طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نی نی سایت
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای پرمصرف و محبوب در جشنها و مراسمات مختلف ایران است. در این غذا، برنج با طعم خوشایند و نرم در کنار مرغ پخته شده و زرشک سرخ شده قرار میگیرد. این غذا با حضور زرشک در ترکیب، طعم متفاوت و شادابی به شکل ظاهری زیبایی به خود میگیرد.
برای تهیه زرشک پلو با مرغ، نیاز دارید که برنج را به صورت معمولی سفید بپزید و با روغن و پیاز تفت داده شده مخلوط کنید. سپس نیمی از برنج در کف تابه ریخته میشود. سپس، مرغ پخته شده و برای دومین لایه برنج بر روی برنج قرار داده میشود. در نهایت، زرشک سرخ شده با روغن کنار آن قرار میگیرد و غذا آماده سرو میشود.
لذت بردن از زرشک پلو با مرغ با همراهی چند عدد لیمو ترش و خیار شور بسیار شاداب کننده و خوشمزه خواهد بود. همچنین، برای افزایش طعم غذا، میتوانید پیاز را در روغن برس داده و به آن اضافه کنید. این غذا در برخی از مناطق ایران با سکنجبین (مرکباتی مانند نارنگی) نیز تزیین میشود که باعث شادابی و رنگارنگی غذا میشود.
نحوه پخت زرشک پلو با مرغ
پخت زرشک پلو با مرغ یکی ازغذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که توسط خانواده های ایرانی بیشتر در جشن ها و مهمانی ها سرو می شود. این غذا یک ترکیب ناب از برنج، مرغ، زعفران، زرشک و منابع غذایی دیگر است. در این مطلب قصد داریم نحوه آماده سازی این غذا را به شما آموزش دهیم.
مرغی که برای پخت زرشک پلو استفاده می شود باید تمیز شده و تکه تکه شده باشد. بعد از این که مرغ تکه تکه شد، آن را با سبزیجات، پیاز، نمک، فلفل سیاه و زعفران در کمی روغن سرخ کنید تا مرغ نرم شود و رنگ خوبی به آن بگیرد.
سپس برنج را با آبی که نصفی ظرف را پوشانده است، بندرت عمیق بگذارید و سپس شعله را زیر ظرف برنج روشن کنید تا آب جوشید. در هنگامی که آب جوشید، آب ها را روی مرغ بریزید و در پایین تابه ریخته شود. سپس با حرکت دادن قابلمه، آب ها را به خوبی با هم مخلوط کنید.
سپس زرشک را با کمی روغن و شکر پخته و به عنوان تزئین بر روی برنج قرار دهید. سپس با استفاده از یک قاشق چوبی، برنج را آماده کنید و در ظرف مناسب تقدیم کنید. اما قبل از سرو این غذا می توانید فلفل داغ یا مرغابی را برای تزئین اضافه کنید.
در نتیجه، زرشک پلو با مرغ یکی ازغذاهای پرطرفدار و خوشمزه در صنعت غذا سازی ایرانی است که همچنین با داشتن مزه های بی نظیر و رنگ برجسته، قابلیت تهیه در منزل را دارد. برای پخت این غذا نیاز به ابزار و تجهیزات پیچیده نیست و با اجرای مراحل ساده آماده سازی، می توانید در منزل به راحتی آن را تهیه کنید.
آمادهسازی مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و محبوبی است که در سراسر ایران سرو میشود. برای آمادهسازی این غذا ابتدا باید مرغ را برش داده و در ماهیتابهای با روغن سرخ کنید تا سفت و کبابی شود. در پایان روی مرغ پودر زرشک ریخته و هم بریزید تا مزه و طعم پلو بهتر بشود.
بعد از آمادهسازی مرغ، باید برنج را خیسانده و با آبکشی و خنک کردن آن را آماده کنید. پس از آماده شدن برنج، در یک کاسه کمی زرشک را خشک میکنید و به برنج اضافه میکنید. سپس با لیوانی آب داغ، نمک، فلفل سیاه، زعفران و کشمش را همرای برنج میریزید و برای گرفتن دمای مناسب روی حرارت خیلی کم قرار میدهید.
در مرحله بعد، باید تابه را گرم کرده و برای آمادهسازی خورشید زرشک پلو، مقداری روغن ریخته و پیاز را داغ کرده و مرغ را به آن اضافه کنید. سپس زرشک را همراه با چند قاشق شیرینی قند به پیاز اضافه کرده و همه را با هم ترکیب میکنید. در پایان باید برنج را به تابه اضافه کرده و با مرغ و زرشک روی آن میریزید.
در نهایت پیشنهاد میشود زرشک پلو با مرغ را با کشمش، نخود فرنگی و ترشی جاتسرو کنید. همچنین میتوانید دستور تهیه این غذا را با استفاده از روش های مختلف، به صورت شیک و خوشمزه هم پخت کنید.
راهنمایی برای انتخاب بهترین زرشک برای پلو با مرغ
زرشک یکی از اصلیترین مواد اولیه در پلو با مرغ است و به عنوان یکی از مهم ترین رنگدهندهها در پلو شهرت دارد. انواع مختلفی از زرشک در بازار یافت میشود اما برای اینکه بهترین نوع زرشک را انتخاب کنید، باید ملاحظاتی را در نظر بگیرید.
