طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با مرغ
لوبیا چیتی با مرغ یکی از غذاهای سنتی و محبوب جنوب ایران است. برای تهیه این خوراک، ابتدا لوبیا چیتی را در آب بجوشانید تا نرم شود. پس از آن، در یک قابلمه، پیاز را به همراه روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس مرغ را به قطعات کوچک تکه تکه کرده و به پیاز اضافه کنید و به مدت چند دقیقه دیگر تفت دهید تا مرغ کاملاً سرخ شود.
بعد از آن، روی مرغ، گوجه فرنگی تکه تکه شده، رنگ دلخواه و ادویههای مورد علاقه خود را اضافه کنید و همه چیز را باهم ترکیب کنید. سپس لوبیا چیتی را هم به قابلمه اضافه کنید و با مرغ و سایر مواد مخلوط کنید.
حالا بهتر است که یک کیسه کوچک تهیه کرده و داخل آن ادویههای دلخواه خود را قرار دهید. سپس کیسه را به مواد خوراک اضافه کنید تا ادویهها به خوراک بیشتر جذب شوند. سپس قابلمه را بر روی شعلهی ملایم قرار دهید تا غذا بجوشد و بعد از آن به مدت 10 تا 15 دقیقه بر روی حرارت کم تهیه شود تا طعم و مزه خوراک لوبیا چیتی با مرغ به خوبی بیان شود.
در پایان، خوراک لوبیا چیتی با مرغ را به صحنه سرو کنید و با نان تازه یا برنج داغ سرو کنید. بهتر است از این غذا در فصل های سرد سال استفاده کنید زیرا این خوراک باعث گرم شدن و شادابی بدن میشود.
خواص و مزایای مصرف لوبیا چیتی
لوبیا چیتی یک نوع لگومینوز جنوبی است که دارای مزایای بسیاری برای سلامتی ماست. این محصول غنی از پروتئین، فیبر، اسیدهای آمینه و ویتامینهای گروه B و E میباشد. همچنین حاوی مواد معدنی مهمی مانند آهن، منیزیم و فسفر است.
یکی از این مزایا، کمک به کنترل قند خون است. پروتئین و فیبر بالای لوبیا چیتی باعث شکستن آهسته کربوهیدراتها در بدن میشود و قند خون را پایین میآورد. این خواص لوبیا چیتی در بهبود دیابت نوع ۲ کمک میکند.
لوبیا چیتی همچنین مفید در کنترل و کاهش وزن است. به علت مقدار بالای فیبر که در آن وجود دارد، سرعت هضم را کاهش میدهد و برای ما به مدت طولانی احساس سیری را به ارمغان میآورد.
علاوه بر این، لوبیا چیتی در کاهش خطر بیماریهایی نظیر سرطان، بیماریهای قلبی، فشار خون، ریزش مو و افزایش سطح انرژی کمک کننده است.
در نتیجه، با توجه به این همه مزایا، مصرف لوبیا چیتی به عنوان یک غذای کامل، سالم و مناسب برای استفاده در دستور پخت های مختلف و به عنوان یک تنقلات سالم و خوشمزه ضروری است.
مرحلههای پخت لوبیا چیتی
لوبیا چیتی یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی محسوب میشود که با استفاده از لوبیا سفید درست میشود. این غذا از دو بخش اصلی تشکیل شده است، لوبیا چیتی قرمز که به عنوان اصلیترین قسمت این غذا محسوب میشود و خورش برنج که با لوبیا چیتی همراه میشود.
اولین مرحله در پخت لوبیا چیتی، خیساندن لوبیا است. برای این کار، لوبیا را برای چند ساعت در آب خیسانده و در صورت امکان، زمان بیشتری را به آن اختصاص دهید. اگر زمان کمی دارید، میتوانید از روش سریع تری مانند استفاده از دستگاه فشار بخار استفاده کنید.
پس از خیساندن، باید لوبیا را در دیگ در مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم پخت کنید تا کاملا نرم شود. بعد از پخت لوبیا، فرآیند مهم دیگر، تهیه ترکیبی از پیاز و روغن است. برای این کار، پیاز را با کمی روغن تفت داده و پس از داغ شدن، به لوبیا اضافه کنید. سپس ادویههای مورد نیاز مانند زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین را به لوبیا افزوده و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بگذارید تا تمامی مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
سرانجام، برای تهیه خورش برنج، باید برنج را با حرارت ملایم و در دیگی جداگانه پخت کنید. بعد از پخت برنج، در وسط آن یک حفره را برای قرار دادن مخلوط لوبیا و پیاز بسط دهید و اجازه دهید تا لوبیا و پیاز با برنج مخلوط شوند. در نهایت، با تزئین با سبزیجات تازه میتوانید لوبیا چیتی خود را آماده سرو کنید.
مرحلههای پخت مرغ برای خوراک
پخت مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب در سراسر جهان است که با رعایت چند مرحله میتوان آن را به شکلی خوشمزه و کاملاً آماده و پخته سرو کرد. در ادامه به توضیح مراحل پخت مرغ برای خوراک میپردازیم.
