طرز تهیه لواشک گیلاس در خانه
تهیه لواشک گیلاس یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در فصل گرما از آن به عنوان یک طعمه خنک کننده و مشروب سرد استفاده می شود. برای تهیه لواشک گیلاس در خانه، آسیاب گیلاس را با دوست داشتنی ها و خانواده خود شروع کنید.
اولین گام برای تهیه لواشک گیلاس، شست و شوی آن هاست. باید گیلاس ها را خوب بشویید و پس از خشک کردن آن ها، با استفاده از یک چاقوی تیز، ساقه و هسته آن ها را جدا کنید.
سپس، گیلاس های شسته شده را درون یک ظرف خشک قرار داده و با قند مورد علاقه خود را به آن اضافه کنید. قند باید بسته به ترجیح شما باشد، اما معمولاً برای هر کیلوگرم گیلاس، حدود 500-700 گرم قند استفاده می شود.
سپس، ظرف حاوی گیلاس و قند را بر روی حرارت بالا قرار دهید و با هم مخلوط کنید تا قند به آب گیلاس تبدیل شود و حدود 20-25 دقیقه جوشانده شود. در این مرحله، ممکن است حباب های ریزی شکل بگیرد که نشان می دهد قند روی آب گیلاس جوشیده و لواشک شما آماده است.
حالا، با استفاده از یک میخ لقمه یا یک قاشق چوبی، گیلاس ها را باهم مخلوط کنید تا به یکدیگر بچسبند. پس از خنک شدن می توانید لواشک های خود را با استفاده از سیم بسته نمایید و آنها را به مدت چند ساعت در آفتاب خشک کنید تا بافت لواشک شما به خوبی درست شود. در نهایت، لواشک گیلاس خانگی شما آماده است و شما میتوانید از آن به عنوان یک شیرینی خانگی خنک کننده لذت ببرید.
لواشک گیلاس خانگی
لواشک گیلاس خانگی یک شیرینی خشک و پفکی است که در ایران و کشورهای همسایه، به عنوان یکی از خوراکیهای بسیار محبوب محسوب میشود. این شیرینی معمولاً از پالوی طبیعی گیلاس تهیه میشود و دارای طعمی تلخ و تند است.
برای تهیه لواشک گیلاس خانگی، تکههای گیلاس همراه با پوست و هسته آنها در قابلمه قرار داده شده و با اضافه کردن مقداری شکر و آب، به مدت حدود ۳ ساعت شیرین شده و سپس با استفاده از مخلوطکن یا میکسر پوره شده و روی تختهای شیبدار یا سطحی صاف گسترده میشود. سپس به مدت چند روز روی تخته خشک شده و پس از آن با متداول ترین روش های مصرفی در کنار چای، کتاب خوانی، یا یکم موزیک و دیگر اتفاقات روزانه قرار میگیرد.
این شیرینی به عنوان یکی از خوراکیهای ورزشکاران و جوانان بسیار محبوب است و با توجه به مزایایی که دارد نیز خواصی برای سلامتی بدن انسان دارد. لواشک گیلاس خانگی، دارای مقدار بالایی از ویتامین C و آنتی اکسیدان است و میتواند به سیستم ایمنی بدن کمک کند و در مبارزه با بیماریها موثر باشد. علاوه بر این دارای مقدار کمی کالری بوده و مصرف آن میتواند در کنترل و کاهش وزن نیز موثر باشد.
در کل، لواشک گیلاس خانگی یک شیرینی فوق العاده لذیذ و خوشمزه است که برای مصرف در هر زمانی مناسب است و همچنین به دلیل داشتن مزایای سلامتی نیز میتواند به عنوان یک گزینهی سالم برای تقویت سیستم ایمنی بدن مطرح شود.
خطوط اصلی تهیه لواشک گیلاس در منزل
تهیه لواشک گیلاس در منزل، یک فرآیند ساده ولی خوشمزه است. برای شروع این فرآیند، بهتر است گیلاس های کاملاً تازه و به دست آمده از خود درختان گیلاس را استفاده کنید. این باعث می شود که لواشک ساخته شده از طعم و عطر خوبی برخوردار باشد.
اولین مرحله در تهیه لواشک گیلاس، شستن آن هاست. برای شستن گیلاس ها می توانید از آب خنک و تمیز استفاده کنید. سپس، گیلاس ها را با برش های کوچک دراز کنید و آن ها را از مغزشون جدا کنید.
سپس، گیلاس های ریز شده را در یک کاسه بریزید و با شکر و کمی آب خنک ترکیب کنید. برای ایجاد طعم شیرین و حفظ رطوبت آن ها، بهتر است شکر را به تدریج به گیلاس ها اضافه کنید و آن ها را بعد از اضافه کردن هر بار شکر، بخوبی هم بزنید.
پس از مخلوط کردن شکر و گیلاس ها، آن ها را در مخلوطی از نمک، آبنبات و پودر دارچین قرار دهید. سپس، می توانید آن ها را در بشقاب های مسطح یا در دیگی بزرگتر برای خشک شدن قرار دهید. برای خشک شدن بهینه، مطمئن شوید که هوا در محیط خشک و خنک است. در معمول، لواشک گیلاس پس از دو تا سه هفته، برای خشک شدن کامل آماده است.
