طرز تهیه ماهی شکم پر قزل الا با فر
ماهی شکم پر قزل الا یکی از خوشمزهترین انواع ماهیان در جهان است که با فراوریهای مختلف به خوبی همراه است. در اینجا به تهیه آن با استفاده از فر میپردازیم.
برای شروع، یک کیلوگرم از ماهی شکم پر قزل الا را با دقت تمیز کنید. سپس ماهی را با دستمال کاغذی خشک کرده و سپس روی یک سینی قرار دهید. حالا، یک عدد لیموی شیرین را به داخل ماهی قرار دهید و به همراه چند حبه پیاز، سیر، زعفران، نمک، فلفل سیاه و یک قاشق کاری پودر دارچین کوچک را روی ماهی بریزید و سینی را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید.
بعد از اینکه ماهی در یخچال خوب خوردهاست، آن را از سینی بردارید و روی یک رک قرار دهید. حالا، فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. در مرحله بعدی، ماهی را در داخل فر قرار دهید و به مدت حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه پخته کنید. در پایان، ماهی را از فر خارج کرده و به همراه سبزیجات تزئین شده و سس ماستی سرد روی آن ریخته خدمت کنید.
در نهایت، با پخت ماهی شکم پر قزل الا با فر علاوه بر لذت بردن از طعم وعطر این غذا مطمئن باشید که سلامتی شما هم حفظ شده است.
نکات مهم در تهیه ماهی شکم پر قزل الا با فر
ماهی شکم پر قزل الا، یکی از معدود ماهیانی است که در آبهای ایران مشاهده میشود. این ماهی با وجود ظاهری زیبا و عصارهدار بودن، معمولا در فروشگاههای ماهی به صورت خشک و بستهبندی شده به فروش میرسد.
برای تهیه ماهی شکم پر قزل الا با فر، ابتدا میتوانید بستهبندی شده را از فروشگاه بخرید یا اگر توانستید از یک شاخه طاووس دریایی خریداری کنید. سپس باید آن را به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد درون فر قرار دهید و بیشتر از ۱۵ دقیقه درون فر نگه دارید. به دلیل طعم و عطر زیبای ماهی شکم پر قزل الا، هیچ گونه ادویهای لازم نیست ولی اگر قصد دارید با ادویهها سبکبخوری ویژهای به غذای خود ببخشید، مقداری زنجبیل، ادویه کاری و نمک را با یکدیگر مخلوط کرده و روی ماهی پختهشده بریزید.
از ویژگیهای مهم ماهی شکم پر قزل الا میتوان به عدم دستکاری با این نوع از ماهی و استفاده از روشی بسیار ساده در پخت آن اشاره کرد. یکی از نکات مهم در تهیه ماهی شکم پر قزل الا با فر، استفاده از فر با دمای ثابت و بسیار داغ است. بخشهای اصلی ماهی پس از پخت کاملا بستهبندی شده و عمر مفیدی برای مصرفکنندگان فراهم میکند. همچنین میتوانیم به این نکته اشاره کنیم که پخت ماهی شکم پر قزل الا در فر، باعث میشود ظروف کمتری در آشپزخانه ما استفاده شود و در عین حال غذایی سریع و سالم تهیه شود.
مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر قزل الا با فر
ماهی شکم پر قزل الا یکی از پر طرفدارترین انواع ماهی است که به علت طعم و طراوت آن، جایگاه ویژهای در بین انواع ماهیان دریایی دارد. برای تهیه این ماهی، نیاز به برخی مواد خاص است که در ادامه به شرح آنها میپردازیم.
مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر قزل الا با فر شامل ماهی شکم پر قزل الا، روغن زیتون، نمک، فلفل، پیاز، سیر، لیموترش و پودر دارچین هستند. قبل از شروع به پخت ماهی، نیاز است ماهی شکم پر قزل الا تمیز شده و از روده های آن جدا شود.
برای پخت ماهی شکم پر قزل الا با فر، میتوان از دو روش استفاده کرد. روش اول این است که ماهی در صورت هایی از فویل باز شده قرار داده شده و با انواع ادویه های فوق الذکر مزه داده شود. سپس فویل را ببندید و ماهی را در داخل فر قرار دهید. میتوانید فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت حدود ۲۰ دقیقه روشن کنید. در صورت استفاده از روش دوم، میتوانید ماهی را پیاز و سیر خرد شده و لیموترش را همراه با دارچین بر روی ماهی بریزید و سپس با نمک و فلفل تند مزه دهید. سپس ماهی شکمپر را در روغن زیتون سرخ کرده و برای ۲۰ دقیقه به فر قرار دهید.
در نهایت، می توان برای سرو یا پذیرایی ماهی شکم پر قزل الا با فر از سیب زمینی سرخ شده و یا سالاد ترشی طرفداران بسیاری دارد. بهطور کلی، تهیه و سرو ماهی شکم پر قزل الا با فر بسیار ساده و سریع است و میتوان آن را به دلخواه خود به عنوان یک غذای کامل و سالم همراه با طعم بینظیر شکمپر در سفره خود قرار داد.
