طرز تهیه غذا قابلی پلو افغانی

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه غذا قابلی پلو افغانی

قابلی پلو یکی از غذاهای پرمصرف در کشور افغانستان است که دارای طعم و مزه‌ای منحصر به فرد است. این غذا با استفاده از گوشت و برنج و مواد مختلف دیگر تهیه می‌شود و طرز تهیه آن نیز بسیار ساده است.

ابتدا گوشت را که می‌تواند گوسفند یا گوشت گاو باشد به تکه‌های کوچک برش داده و سپس آن را درون قابلی ریخته و به مدت چند دقیقه با حرارت ملایم تفت داده و سپس پیاز را نیز خرد کرده و به قابلی اضافه می‌کنیم تا برای مدتی دیگر با هم تفت داده شوند.

پس از تفت دادن گوشت و پیاز، تکه‌هایی از نخودچی، ذرت و هویج را به قابلی اضافه می‌کنیم و با حرارت ملایم همه را تفت می‌دهیم. سپس برنج را بشوییم و به قابلی اضافه کرده و با آرامی همه مواد را با هم مخلوط می‌کنیم. سپس زعفران را به عنوان ادویه‌ای مهم به قابلی اضافه کرده و با آرامی مخلوط می‌کنیم تا رنگ قابلی برای چشمان دیدنی شود.

نهایتا پیش از سرو قابلی، باید یک تنگه‌ای در برنج کنار قابلی بسازیم تا بخار غذا بیرون برود. غذایی در توپ قابلی خوردنی، عطر وطعم دار که می‌توانند به طور مستقل و برای هرگونه مناسبت مؤثر باشند.



مراحل تهیه قابلی پلو افغانی

تهیه قابلی پلو افغانی چندین مرحله دارد و در این مراحل باید با دقت و احتیاط عمل کرد.

مرحله اول در تهیه این غذا، برش دادن گوشت است. باید گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کرد و سپس آن را به همراه نمک و فلفل داخل قابلی بریزید و آن را بر روی حرارت بگذارید تا گوشت بپزد.

مرحله دوم، تهیه بلغور است. بلغور را مانند برنج به مدت سی دقیقه در آب خیسانده و سپس آن را در دکمه داخل قابلی قرار دهید. نیاز است که بلغور به آرامی و به مدت چهل دقیقه پخته شود تا ترفندهای لازم را پیدا کند.

مرحله بعدی، تهیه سس قابلی پلو است. برای تهیه سس، پیاز را به همراه روغن در ماهیتابه تفت دهید و سپس هویج، حبوبات و خورشیدگاه را اضافه کنید. آن را بر روی حرارت قرار دهید تا مواد اصلی ترکیب شوند و سپس آن را بر روی آتش کوچک بگذارید.

در نهایت، باید بلغور پخته شده را با گوشت و سس قابلی پلو ترکیب کرد. این مواد را به همراه کمی نمک و فلفل در قابلی بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا پلو بپزد. بعد از پیش آماده کردن قابلی پلو، می توانید آن را با نان افغانی و یا سبزیجات تزئین کنید.



مواد لازم برای تهیه قابلی پلو افغانی

تهیه قابلی پلو افغانی یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار افغانی هاست که در کشور افغانستان و مناطق شرقی ایران مصرف می‌شود. این غذا با ترکیب برنج و حبوبات به همراه گوشت و ادویه جات، طعمی خوشمزه و بی نظیر به دست می‌آورد.

برای تهیه قابلی پلو افغانی، نیاز به چند ماده اولیه اساسی دارید که در زیر به توضیح هر یک از آن ها می‌پردازیم:

- برنج:

برای تهیه قابلی پلو از نوع بلوچی، یکی از نوعی برنج های مناسب است. برای این منظور اولین قدم جهت پخت برنج، شستشوی آن است که باید به مدت حداقل نیم ساعت در آب خیساند و سپس با آب شستشویی دیگری شستشو داده شود.

- حبوبات:

این غذا از یک ترکیب مناسب از حبوبات استفاده می‌کند که شامل عدس، نخود چیتی، ماش و لوبیا سبز می‌باشد. برای تهیه حبوبات، از نوع ترد و پخته استفاده می‌شود.