۱. پیش تهیه مرغ: قبل از شروع به پخت مرغ باید آن را بشویید، به خوبی خشک کنید و برشهای لازم را بر روی آن قرار دهید. همچنین میتوانید آن را با ادویههای مورد علاقه خودتان تغییر دهید و برای مدتی در یخچال قرار دهید تا ادویهها به داخل مرغ نفوذ کنند.
۲. پخت مرغ در فر: برای پخت مرغ در فر، میتوانید آن را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای حدود ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه درون فر قرار دهید. قبل از این کار باید اطمینان حاصل کنید که مرغ به خوبی پخته شده است و داخل آن ادویهها به خوبی جذب شده باشند.
۳. پخت مرغ در قابلمه: برای پخت مرغ در قابلمه، باید مرغ را در حالت پوستی به همراه چند عدد سیبزمینی، پیاز و ادویههای مورد علاقه خود قرار دهید و به مدت حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه در قابلمه باشد.
۴. پخت مرغ در تابه: پخت مرغ در تابه نیز یک روش خوب است ولی باید به دقت مراحل لازم را رعایت کنید. برای این کار باید مرغ را با روغن و ادویههای مورد علاقه خود پخته و به همراه سالاد یا نان سرو کنید.
در نهایت باید گفت که پخت مرغ بستگی به سلیقه شما دارد و به روشی که بهترین نتیجه را برای شما داشته است عمل کنید. با این روشها میتوانید مرغ را با طعم و مزهای شفاف و لذیذ برای خانواده و مهمانانتان آماده کنید.
طرز تهیه سس خوراک لوبیا چیتی
سس خوراک لوبیا چیتی یکی از خوشمزهترین سسهایی است که میتوان برای تنوع در فضای داخلی، مهمانی یا جشن سرو کرد. این سس، با ظاهری رنگی و خوشمزه و با مزهای ملایم و چرب، به عنوان افزونه و پشتیبان سایر غذاها و منوهای شما عمل میکند.
تهیه این سس بسیار ساده و آسان است. برای آماده کردن آن، مراحل زیر را دنبال کنید:
-نیاز به یک پیاز درشت، سیر تازه و یک قاشق اندازه گیری روغن دارید. پیاز را خردکرده و در تابهای که روغن داخلش ریختهاید، تفت دهید تا طلایی شود. سیر را هم خرد کنید و داخل تابه بر روی حرارت بگذارید تا بوی خوبی بدهند.
-در ادامه، لوبیای چیتی خورد شده و یک کیسه تنتنی را هم اضافه کنید. بهتر است از قبل لوبیای چیتی را بلانچ کرده و آماده کنید تا بهتر و خوشمزهتر باشد. سپس آن را با یک لیوان آب برکنار کرده و در تابه بریزید.
-حال به بخش سس میرسیم. نیاز به دو قاشق سوپ خوری کمی پودر پاپریکا، نمک و فلفل مرسوم، یک قاشق سوپ خوری سرکه و یک قاشق سوپ خوری شیر خامه دارید. تمام این مواد را خوب با هم مخلوط کرده و به لوبیای خورد شده زده و هم بریزید.
-سرانجام، همه مواد را به صورت مرکب خوب با هم مخلوط کرده و به مدت چند دقیقه بر روی حرارت نسبتاً پایینی قرار دهید. سس شما آماده خوردن است.
در نهایت میتوانید سس خوراک لوبیا چیتی خود را همراه با گوشتهای سرخ شده، مرغ یا کباب سرو کنید. همچنین میتوانید آن را با سبزیجات مختلف و روبیهای مناسب دیگر تزیین کنید. در هرصورت، این سس به تنهایی همیشه یکی از محبوبترین و خوشمزهترین سسهایی است که میتوان در لیست غذاهای خود داشت.
مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا چیتی با مرغ
برای تهیه خوراک لوبیا چیتی با مرغ، مواد لازم عبارتند از: لوبیا چیتی ۲ پیمانه، مرغ یک عدد، پیاز یک عدد متوسط، گوجه فرنگی دو عدد، زعفران یک گرم، روغن یک پیمانه، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم.
ابتدا باید لوبیا چیتی را در آب نمک بجوشانید تا نرم شود. سپس پیاز را خرد کرده و در یک قابلمه با روغن تفت میدهیم تا طلایی شود. سپس مرغ را کوچکتر خرد کرده و به پیاز اضافه میکنیم تا رنگی طلایی به خود بگیرد.
گوجه فرنگی نیز را خرد کرده و به خلیط پیاز و مرغ اضافه کرده و برای تفت دادن روی حرارت ملایم قرار دهید تا رنگ بگیرد. در این مرحله زعفران و نمک و فلفل سیاه را به خلیط اضافه کنید.
پس از آن لوبیا را به خلیط اضافه کنید و با توجه به سلیقه خود میتوانید آب داغ به آن اضافه کنید یا بدون آب تهیه کنید. حالا خوراک لوبیا چیتی با مرغ آماده است و میتوانید آن را با نان تازه سرو کنید. این خوراک، یکی از پرآمارترین غذاهای خانوادگی است که با سلیقهی همه همراه است.