آموزش تهیه شیرینی برنجی ساده خانگی
شیرینی برنجی یکی از شیرینی های محبوب مردم ایران است که در بسیاری از جشنها و مراسمهای خانوادگی به عنوان دسر سرو میشود. این شیرینی به دلیل طعم عالی و پخت سریع، انتخاب بسیاری از خانوادههای ایرانی برای تهیه در خانه شان شده است.
برای تهیه شیرینی برنجی، ابتدا باید برنج را برای مدتی در آب خیس کنید تا رطوبت کافی بهدست آورد. سپس آن را با کمی آب در دیگ بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا برنج پخته شود. پس از پخته شدن برنج، باید آن را از دیگ بردارید و به آن شکر، روغن و نمک اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
سپس با استفاده از دستگاه دانهریز، شیرینی را به شکل دلخواه خودتان شکل دهید. سپس با برش کردن همان شیرینیها، آنها را در یک قابلمه با روغن گرم سرخ کنید. بعد از سرخ شدن، شیرینیها را بر روی کاغذ آشامیدنی بگذارید تا روغن زیاد آن خشک شود.
با این روش ساده، شیرینی برنجی آماده سرو شدن است. میتوانید این شیرینی را همراه با چای خودتان سرو کنید و لذت ببرید. البته پیشنهاد میشود برای سرو شیرینی برنجی، مقداری هل و زعفران روی آن بریزید تا طعم و بوی خوبی به آن بدهید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی
تهیه شیرینی برنجی یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین شیرینیهای ایرانی است که در بسیاری از جشنها و مراسم خانوادگی سرو میشود. این شیرینی با استفاده از موادی همچون برنج، شیر، شکر، روغن، تخم مرغ، روغن مایع، رنگ زعفران و عمده یا زعفران تهیه میشود.
برای تهیه شیرینی برنجی ابتدا برنج خود را بریزید و به مدت یک ساعت در آب خیس کنید تا آن را نرم کنید. سپس آن را بر روی حرارت بریزید تا آبش خشک شود و برنجی به آرامی سرخ شده و داغ شود.
در ادامه، شما باید شکر، شیر، تخم مرغ و روغن را در یک ماهیتابه مخلوط کنید و به آرامی روی حرارت بگذارید تا مواد داخل آن نرم شوند و یک مایع سفت پایه تشکیل شود. بعد از آن به مخلوط برنج، زعفران و روغن مایع بیافزایید و همه آن را با هم مخلوط کنید.
سپس فرمی که میخواهید در آن شیرینی برنجی خود را پخته شود را روغن کنید و مخلوط برنجی را داخل آن بریزید و همه آرام پخته شود تا با شیرینی لذتی خوشمزه مشابه با اصلی داشته باشید. در نهایت، پخته شده لذت بخش شیرینی برنجی را به صورت خنک و در اتاق خنک سرو کنید و لذت ببرید.
نکات مهم در تهیه شیرینی برنجی
شیرینی برنجی از جمله شیرینیهایی است که در ایران بسیار محبوب است و در مناسبتها و جشنها سرو میشود. تهیه این شیرینی نیازمند موادی مانند برنج، شیر، شکر، روغن و زعفران است. در این مقاله، به برخی نکات مهم در تهیه شیرینی برنجی میپردازیم.
اولین نکته در تهیه شیرینی برنجی انتخاب نوع برنج است. برنج سفید و برنج بسمتی برای این کار مناسب هستند. برای اینکه برنج شیرینی زمان بیشتری نگه داری شود، بهتر است قبل از استفاده آن را برای ۸ ساعت در آب خیساند.
بعد از سپری شدن مراحل مربوط به پخت برنج، باید به مرحله شیرین کردن برنج بپردازیم. در این مرحله شکر، شیر و زعفران به برنج اضافه میشود. باید توجه داشت که شکر به تدریج و با توجه به سلیقهی شما به برنج اضافه شود.
نکته بعدی به حرارت طهی است. برای تهیه شیرینی برنجی بهتر است از حرارت ملاطفتی استفاده کرده و شعلهی آتش را خیلی بزرگ نکرده و در ابتدای طبخ شعلهی آتش را کم کنید. همچنین در صورت ایجاد لایهی پوستی در سطح برنج باید برای تهیه بهتر این شیرینی، آن را با کمی ماست رقیق کنید.
در انتها، معطر کردن شیرینی با زعفران از اصول مهم در تهیه شیرینی برنجی است. نیازی به استفاده از زیادی زعفران نیست و کمی زعفران را با کمی آب جوش ترش کنید و بر روی شیرینی برنجی بریزید. به این ترتیب شیرینی برنجی شما معطر و خوشرنگ خواهد شد.
مراحل تهیه شیرینی برنجی خانگی
برای تهیه شیرینی برنجی خانگی، ابتدا باید برنج را برای حدود یک ساعت در آب خیسانده و سپس به آن شکر، زردچوبه و هل اضافه کرده و آن را در حرارت کم مخلوط کرده تا شیرین شود.
