشور پخته میشود. برای آماده سازی نان برنجی، در ابتدا باید برنج را به مقدار کافی شستشو داده و سپس به مقداری آب افزوده و برای چند ساعت در دمای اتاق قرار داد. پس از گذشت زمان مشخص شده، برنج را با استفاده از یک راهکار ساده زیراز و آن را خشک کرده و سپس در ظرفی مخصوص قرار می دهیم.
سپس، برای آماده سازی خمیر نان برنجی باید تخم مرغ را با شیر و نمک مخلوط کنید و سپس آن را به برنج اضافه کرده و با یک ماهیتابه به آرامی مخلوط کنید. سپس آرد را به تدریج به مواد خمیری اضافه می کنید تا خمیر شامل یک مواد یکنواخت بدون گلوگیر شود، سپس خمیر را به نازکی دلخواه تهیه کرده و با استفاده از یک نافرمان تاول، به دو قسمت تقسیم کنید.
سپس برای پخت نان برنجی، حالت تابه را روی حرارت متوسط قرار داده و قطعه خمیری را روی حرارت قرار داده و دو طرف خمیر را به مدت چند دقیقه پخت کنید تا رنگی طلایی دریافت کند و مواد موجود در داخل خمیر کاملا پخته شوند. سپس نان را از تابه بردارید و به صورت گرم به میز سرو کنید.
برای نان برنجی به مزایای خوبی نظیر طعم بسیار خوشمزه، سازگاری با دیگر غذاها و خواص برنج به عنوان یک منبع با ارزش از ویتامین ها، کربوهیدرات ها و فیبرهای حاوی تغذیه ایمن شده است. با پیش توصیه های بالا، شما می توانید به راحتی بهترین نان برنجی را به دست آورید و از آن برای صبحانه، ناهار و شام یا به عنوان تنقلات خوشمزه در دوره های اوقات فراغت خود استفاده کنید.
پخت نان برنجی در ماهیتابه
نان برنجی یکی از انواع نانهای محلی ایران است که در برخی مناطق ایران، به ویژه در استان خوزستان و شهر استانهای همدان و سمنان معروف است. نان برنجی بیشتر با سوپها و خورشهای سنتی سرو میشود. این نوع نان از برنج و آرد سفید گندم تهیه میشود. روش پخت این نوع نان ممکن است در هر منطقه متفاوت باشد ولی برای پخت نان برنجی در ماهیتابه روشی ساده دنبال میشود.
برای شروع، ابتدا باید برنج را بشویید و تا آن را پخته کنید، آبی، وسط حالت پخت آرد و دارای جایگاهی زیر نمک در ماهیتابه قرار دهید. در این مرحله از آن جای محافظت مسکتکننده ای به خود اختصاص میدهید که از به هم ریختن پیمانه در حین جابجایی و فرم غیر مرغوب مانع میشود.
در ادامه، طبق تجربه، برنج قرمز در این نوع نان محتاطانه، نسبت به ارزش غذایی، گرم گرفته و به محض اینکه حدود 10 تا 15 دقیقه مانده به پخت کامل آورد تابعی روشن شده و 3 تا 5 دقیقه به خوبی پخته میشود.
سپس، برای فرم بخشیدن به نان برنجی، از وسایلی همچون مزیگری و ısıtmak استفاده میشود. پس از پخت و فرمدهی، نان برنجی میتواند به صورت برشهای بلند و کشیدگی یافته سرو شود و به عنوان نان نانوایی عرضه شود. میتوان بهعنوان یک پیشنویس چند تصویر نان برنجی پخته شده در کنار سایر غذاهای محلی را هم ارائه داد تا برای خوانندگان جذاب تر باشد.
در کل، تهیه نان برنجی در ماهیتابه روشی ساده و آسان است که میتوان آن را در منازل بهراحتی انجام داد. با جایگزین کردن نانهای مختلف محلی در سفره خود میتوانید خودتان را با فرهنگ و هنر آشپزی مناطق مختلف با خوراکی هایی متنوع آشنا کنید و لذت ببرید.
پخت نان برنجی در فر
هر گردهمایی و جشنی مهمانی که برگزار میشود، نان برنجی برای همراهی با غذاها لازم دارد. اما در همه شهرهای ایران تهیه نان برنجی در سطح خانگی به دلیل کمبود منابع شدنیست. بسیاری از روشهای تهیه نان برنجی، در فر تهیه میشود. در این مقاله با روشی برای طبخ نان برنجی در فر آشنا میشوید.
مواد لازم برای تهیه نان برنجی شامل روغن، آب، شیر، نشاسته، سرکه، نمک و برنج است. اولین مرحله بعد از مهیا کردن مواد لازم، شسته و خشک کردن برنج مورد استفاده است. برای تهیه مخلوط برنج باید نیمی از آب در کاسه قرار داده شود، نشاسته افزوده شود و همه مواد کاملاً با هم مخلوط شوند.
سپس باید مخلوط برنج را به دستگاه فر اضافه کرده و برای یک ساعت در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد پخت کنید. بعد از ساعت، نان برنجی جامد و کمی طلایی رنگ شده است.
هنگام خارج کردن نان از فر، آن را با یک لایه روغن روی صفحه فر پهن کنید و بگذارید خنک شود. پس از چند دقیقه، نان آماده است و شما میتوانید آن را با غذا سرو کنید.
تهیه نان برنجی در فر روشی ساده و لذیذ است که میتواند سنتیترین جشنها و مهمانیها را زیبا کند.