طرز تهیه باقالی پلو با مرغ زعفرانی مجلسی
باقالی پلو با مرغ زعفرانی یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که در مناسبتها و مراسم رسمی میان خانوادهها و دوستان مورد علاقه قرار میگیرد. این غذا با داشتن مزهای ویژه و خوشمزه، همیشه یکی از کاملترین و سنتیترین انتخابهای میزهای مجلسی ما محسوب شده است.
برای تهیه باقالی پلو با مرغ زعفرانی، ابتدا باید مرغ را با چندین مرحله کوتاه زعفرانی کردند. این کار، طعم خوشبختانهای را به مرغ میبخشد و در نتیجه باعث میشود که پلو دارای عطر و طعم منحصر به فردی باشد.سپس باید باقالی را از قبل خنک شده، با مرغ و ادویههای دیگر مخلوط کرد و آن را در قابلمه به مدت حدود 30 تا 40 دقیقه بپزید تا بوی خوشمزه پلو در خانه شما بماند.
در نهایت، باقالی پلو با مرغ زعفرانی همراه با سالاد شیرازی و شیرینیهای محلی بعد از غذا خوردن، برای دوستان و خانواده، یک تجربه بینظیر لذت بخش میشود. در واقع، باقالی پلو با مرغ زعفرانی یکی از کاملترین و خوش طعمترین غذاهای ایرانی است که به همه توصیه میشود که، حتی یکبار در زندگی، آن را تجربه کنند.
طریقه پخت باقالی پلو با مرغ زعفرانی برای مجالس
طرز تهیه باقالی پلو با مرغ زعفرانی یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه در فصل بهار و نوروز میباشد که در مجالس و روزهای خاص سرو میشود. این غذا ترکیبی از برنج، باقالی ، مرغ و زعفران است که درباره طرز تهیه آن به تفصیل بیشتری صحبت خواهیم کرد.
اولین مرحله در تهیه باقالی پلو با مرغ زعفرانی، قرار دادن باقالی در آب نمکی برای حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه است تا نیم سفت شود. بهتر است باقالی را همراه با اندام مرغ در قابلمه بگذارید تا طعم آن روی مرغ نفوذ کند. در صورت استفاده از باقالی کنسروی، این مرحله اجرا نخواهد شد.
سپس برنج را با آب خنک بشویید و در ظرفی قرار دهید. سپس آب را به اندازهی دوبرابر برنج وارد قابلمه کرده و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب جوش بیاید. در این مرحله شور را به ذائقه تان تنظیم کنید.
پس از جوش آمدن آب باید برنج را در آن قرار دهید. هنگامیکه آب برنج به حدی کم شد که تمامی برنج را پوشش دهد، به برنج روغن و مقداری آب ترشی اضافه کنید و آن را به خوبی با برنج مخلوط کنید.
باقالی نیمسفت را از آب در آورده و در یک قابلمه نچسب قرار دهید. سپس مرغ را همراه با آب مرغ تهیه شده، تفت دهید. سبکی و طبع زعفران را به مرغ اضافه کنید و آن را برای حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بپزید تا مرغ کاملاً پخته شود.
در نهایت برنج و باقالی را با هم مخلوط کرده و روی آن مرغ زعفرانی را قرار دهید. آن را روی حرارت کم قرار دهید تا تمامی مواد با هم ترکیب شوند. آمادهی سرو خدمت شماست.
راهنمای تهیه باقالی پلو با مرغ زعفرانی برای افراد شاغل
پاراگراف 1:
در بسیاری از روزهای هفته با صرف وعدههای غذایی سریع و آمادهی خریداری شده، به سر میبریم. اما باقالی پلو با مرغ زعفرانی یک غذای سنتی و خوشمزه است که میتوانید در کنار محبوبهای دیگر خود شامل شود و مزهی تازهی خود را به این غذا ببخشید.
پاراگراف 2:
علاوه بر خوشمزگی، باقالی پلو با مرغ زعفرانی یکی از غذاهایی است که از مواد غذایی سالم و مغذی استفاده میکند. بازالی، گوشت مرغ و برنج، ترکیبی هستند که برای بدن مخاطبیان شاغل مورد نیاز است.
پاراگراف 3:
تهیهی این غذا نیز نسبت به برخی غذاهای دیگر بسیار آسان است. در ابتدا باقالی را با آب جوش و نمک به مدت ۲۰ دقیقه میپزیم و بعد با غلظت دهندهی طعمی را تف کرده و به مدت ۵ دقیقه دیگر میپزیم. سپس مرغ را در سینی فلزی بریزید و زعفران، فلفل، فلفل قرمز، لیمو عمانی، نمک، روغن، پیاز و گردو را به آن اضافه کنید و درون فر تنظیم شده برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه سرخ کنید.
پاراگراف 4:
سپس برنج را نیز میپزیم. برای این کار، برنج را با آب و نمک به صورت معمول میپزیم. باقالی داغ، مرغ سرخ شده و برنج را باهم مخلوط کرده، با یک کمی زعفران داغ پشت غذا را هم زنید. میتوانید این غذا را همراه پیاز ترش یا خورشتهای سبزی خوراکی سرو کنید.
پاراگراف 5:
در نهایت، بهترین سرویس دهی غذا را در فضای استراحت خود ایجاد کنید و لذت بردن از غذایی سالم، خوشمزه و تازه را تجربه کنید. باقالی پلو با مرغ زعفرانی یکی از غذاهایی است که هر روزه میتواند غذای اصلی شما در طول روز باشد و ثباتی در زندگی شما ایجاد کند.