یکی از مهم ترین فاکتورهایی که باید در انتخاب زرشک دخیل باشد، اندازه و ترکیب رنگ آن است. زرشک کوچک و تند بهترین نوع برای پلو محسوب میشود. نوع رنگ زرشک نیز باید در نظر گرفته شود. باید به زرشکی که رنگ قرمز و خوشبوی قوی دارد توجه کرد. اینگونه زرشکها در پخت پلو تقریباً یکنواخت و قشنگ رنگ میشوند.
علاوه بر این، باید مورد دیگری در نظر داشته باشید که زرشک های جامد یا خشک استفاده شود یا زرشکی که به صورت هلالی است. زرشک های جامد به عنوان تزیین برای پلو استفاده می شوند زیرا بعد از پخت روی پلو به خوبی مشخص میشوند. همچنین زرشک های هلالی به خوبی برای پلو استفاده می شوند، زیرا قبل از پخت باید با آب شسته شد و بعد از پخت به صورت هلالی و سفت و لذیذ خواهد بود.
چیز دیگری که باید در نظر داشته باشید بوی زرشک است. زرشک نیاز به شستشو دارد و باید با آب داغ شسته شود. انتخاب زرشک با بوی خوش و دارای طعم شیرین بهتر است.
بنابراین، در نهایت برای انتخاب بهترین زرشک برای پلو با مرغ، باید به اندازه و رنگ آن، نوع زرشک، بوی آن و احساس شما نسبت به آن توجه کنید. با توجه به این ملاحظات، قطعاً بهترین زرشک برای پلو شما را خواهید یافت.
مراحل سرخ کردن مرغ برای زرشک پلو
معمولا، سرخ کردن مرغ برای زرشک پلو از مرغ های چرخ کرده استفاده میشود. در این روش، مرغ به قطعات کوچک تقسیم شده و تابهای روی حرارت قرار داده میشود. در ادامه، مراحل سرخ کردن مرغ برای زرشک پلو به طور کامل توضیح داده خواهد شد.
مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کرده و در قابلمهای با روغن گرم کرده قرار دهید. سپس مرغ را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بر روی حرارت بالا سرخ کنید تا رنگ طلایی بگیرد. در طی این مرحله، باید مدام مرغ را هم بزنید تا برای همهی قطعات رنگ طلایی به دست یابد.
بعد از سرخ شدن مرغ، آن را به یک ظرف بزرگ انتقال دهید. سپس به ظرف اضافه کنید یک پیمانه آب و یک قاشق غذاخوری ادویه کاری و مخلوط کنید تا همهی قطعات مرغ به خوبی با آن پوشانده شوند.
حالا تابه را بر روی حرارت اصلی باقیمانده به دمای متوسط تنظیم کنید. پس از آن، یک قاشق غذاخوری روغن را به تابه اضافه کنید. بگذارید روغن گرم شود و سپس مقداری پیاز ریزخرد شده را به آن اضافه کنید. پیاز را سرخ کنید تا به رنگ قهوهای در بیاید، سپس یک قاشق غذاخوری زرشک تازه یا از زرشک خشک شده را به آن اضافه کنید.
پس از چند دقیقه، میتوانید مرغ سرخ شده را به تابه بیفزایید و با استفاده از یک قاشق غذاخوری، آن را دور تابه مخلوط کنید. سپس یک لیوان آب را به تابه اضافه کنید و به آرامی برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا زرشک شده و دماپایینی کامل شود. حالا زرشک پلو با مرغ سرخ شده شما آماده سرو کردن است.
طرز تهیه سس مرغ برای زرشک پلو
سس مرغ یکی از سس هایی است که در بسیاری از غذاها استفاده می شود، اما در ترکیب با زرشک پلو می تواند طعم جذاب و خوشمزه ایجاد کند. تهیه این سس بسیار آسان است و مواد اولیه آن نیز بسیار ساده است.
برای تهیه سس مرغ برای زرشک پلو شما به موارد زیر نیاز دارید:
- نصف کیلو گوشت مرغ
- دو قاشق غذاخوری کره
- یک پیاز متوسط
- نیم فنجان آب
- دو قاشق غذاخوری سس شیرین
- نصف قاشق چایخوری زعفران
- نمک و فلفل به میزان لازم
ابتدا گوشت مرغ را خرد کرده و در تابه با کره سرخ کنید. سپس پیاز را ریز خرد کرده و به تابه اضافه کنید تا کمی سرخ شود. بعد از آن آب را به آن اضافه کنید و چند دقیقه بپزید. سپس سس شیرین و زعفران را به مواد درون تابه اضافه کرده و با فلفل و نمک به طعم دلخواهتان تنظیم کنید.
سس مرغ حاصله را می توانید به زرشک پلو اضافه کنید و در پایان با کمی غلات تزئین کنید. این سس به زرشک پلو شما عطر و طعمی شیرین و خوشمزه می بخشد که همگی را شگفت زده خواهد کرد.