بعد از آن، برگه های نان بخور را در آب سرد خیسانده و سپس آن ها را به صورت طولی بریده و پس از خشک شدن، نیمی از آن ها را درون قابلمه پهن و کم عمق به همراه چند قاشق از خلال گردو و شیره انگور اضافه کنید. سپس برش های ژله ای از شیرینی برنجی را بر روی برگ نان بخور قرار دهید و سپس روی طبقه ذخیره شده برگ نان بخور نیز بچینید.
باید به یاد داشت که در هنگام نهادن برگ نان بخور باید آن ها را بر روی یکدیگر تراکم داد تا در هنگام پخت، شیرینی ها با هم تلف نشوند.
سپس، قابلمه را بر روی حرارت کم قرار داده و پس از پوشاندن آن با درشترین قابلمه، شیرینی ها را درون آن قرار دهید. حدود یک ساعت بعد، شیرینی ها آماده هستند. پس از یخ در آوردن، آن ها را در ظرفی قرار داده و پودر شیرین که توسط قره قوروت یا تخم مرغ سفید خرد شده ساخته شده است، روی شیرینی ها ریخته شود. این شیرینی ها آماده سرو شدن هستند و بهتر است با چای گیلانی میل شوند.
نکات مهم در نگهداری و ارائه شیرینی برنجی
شیرینی برنجی یکی از شیرینیهای سنتی ایرانی است که به عنوان مواد اصلی آن، برنج، قند و آب استفاده میشود و در انواع مختلف و تنوع رنگ و طعم، در سراسر ایران پخته و مصرف میشود. اما برای نگهداری و ارائه این شیرینی، نکات مهمی که باید رعایت شود وجود دارد.
نکته اول در نگهداری شیرینی برنجی این است که برای افزایش ماندگاری آن، بهتر است در یخچال نگهداری شود. بهتر است قبل از جمع کردن شیرینی در قابلمه، آن را به دمای محیط برسانید و به صورت پایینی، در قسمت زیرین یخچال قرار دهید تا نوشیدنی شیرینی شما آسیبی نبیند.
نکته دوم، بهترین روش ارائه شیرینی برنجی، استفاده از بشقابهای خاص برای این منظور است. بشقابهای طرحدار و زیبا، چشم شما و مهمانان شما را به شیرینی برنجی کشانده و از شما خواسته میشود که در انتخاب و خرید بشقابهای خاصی به این منظور، دقت کافی را داشته باشید.
نکته سوم، رعایت دمای مناسب برای ارائه شیرینی برنجی است. بهتر است قبل از ارائه، شیرینی را به طور موقت از اجاق گاز یا میکروویو بیرون بیاورید و بعد از این که آن داغ شد، روی بشقاب قرار دهید و به همراه نوشیدنی سرو کنید.
در اینجا باید توجه داشت که بسته به نوع شیرینی برنجی، شما باید سرو کنید. برای مثال، برای شیرینی برنجی با قشمش، شکلات برنجی و کنجد، بهتر است که با یک فنجان چای گرم همراه باشد. اما برای شیرینی برنجی با نارنج، عسل و پسته، یک نوشابه سرد مناسب خواهد بود. این موارد را میتوانید با یافتن تصاویر و مقالات مورد علاقه خود به سادگی پیدا کنید.
طرز تزیین و سرو شیرینی برنجی ساده
سرو شیرینی برنجی ساده با تزیینات جذاب و زیبا میتواند به هنگام مهمانیها و جشنها، یک انتخاب خوب باشد. در این روش ساده، ابتدا باید شیرینی برنجی را بپزید. برای این کار، بهتر است از شیرینی برنجی خشک استفاده کنید و آن را با کمی شکر و آب به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید.
بعد از این که شیرینی برنجی آماده شد، میتوانید بهترین روشهای تزئین آن را برای سرو به همراه داشته باشید. یکی از روشهای تزیین، استفاده از لایههای سفید و زرد از شیرینی برنجی است. برای این کار، لایه های برنجی را به طور مرتب، با لایههای شیرینی برنجی دیگر به همراه قرار دهید و از روی آن قطرات اسفندی مانند روی شیرینی برنجی بپاشید.
رنگ طلایی همچنین جزو انتخابات معمول برای تزئین شیرینی برنجی است. در این روش، میتوانید با اضافه کردن عصاره زرشک به شیرینی برنجی، رنگ طلایی زیبا برای آن بدست آورید. بعد از این کار، از نوارهای رنگین کمانی و نامهربانی برای پوشاندن لبهها و قسمت بیرونی شیرینی برنجی استفاده کنید.
در آخر، میتوانید با اضافه کردن تاج گل به سرو دسر شیرینی برنجی، آن را بسیار زیبا تر کنید. با استفاده از گلهای ترشی و شکلاتهای زیبا، میتوانید این دسر را به یک شاهکار تغییر دهید. یک دیگر از روشهای تزئین شیرینی برنجی استفاده از موز، توت، پسته و سایر میوهها است. میتوانید با قطعات میوه در قسمت بالای شیرینی برنجی و سایر قسمتهای آن، این دسر جذاب و خوشمزه را تزئین کنید.