نحوه ساخت باقالی پلو با مرغ زعفرانی برای مهمانی ها
باقالی پلو با مرغ زعفرانی یکی از غذاهای ایرانی محبوب و خوشمزه است که برای مهمانی ها و جشن های مختلف سرو می شود. این غذا به دلیل طعم متنوع و شگفت انگیز اش طرفداران زیادی دارد و در تمام کشور پرطرفدار است.
برای تهیه باقالی پلو با مرغ زعفرانی ابتدا باید باقالی ها را خیس کرده و در آب جوش به مدت حداقل یک ساعت بجوشانید تا کاملا پخته شوند. سپس مرغ را با تندی متوسط داخل قابلمه ای با روغن سرخ کنید تا کمی نمک بگیرد.
در این میان برای ساخت زعفرانی، زعفران را با یک قاشق سوپخوری آب داغ در یک پیاله بریزید و به اندازه دلخواه در یک لیوان آب به مدت چند دقیقه بگذارید تا رنگ آب زرد بشود.
سپس برای ساخت سس، پیاز را خرد کرده و با روغن داغ تفت دهید تا طلایی شود. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و به مدت چند دقیقه با هم تفت دهید. به این مخلوط سس دلخواه خود را اضافه کنید.
حال برای تهیه باقالی پلو، پیاز را با روغن داغ تفت داده و باقالی ها و سس زعفرانی را اضافه کرده و همه را با هم تفت دهید. سپس پلو را به همراه مرغ سرخ کرده و بریده شده در ظرفی بریزید و روی آن زعفرانی تزیینی بپاشید.
باقالی پلو با مرغ زعفرانی آماده سرو شدن است و می توانید آن را با سالاد یا خوراکی های دیگر جانبی کنید. این غذا برای سرو در جشن ها و مهمانی ها بسیار مناسب است که به دلیل طعم و شکل زیبای آن همه را شگفت زده می کند.
راهکارهای درست کردن باقالی پلو با مرغ زعفرانی به صورت خانگی
راهکارهای درست کردن باقالی پلو با مرغ زعفرانی به صورت خانگی، یکی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در هر خانه ایرانی پخته میشود. این غذا با استفاده از باقالی، برنج و مرغ، از جمله غذاهای پرانرژی غذایی است که علاوه بر اینکه خوشمزه و خوشرنگ است، سبب افزایش انرژی بدن میشود.
برای پخت باقالی پلو با مرغ زعفرانی به صورت خانگی، میتوان یک پیشنهاد خوب برای سریعتر و راحتتر پختن این غذا، استفاده از بخارپز است. ابتدا باید باقالی را به صورت دستی جدا کرده و در دستگاه بخارپز به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید. سپس برنج را با آبی که به از قبل تمام روی باقالی روان کردهاید به همراه زعفران رنگین کمان و نمک و فلفل داخل دیگ بریزید و منتظر بمانید تا برنج آماده شود.
در مرحله بعد، مرغ را به شکل ران، سینه یا گوشتهای ریز تکه شده به آب یا نوشابه با طعم مورد نظرتان، زعفران و نمک، فلفل و میخک به مدت 45 دقیقه تا نرم شدن آن پخت دهید. پس از پخت، مرغ را بردارید و با کمک چاقو به کوچکترین تکهها تفت دهید.
در نهایت، باقالی پخته شده را به برنج اضافه کرده و با مرغ تفتداده شده مخلوط کنید تا باقالی پلو با مرغ زعفرانی به پایان برسد. این غذا را میتوان با سس یا گرفتهای از روغن تره عمومی و خلال پسته تزیین کرد و به همراه سالاد سبزیجات سرو کرد.
مواد لازم برای پخت باقالی پلو با مرغ زعفرانی
برای پخت باقالی پلو با مرغ زعفرانی ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. این دستور برای چهار نفر طراحی شده است و برای آن شما به ۲ پیمانه برنج، نیم پیمانه باقالی، ۳ تکه مرغ، مقداری زعفران، نمک، فلفل، دارچین و روغن نیاز دارید.
ابتدا برنج خود را بشویید و در آب منقطع کنید تا برای ۳۰ دقیقه خیس شود. همچنین باقالی را نیز بشویید و در آب مدتی منقطع کنید. سپس مرغ را بشویید و برش های کوچکی از آن برداشته و با مقداری زعفران و نمک و فلفل آن را ۲۰ دقیقه در فر موقعیت ۱۸۰ درجه سانتیگراد پخت کنید.
پس از گذشت ۳۰ دقیقه، برنج و باقالی را همراه با دارچین و مقداری زعفران به سبک پلو درست کنید. برای تهیه آن، در قابلمه مناسب روغن را بریزید و آن را روی حرارت بالا قرار دهید. سپس برش های مرغ را به خوبی بپزید و از قابلمه خارج کنید. حالا بررسی کنید که روغن داخل قابلمه آماده است یا نه، اگر آماده باشد، برنج و باقالی را به داخل آن بریزید و ۵ دقیقه روی حرارت بالا قرار دهید.
در این مرحله، برش های مرغ را به مخلوط برنج و باقالی اضافه کنید و به داخل آن مخلوط آب و زعفران را همراه با مقداری نمک بریزید. غذا را به مدت ۵۰ دقیقه در حرارت کم و نرم بپزید. دقت کنید که وقتی میبینید به قسمت پایین قابلمه کاملا اب رقیق گرفته هست، شما باید آن را به حرارت کم برای مدت ده دقیقه دیگر پخته و سپس آماده سرو شدن باشد. در نهایت، برای تزئین باقلای پلو با سرویس شمع میتوانید آن را تزئین کنید.