- گوشت:

در تهیه قابلی پلو از گوشت گوسفند استفاده می‌شود. برای تهیه گوشت، باید آن را به‌‌صورت ریز شده و با ادویه‌ها و نمک و فلفل به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه در قابلمه‌ای به روش برشته تهیه کرد.

- ادویه جات:

ادویه‌های موجود در تهیه قابلی پلو شامل زردچوبه، چوبه، سیر، فلفل سیاه و دارچین می‌باشد.

- روغن:

شما می‌توانید از روغن نباتی یا روغن زیتون استفاده کنید. از ترکیبی از مقدار مناسبی از روغن و کره نیز می‌توانید استفاده کنید.

با توجه به مواد تهیه شده و آماده سازی آن ها، می‌توانید با دنبال کردن دقیق روال پخت، قابلی پلو افغانی خوشمزه و ارزشمندی برای خود و خانواده خود تهیه کنید.



راهنمای طرز تهیه قابلی پلو افغانی

پلوی قابلی یکی از محبوب‌ترین غذاهای مردم افغانستان است که در نواحی مختلف کشور پخته می‌شود. طبق سنت افغانی، پلوی قابلی با برنج قابلی سفید و خوش‌رنگ به همراه مرغ یا گوشت چرخ کرده، لوبیا، قارچ، پیاز و چند مورد از ادویه‌ها به دست می‌آید. این پلو روشی ساده برای خورده شدن با لذت است و در همه جشن‌ها و مناسبت‌های خانوادگی سرو می‌شود.

برای تهیه این پلو، ابتدا برنج قابلی را بدون شستشو ابتدای آب جوش ریخته و پس از ۵ دقیقه برداشتن از روی حرارت، با آب یخ بکار رفته برای نرم شدن برنج می‌توان از روش خاصی استفاده کرد. سپس لوبیا سفید شده را با آب جوش برای ۲۰ دقیقه پخته و گوشت چرخ کرده به همراه سیر و پیاز تفت داده می‌شود. برای تهیه ادویه، ۱ ق چ زردچوبه، ۱ ق چ فلفل سیاه و کمی نمک را با ۲ ق چ روغن در ماهیتابه تفت می‌دهیم.

در مرحله بعد، لایه ای از برنج قابلی را در دیگی عریض قرار می‌دهیم تا حدود ۲-۳ سانتی‌ متر تا آنجا که برای ماهیتابه از برنج باقی مانده است سبزیجات و گوشت را روی آن قرار دهیم. ادویه مانده را همراه با آبی که لوبیا با آن پخته شده بود، روی برنج می‌ریزیم و برای زمان کافی پخته می‌کنیم. در پایان پلو، لایه ای از برنج قابلی زیرین قرار داده می‌شود تا باز شدن دم قوری آورده و لذت‌ هرچه بیشتری را برای خوراک خود به دست آورید.

پلوی قابلی افغانی را می‌توان به همراه سالاد شور، ماست و عرق پسته سرو کرد. این غذا باطراوت بسیاری سرو می‌شود و با وجود ادویه بیشتری نسبت به پلوهای ساده، در حدی تلخ نخواهد شد. با دیدن این ترکیب شگفت‌انگیز از خرمای افغانستان که به همراه پلو قابلی سرو می‌شود، تمرکز شما بر روی این غذا حفظ شده و لذت بیشتری را برای شما فراهم خواهد کرد.



نکات مهم در تهیه قابلی پلو افغانی

قابلی پلو یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه در کشور افغانستان است. تهیه این غذا به روش سنتی و برای خانواده های افغانی از اهمیت بسزایی برخوردار است. گرچه در تهیه این غذا از انواع گوشت های گاو، گوسفند و حتی مرغ نیز استفاده می شود، اما روش تهیه و تزیین آن نقش بسیار مهمی در ساختار آن دارد.

اولین نکته مهم در تهیه قابلی پلو، استفاده از برنج با کیفیت و ممتاز است. برنج باید با کیفیت بالا باشد و در صورت امکان، باید تلاش شود تا برنج کشوری که در زمینه کشت برنج توانایی بالایی دارد، استفاده شود.

