آماده کردن مواد اولیه برای شیرینی نخودچی خانگی
برای آماده کردن مواد اولیه برای شیرینی نخودچی خانگی، نیاز به چند مواد اساسی داریم که شامل نخود، شکر، کره، پودر کاکائو، وانیل، بیکینگ پودر و آرد می باشد.
ابتدا نخود را باید از شب قبل خیس کرده و پس از خرد کردن آن، به همراه شکر، کره و وانیل در یک میکسر قرار دهید و تا حد ممکن آن را یکپارچه کنید.
سپس باید پودر کاکائو را با آرد و بیکینگ پودر مخلوط کرده و آن را به مواد ترکیب شده در مرحله قبلی اضافه کنید و دوباره خوب مخلوط کنید تا تمام مواد به هم بریزند.
سپس بهتر است که ترکیب شده را در یک کاسه بگذارید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر شما کمی سفت شود.
بعد از گذشت زمان لازم، خمیر خود را از یخچال بیرون بیاورید و به قطعات کوچک تقسیم کنید و آن ها را در داخل فریزر برای چند دقیقه قرار دهید.
حالا می توانید شکل دهی به مواد خود را آغاز کنید و آن ها را برای پخت در فر قرار دهید تا شیرینی نخودچی خانگی شما آماده شود.
خرد کردن نخودچی و تهیه خمیر
خرد کردن نخودچی و تهیه خمیر در آشپزی، از عملیات پایه ای به شمار می رود. در این روش، نخودچی از شکل خام خود، به وضعیتی رسیده که جهت تهیه انواع غذاهایی مانند حلیم، فلافل، کتلت و ... مناسب باشد. برای خرد کردن نخودچی به روش های مختلفی از جمله استفاده از چنگال و آسیاب پودر کن استفاده می شود.
در مرحله بعد، با استفاده از نخودچی خرد شده، خمیر آماده می شود. در این روش، نخودچی خرد شده با همراه نمک و ادویه جات دیگر به یکدیگر افزوده شده و سپس با استفاده از آب سرد، خمیری سفت و بافت مناسب تهیه می شود.
در ادامه با توجه به نوع غذایی که دوست دارید تهیه کنید، می توانید این خمیر فرآوری شده را به شکل دلخواه خود بسازید. اگر برای تهیه فلافل مایل هستید، می توانید خمیر را به شکل رویال های کوچک دربیاورید و در روغن سرخ کنید تا فلافل های خوشمزه و عالی تهیه کنید.
انواع مختلفی از غذاهایی با استفاده از خمیر نخودچی می توان تهیه کرد. برای مثال، استفاده از آن برای تهیه کتلت، پای، برگر و غیره می تواند گزینه های خوبی باشند. به علاوه، این خمیر می تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای نان نانوایی باشد و برای ماهیچه ها و گرده کاران مناسب باشد.
روش آماده کردن روغن برای سرخ کردن شیرینی نخودچی
برای آماده کردن روغن مناسب برای سرخ کردن شیرینی نخودچی، باید از روغنهایی استفاده کرد که دارای نقطه دود بالا باشند تا نیازی به گرم کردن دوباره آنها در هنگام سرخ کردن نباشد. روغنهایی مانند روغن زیتون، روغن آفتابگردان و روغن جوانه گندم میتوانند گزینههای خوبی برای سرخ کردن شیرینی نخودچی باشند.
راهکار دیگر این است که حرارت روغن به حد مطلوب برسد قبل از اینکه شیرینی نخودچی را در آن قرار دهید. برای این کار عمیق کردن تست روغن با استفاده از قلم حرارتی یا پیچ کنترل حرارتی میتواند مفید باشد. باید به دقت نظارهگر رویه روغن باشید تا هنگامی که دیدید روغن آماده است، شما بتوانید شیرینی نخودچی را به آن اضافه کنید.
استفاده از حرارت مناسب نیز در سرخ کردن شیرینی نخودچی حائز اهمیت است. برای داشتن حرارت کافی، میتوان به جای سرخ کردن شیرینی نخودچی در دمای پایین، آنها را در دمای جوشآور به مدت کوتاهتری سرخ کرد. به این ترتیب، با توجه به غلظت شیرینی نخودچی، حداکثر ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه زمان سرخ کردن کافی خواهد بود.
همچنین در حین سرخ کردن شیرینی نخودچی باید نظارهگر رویه روغن و در صورت لزوم، روغن را تغییر دهید تا شیرینی نخودچی شما به درستی سرخ شود. بعد از سرخ شدن، شیرینی نخودچی را با استفاده از دستمال یا کاغذ آشپزخانه، بر روی صفحه خنک کننده قرار دهید تا روغن زاید آن از بین برود و شیرینی بدون چربی و پخته شده در اختیار شما قرار گیرد.