در نهایت، پس از خشک شدن لواشک، می توانید آن ها را در بسته بندی های مناسب به فروش برسانید یا خودتان مصرف کنید. این لواشک خشک، خوشمزه و سالم، یک خوراکی سنتی و محبوب در بین خانواده های ایرانی است.
راهنمای تهیه لواشک گیلاس خانگی
لواشک گیلاس یکی از خوراکی هایی است که بسیاری از مردم علاقه دارند. این خوراکی بسیار مفید و خوشمزه است و می توانید تهیه آن را در خانه خود انجام دهید. لواشک گیلاس به صورتی تهیه می شود که گیلاس ها در بهترین حالت خودشان به همراه اندکی شکر و پودر پسته خوراکی آماده شده و سپس از روی آنرا در خوراکی مخصوص خود قرار داده و سپس خشک شده است.
برای تهیه لواشک گیلاس خانگی، ابتدا باید گیلاس ها را برداشت کنید و سپس آنها را با آب شستشو داده و تمامی آب آنها را به صورت خوبی خشک کنید. سپس، بهتر است هر گیلاس را با کمی شکر پاشیده و مدتی بگذارید تا شکر بر روی آنها حل شود. در این مرحله می توانید اندکی پودر پسته را به مخلوط خود اضافه کنید تا به طعم آن اضافه شود.
سپس، در صندلی خوراکی خود، بسته بندی شده و به خشک کردن بندهید. بعد از حدود یک هفته شما می توانید محصول خود را در ظروف شیشه ای بسته بندی کرده و نگه داری کنید. می توانید لواشک خود را در یخچال نگه داری کنید و در هر لحظه که خواستید، از آن استفاده کنید. این خوراکی بسیار پرطرفدار است و می تواند همراه با شیرینی و دسر در محافل ارائه شود.
طریقه ساخت لواشک گیلاس در خانه
لواشک گیلاس یکی از خوراکیهای خوشمزه و محبوب است که دوست داران آن میتوانند به سادگی از طریق تهیه آن در خانه، از آن لذت ببرند. لواشک گیلاس در واقع ترشی خشک شده ای است که از میوه گیلاس تهیه میشود.
ابتدا برای تهیه لواشک گیلاس، میوههای گیلاس را با آب شسته و سپس خشک کرده و هسته را از آنها جدا کنید. سپس، میوههای خشکشده را درون یک قیف اطعام بیاورید و آنها را در آب سرد نیم ساعت قرار دهید تا به خوبی آب بگیرند.
بعد از گرفتن آب کافی، آن را به همراه میوههای خشک شده، به داخل قابلمه تخت و دهید و روی شعله ملایم قرار دهید.اکنون، برای شیرین تر شدن لواشک باید شکر را به مواد موجود در قابلمه اضافه کنید و همزمان با مراقبت، به کمک قاشق، با مواد موجود درون قابلمه مخلوط کرده و روی شعله ملایم نگه میدارید تا مواد کاملا هم آمیزی کنند.
پس از تهیه مخلوط مورد نظر، آن را روی تابه ریخته و خودرویی کنید. فرآیند خشک شدن لواشک حدود یک تا دو روز زمان میبرد. در ابتدا، لواشک خیلی ترش است اما در همان روز دوم، خیلی شیرین تر میشود. در انتها، پس از خشک شدن، لواشک را به صورت شمایل ریسه ریسه خرد کنید و آن را درون جعبههای تمیز و محکم قرار دهید. حال میتوانید از لواشک گیلاس خود، در هر زمان که خواستید، لذت ببرید.
آموزش تهیه لواشک گیلاس خانگی
لواشک گیلاس یکی از خوراکیهای خاص دوران کودکی است که هنوز هم پرطرفداری بین بسیاری از افراد دارد. این خوراکی با طعم و مزهای ترش و شیرین همچنین مواد مغذی غنی مانند فیبر، ویتامینها و مواد معدنی، برای خانوادهها و کودکان بسیار جذاب است. بهترین قسمت تهیه لواشک گیلاس این است که بسیار آسان میباشد و با چند خطاطی فقط، میتوانید این خوراکی خانگی خود را تولید کنید.
برای شروع، باید میوههای شفته شده گیلاس را به همراه آب و شکر به قدریکه بافتی جا بیفتد به هم مخلوط کنید. در ادامه پس از گذشت ده دقیقه، آماده کنید و درون قابلمه ریخته و روی حرارت آهسته بذارید. باید به دقت و برای حفظ فرم گیلاسها، از هم مخلوط کردن و زدن نگهدارید. بعد از حرارت دادن حدود یک ساعت، میبایست حالت غلیظی که بدست آمده را به دلخواه شما پذیرفته و حجم آن کم شده باشد. برای به دست آوردن طعم ترش و جذاب تر، میتوانید یک قاشق کوچک سرکه را به مواد افزوده و مخلوط کرده و در نهایت برای حفظ بهتر عطر و طعم، آن را در ظروفی بهمراه پوششی محکم بپوشانید.
لواشک گیلاس خانگی باعث خوشمزگی دهان شده که بهترین روش برای استفاده از گیلاس سرد شده و مقداری برای دم کردن است، بنابراین این خوراکی برای هر فصل از سال قابل آماده سازی است و همانطور که گفته شده میتواند به عنوان یک خوراکی خانگی سالم و خوشمزه برای تمام خانواده فراهم آورد.