در ادامه، بهتر است بعلاوه بر برنج، به گوشتی که برای پخت قابلی پلو استفاده می شود نیز توجه کنیم. بهترین نوع گوشت برای قابلی پلو مرغ است. در آن جا، برای تهیه قابلی پلو از گوشت مرغ استفاده می شود پس، باید به این مسئله توجه کنیم و نوع مناسب گوشت مرغ را برای استفاده در این غذا انتخاب کنیم.

در نهایت، تزیین قابلی پلو یکی از مهمترین نکاتی است که در تهیه آن مهارت و دقت لازم را می طلبد. باید از انواع میوه های خشکی مانند زرشک، کرمانشاهی، انگور و... برای تزیین قابلی پلو استفاده کرد. همچنین، می توانیم با استفاده از گوشت مرغ، خرمای روی قابلی پلو را می کنیم. به طور کلی، تزیین قابلی پلو باید به گونه ای باشد که نظر بیننده را بخود جلب کند.



طرز تهیه قابلی پلو افغانی با گوشت چرخ کرده

برای تهیه قابلی پلو افغانی با گوشت چرخ کرده، نیازمند چند مواد اولیه اصلی هستیم. این مواد شامل گوشت چرخ کرده، برنج، پیاز، رب گوجه فرنگی، روغن و ادویه هستند. در ادامه به توضیحاتی برای طرز تهیه این پلو می پردازیم:

ابتدا برنج را به مدت نیم ساعت در آب خیسانده و به مدت 15 دقیقه به همراه شوید به قلاب برداشته و به مدت 30 دقیقه داغ می‌کنیم. پیاز را خلالی کرده و در روغن کمی سرخ کنید تا طلایی شود. گوشت را به همراه پیاز سرخ شده و روغن تفت داده و به خوبی کاملاً پخته شود. سپس رب گوجه فرنگی را به مواد تفت داده شده اضافه کرده و برای چند دقیقه تفت می‌دهیم. سپس به آن ادویه‌های لازم یعنی نمک، فلفل، زردچوبه، پودر چیلی و کمی ادویه دلخواه اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه تفت دهید.

و در انتها برنج را اضافه کرده و با مواد تفت داده شده مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت بگذارید تا برنج کاملاً پخته شود. در نهایت، قابلی پلو افغانی با گوشت چرخ کرده آماده تقدیم سرویس شدن است. این پلو با رنگ و طعم خاص و فوق العاده‌ای که دارد، به عنوان یکی از محبوب‌ترین غذاهای افغانستان محسوب می‌شود و می‌توان آن را با کمترین هزینه در خانه محضری تهیه کرد.



طرز تهیه قابلی پلو افغانی با مرغ

قابلی پلو یکی از پرطرفدارترین غذاهای افغانستان است که قابلیت تهیه آسان و طعم لذیذ آن توانسته است همواره مورد توجه مردم این کشور و حتی کشورهای دیگر نیز باشد. این غذا با استفاده از مواد اولیه ساده مانند نخود، برنج و گوشت یا مرغ تهیه می‌شود.

برای تهیه قابلی پلو افغانی با مرغ، ابتدا برنج با وزن ۵۰۰ گرم را شسته و در آب جوش با نمک و روغن زیتون به مدت ۳۰ دقیقه پخته می‌شود. در همین حین، یک قاشق آب لیمو ترش، یک قاشق رب گوجه‌فرنگی و یک پیمانه سیر و زنجبیل رنده شده را در یک قابلمه با دو قاشق روغن تفت می‌دهیم. سپس به آن یک کیلوگرم مرغ تکه‌تکه شده را اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا رنگ طلایی بگیرد.

در قدم بعد، به مرغ یک لیوان برنج پخته شده و نخود پخته شده، نیم لیوان کشمش، نیم لیوان آجیل (بادام، پسته، پینه و ...) و نمک، فلفل، زردچوبه و کمی زعفران اضافه می‌کنیم و با هم مخلوط می‌کنیم. سپس مرغ و مواد تفت داده شده را به قابلی می‌ریزیم و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی حرارت کم می‌گذاریم تا قابلی پلو افغانی با مرغ کاملاً پخته شود.

نهایتاً قابلی پلو افغانی با مرغ را با برگه‌های آلو، آنار و زعفران تزیین کرده و سرو می‌دهیم. با طعم لذیذ و چشم‌نواز، این غذا می‌تواند یک گزینه عالی برای وعده شام باشد.