نحوه فرم دادن شیرینی نخودچی
شیرینی نخودچی یکی از شیرینیهای سنتی ایران است که در مناطق مختلف این کشور تهیه و مصرف میشود. این شیرینی به دلیل طعم خوشایند و قیمت مناسب در میان مردم محبوب است. مواد اصلی شیرینی نخودچی شامل نخود، شکر، کره، آرد، زعفران و روغن میباشد. در زیر نحوه تهیه این شیرینی به صورت مرحله به مرحله توضیح داده شده است.
1. پاک کردن و خیس کردن نخود: در ابتدا، نخود را به مدت 12 تا 24 ساعت در آب قرار داده تا خیس شود. بعد از آن روی نخودها فشار میآورند تا پوست دور ریخته شود و سپس دوباره با آب شسته میشود.
2. پخت نخود: پس از خیس کردن، نخود را در ظرفی قرار داده و با یک لیوان آب اضافه شده به آن، بر روی شعله ملایم قرار میدهند تا نرم شود. بعد از آن به صورت دستی یا با استفاده از یک مخلوط کن، نخود را پوره میکنند.
3. تهیه شربت: شکر را در ظرفی قرار داده و به همراه 1 و نیم لیوان آب، بر روی شعله ملایم میگذارند تا شکر کاملا حل شود. سپس آبلیمو را به آن اضافه کرده و بر روی حرارت پایین ظرف را به مدت 15 دقیقه میگذارند تا شربت به صورتی شفاف شود.
4. تهیه خمیر: آرد را با کمی زعفران مخلوط کرده و در ظرف مربوطه قرار داده و کره را به آن اضافه میکنند. پس از مخلوط شدن تمامی مواد، نخود پوره شده را بکار میبرند و تا جایی که بتوانند آن را با دستهای خود مورد پرس قرار میدهند.
5. پخت شیرینی: بعد از پرس کردن خمیر، آن را به قطعات کوچک تقسیم کرده و در تابهای روغن آسیابی شده قرار میدهند. پس از پخت شیرینی به صورت داغ میتواند مخلوطی از تخم مرغ و شکر را روی آن بریزید و سرو کنید.
به این ترتیب شیرینی نخودچی آماده سرو شدن است. با توجه به این که ترکیبات و میزان آنها در هر منطقه ممکن است تفاوت داشته باشد، نحوه تهیه این شیرینی نیز متفاوت است. اما استفاده از نخود شامل موم، گلاب و عسل در تهیه شیرینی نخودچی برای بدن سالم و خوش طعم بودن آن پیشنهاد میشود.
سرخ کردن شیرینی نخودچی به روش صحیح
سرخ کردن شیرینی نخودچی، یک از روش های پخت این تنقلات پرطرفدار است، که باعث ایجاد طعمی فوق العاده شیرین و خوشمزه در آن می شود. اما برای رسیدن به این نتیجه، نیاز است تا بر روی فرآیند سرخ کردن آن دقت کنیم.
اولین گام برای سرخ کردن شیرینی نخودچی، انتخاب روغن مناسب است. روغن نباید زیاد باشد، چون این باعث شده که مصرف بیش از حد کالری شود. بهتر است روغن دانه هایی مانند کلزا، آفتابگردان یا ذرت را برای سرخ کردن این تنقلات انتخاب کنید.
در مرحله بعدی، نخودچی های خشک شده را باید در آب بخیسانید و سپس به صفحه بپردازید تا آب آن ها کاملا تخلیه شود. سپس نخودچی ها را با روغن نواری کرده و در تابه ای به صورت یکنواخت سرخ کنید. پیش از سرخ کردن نیز، باید مطمئن شوید که روغن داغ شده و آماده است.
در پایان، برای افزایش طعم شیرینی نخودچی، می توانید به آنان یک کمی چشمه عسل و کمی نمک اضافه کنید. بعد از سرخ کردن، نخودچی ها را با یک کاغذ آشپزخانه پاک کرده و به عنوان یک تنقلات خوشمزه، به دوستان یا خانواده ارائه دهید.
طرز تهیه شیرینی نخودچی با حضور فر
شیرینی نخودچی یکی از شیرینیهای محبوب ایرانی است که با استفاده از نخود آماده میشود. برای تهیه این شیرینی، ابتدا باید نخود را برای چندین ساعت خیس کرده و سپس آن را در قالب یک پوره ریز کنید. سپس آرد، شکر، کره، و تخم مرغ را به پوره نخود اضافه کرده و آن را به خوبی مخلوط کنید.
سپس باید فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد آماده کنید. با استفاده از قاشق، مقداری از خلیط پوره نخود را در قالب های شیرینی ریخته و در فر قرار دهید. پس از حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه، شیرینیها نرم و طلایی رنگ خواهند شد. سپس شما می توانید آنها را از فر خارج کرده و به صورت دسته به دسته سرو کنید.
در آخر نیز، شیرینیهای نخودچی را با قطعاتی از پسته، بادام، یا فندق تزئین کنید تا به تزئینی جذابی برای میهمانان تبدیل شوند. با دیدن نتیجه این غذای خوشمزه، مطمئناً شما هم ذوق خواهید کرد و این شیرینی معتاد کننده را به زودی دوست خواهید داشت.