راهنمایی در انتخاب ماهی شکم پر قزل الا برای پخت با فر
ماهی شکم پر قزل الا یکی از محبوبترین انواع ماهی در جهان میباشد. این ماهی به دلیل طعم خوشمزه و فراوانی مواد مغذی که در آن وجود دارد، مورد علاقه بسیاری از علاقمندان به ماهی است. برای پخت ماهی شکم پر قزل الا با استفاده از فر، باید این نکات را در نظر داشت:
1- قبل از شروع به پخت ماهی، آن را از مزه خاص خود پاک کنید. برای این منظور، میتوانید از لیمو یا آبلیمو استفاده کنید که علاوه بر جذابیت ظاهری، به پاک کردن ماهی از رنگ و بوی نامطبوع کمک میکند.
2- برای پخت ماهی شکم پر قزل الا با استفاده از فر، بهتر است از حرارت متوسط استفاده کنید. این کار باعث میشود که ماهی دچار افت کیفیت نشود و با طعم خوب خود، حفظ شود.
3- باید به خوبی مطمئن شوید که ماهی خشک نشود. برای این کار، میتوانید از روغن ماهی یا کره استفاده کنید و آن را به ماهی بمالید.
4- زمانی که ماهی در فر قرار دارد، باید به طور مرتب از آن اندازه بگیرید که آن را برعکس کنید. این کار باعث میشود که ماهی در سهیم شدن بهتری با حرارت بیشتر، همه جا پخته شود.
5- بعد از اتمام پخت، ماهی را از فر خارج کرده و دمای آن را کاهش دهید. این کار باعث میشود که ماهی درست آرام شود و طعم خوب خود را به خوبی حفظ کند.
در نهایت، ماهی شکم پر قزل الا یکی از بهترین گزینههایی است که برای پخت با استفاده از فر وجود دارد. با رعایت این موارد، میتوانید یک غذای شگفتانگیز و با مزه ساخته و لذت بخشید.
طرز تهیه سس همراه با ماهی شکم پر قزل الا با فر
سس یکی از لوازم ضروری در هنگام سرو ماهی است. سس های مختلفی می توان با توجه به سلیقه و ترجیحات شخص ساخت. اما در اینجا ما به تهیه یکی از سس هایی که بهترین همراه ماهی شکم پر قزل الا با فر محسوب می شود، می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه سس شامل: سیر خرد شده، فلفل سبز خرد شده، آب لیمو، سس غلیظ تریاکی، سبزیجات خرد شده و تعدادی از ادویه ها است. برای تهیه این سس، باید تمام مواد گفته شده را با هم مخلوط کرده و چند ساعت در یخچال قرار داد.
اکنون به موضوع تهیه ماهی شکم پر قزل الا با فر می پردازیم. برای این منظور، ابتدا باید ماهی را با آب بشویید و پس از خشک کردن، ان را در ماهی تابه بریزید. سپس ماهی را با ادویه های مورد نظر خود پخته و به وقتی که بافت آن نرم شد، به سل مکعب خود منتقل کنید. سپس این ماهی را با سابقه قرمز، یک قطعه نان تست و سسی که مخصوصا برای این ماهی تهیه شده بود سرو کنید.
سرو ماهی شکم پر قزل الا با سس، بسیار خوشمزه است و می تواند یکی از بهترین گزینه های غذایی برای یک جشن باشد. با دنبال کردن مراحل گفته شده، می توانید سسی خوشمزه برای کنار ماهی خود داشته باشید که برای همه لذت بخش باشد.
روش پخت ماهی شکم پر قزل الا با فر در قابلمه
برای پخت ماهی شکم پر قزل الا با فر در قابلمه، ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. مواد لازم شامل ماهی شکم پر قزل الا، سبزیجات تازه، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، روغن زیتون، پیاز و یک قابلمه فر است.
ابتدا باید ماهی را تمیز کرده و پارههای کوچک آن را با یک دستگاه خرد کن یا با چاقو خرد کنید. پس از آن، سبزیجات را با پیاز و زردچوبه و روغن زیتون در قابلمه تفت میدهیم و سپس پارههای ماهی را همراه با نمک و فلفل سیاه به شکل یک لازمه به این مواد اضافه میکنیم. همچنین میتوانید یک کپیس یا کنسرو مرغابی نیز اضافه کنید.
حالا قابلمه را با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد در فر قرار داده و حدود 20 دقیقه میپزیم و سپس شعله فر را بیشتر میکنیم تا روی ماهی سرخ شود. پیشنهاد میشود قابلمه را از فر بیرون بیاورید و برای چند دقیقه روی شعله گاز قرار دهید تا طعم و مزه بهتری بگیرد. با این روش، ماهی شکم پر قزل الا با فر در قابلمه آماده مصرف است.